Šta je novo?

Svapsko testiranje R9800

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Dakle ovo su navodi iz svapskog "PC Magazin" (www.pc-magazin.de):
Citiram samo rezultate dobijene u 3dmarku 2001SE:
1024x768 (default)
R9800 - 15723
R9700 - 14911
GF FX - 14910

Ne znam koju su makinu koristili ali meni ovo deluje SMESNO!
Kada ja sa 8500 imam 11000 :D
Zaista ne znam na cemu su oni "bili" tj. testirali :D
Potrazicu pa cu da javim.
Sta kazete na ovo?

3dmark01 veze sa mozgom nema i zato ti se cini da je to smesno. Treba pogledati neke relevantne softvere za testiranje...

Darko je napisao(la):
Dakle ovo su navodi iz svapskog "PC Magazin" (www.pc-magazin.de):
Citiram samo rezultate dobijene u 3dmarku 2001SE:
1024x768 (default)
R9800 - 15723
R9700 - 14911
GF FX - 14910

Ne znam koju su makinu koristili ali meni ovo deluje SMESNO!
Kada ja sa 8500 imam 11000 :D
Zaista ne znam na cemu su oni "bili" tj. testirali :D
Potrazicu pa cu da javim.
Sta kazete na ovo?

Pa kada si toliko pametan sto ti sa svojim r8500 ne napravis 15000 ?
Ja sa [email protected] 256 (krsh) rama i r9700pro imam oko 13700, a kada malo na-tweak-ujem imam oko 14300.

Nije toliko lako preci 14k, a kamoli 15k...

Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Vocko je napisao(la):
Ja sa [email protected] 256 (krsh) rama i r9700pro imam oko 13700, a kada malo na-tweak-ujem imam oko 14300.

:D:D:p:d:d:D:D

Re: Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Aca je napisao(la):

E kada sam video da je Aca odgovorio znao sam sta ce da pise :D :D, a mrzelo me da dokucam 'simpson i aca su u pravu' :D

Ja vama dvojici skidam i dalje kapu.

Vocko je napisao(la):

A bogami ni 20000 jos samo 80 poena do te srece:wave;

Vocko je napisao(la):

Ma mogu ja da "stvorim" 15000 :D
U photoshopu :D

Vocko je napisao(la):
Ovo je prilicno bedno.
Ja iskreno ne znam kako ti je poslo za rukom da se toliko patis ispod 15000; stavise ti si prvi na koga sam naisao da ima R9700pro ISPOD 15000!!!
Acin komentar je taman na mestu. :D :D :D :D :D :D
Imas verovatno neku I845D plocu sa PC 200, ili mozda i neku Matsonic plocu koja ima DUAL SDR+DDR pa si stavio malo jedno malo drugo? "A" revizija procesora se podrazimeva? A da li si siguran da ti neko nije uvalio OC Willamete? Ili mozda Celeron4 @2.4 koji se na starim (I845D) plocama prijavljuje kao P4? Hmm... :D

Broz je napisao(la):
3dmark01 veze sa mozgom nema i zato ti se cini da je to smesno. Treba pogledati neke relevantne softvere za testiranje...

Ma tako je Broz, single texturing i Mark03 rulaju :D :D

Darko je napisao(la):

Ovo je prilicno bedno.
Ja iskreno ne znam kako ti je poslo za rukom da se toliko patis ispod 15000; stavise ti si prvi na koga sam naisao da ima R9700pro ISPOD 15000!!!
Imas verovatno neku I845D plocu sa PC 200, ili mozda i neku Matsonic plocu koja ima DUAL SDR+DDR pa si stavio malo jedno malo drugo? "A" revizija procesora se podrazimeva? A da li si siguran da ti neko nije uvalio OC Willamete? Ili mozda Celeron4 @2.4 koji se na starim (I845D) plocama prijavljuje kao P4? Hmm... :D
Darko na P4 2.4 neclokovan radeon daje oko 14000 lepo je napisao da je na 2.4.a i Broz je skoro napisao u nekom Theadru da je default oko 14000-14300.

Darko je napisao(la):

Ovo je prilicno bedno.

Ja sa radeonom 9700pro i P4 2.4 imam 13600 u 2001.
Sto ne probas neku igru da vidis kako ce tvojih 11000 da se pretvori u 1000...

Re: Re: Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Broz je napisao(la):
Ja sa radeonom 9700pro i P4 2.4 imam 13600 u 2001.
Sto ne probas neku igru da vidis kako ce tvojih 11000 da se pretvori u 1000...
Pa probao sam gomilu, i nijedna nece preko 1280x1024 glatko!
Ali mislim da je to zbog 15" monitora koji ne moze da prikaze vecu rez. :D
Hm, ja sam bio ubedjen da je default preko 15000 jer sam citao svasta ovde po benchu - pa i neke granice od 20000... Dobro - mozda sam pogresio... Ali Kokos me je naveo na blud :D

Re: Re: Re: Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Darko je napisao(la):
Ali Kokos me je naveo na blud :D

To sta vi radite u slobodno vreme nije tema za benchmark:D
Bar da je petao nego kokos:)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Broz je napisao(la):
To sta vi radite u slobodno vreme nije tema za benchmark:D
Bar da je petao nego kokos:)
Marsale marsale nisam znao da si perverznjak :p :p :p

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Svapsko testiranje R9800

Kokos je napisao(la):
Marsale marsale nisam znao da si perverznjak :p :p :p

E ladno ne mogu da verujem! Ovaj benchmark veceras deluje kao dobra komedija... ;)
U sta smo se pretvorili? :p

Score od 15780 sa Radeon 9800Pro na p4 2.4 je vise nego odlicno.
Znaci na mom p4 2.8 je 18000
Na p4 3.06 19000 :)

Bez overclocka graficke i procesora....

3d mark sluzi da bi uporedile performanse 1 masine sa drugom a sto se ponasanja u samim igrama tice nikakve veze sa zivotom nema i tu se slazem sa svima koji to tvrde. To je naprosto jedan sinteticki benchmark ciju zahtevnost sisaju vec mnoge igre sa ozbiljnijim endzinima, a koliko je merodavan pokazujeda je 1. na listi imao 128mb rama a bas bih voleo da vidim ko ce iole noviju igru da tera u visokim rezolucijama sa 128 rama, bez obzira na graficku

P.S. CM4 se ne racuna :D

3D Mark03 pokazuje kako bi se igre trebale praviti, a to je da se optereti graficka a ne procesor, sto ce reci da neko sa 1.5Ghz ili 1ghz moze da igra najnovije igre u najvisim rezolucijama sa max detaljima :) a ne upgrade svakih godinu, samo zato sto jedna debilna kompanija kao sto je EPIC napravi Unreal II gdje skoro sve calculacije idu kroz CPU.

lukar je napisao(la):
3D Mark03 pokazuje kako bi se igre trebale praviti, a to je da se optereti graficka a ne procesor, sto ce reci da neko sa 1.5Ghz ili 1ghz moze da igra najnovije igre u najvisim rezolucijama sa max detaljima :) a ne upgrade svakih godinu, samo zato sto jedna debilna kompanija kao sto je EPIC napravi Unreal II gdje skoro sve calculacije idu kroz CPU.

Ajme... sad ćeš ti da kažeš kako se prave igre i šta treba opterećivati...

calculacije :D Jesi pismen... :eek:

Drunk Devil je napisao(la):
lukar je napisao(la):

Ajme... sad ćeš ti da kažeš kako se prave igre i šta treba opterećivati...

calculacije :D Jesi pismen... :eek:

Mozda je tebi smijesno, ali nemaju svi love pa da mogu sebi priustiti 3000Mhz procesor. Zato kazem 3dMark03 je dobra ideja. Zasto da se opterecuje procesor kad moze graficka, tako da ljudi sa slabijim procesorima mogu igrati normalno u visokim rezolucijama i detaljima.
Recimo 1200Mhz procesor je sasvim dovoljan, sa jako grafickom da bi se igralo bilo sta u max rezoluciji i max detaljima, uz upotrebu AA i AF.
Doom 3 ce biti u tom pravcu, i nadam se da ce i druge kompanije slijediti taj primjer. Naveo sam gore primjer Unreal II. Vjeruj mi ta igra umire, sa niskim FPS na sistemima ispod 2000Mhz, bez ozbira na graficku. Ljudi iz EPIC-a su dobro osmislili igru, i imaju odlicne dizajnere, ali optimizacija im je nula. Smijesno je da neko sa p4 3000Mhz i grafickom Radeon 8500Pro brze tjera tu igru, nego neko sa recimo AMD 1200Mhz i Radeon 9700Pro. Nadam se da si razumio sta hocu da kazem....

Ma treba koristiti sve i cpu i vpu, svako prelazenje na ovu ili onu stranu nije dobro, upravo zbog toga sto si ti naveo.
Onaj ko daje pare za r300 sigurno nece da ga stavi na celerona ili P3 866....
Treba imati usaglasenu masinu bez nepotrebnih (finansijskih) izleta...

Ali zaboravili ste i AI u igricama, doduse u vecini i nije nesto kompleksan, ali opet, i to treba uzeti u obzir, a to sve odradjuce CPU. Zato je mozda bolje da se grafika sto vise prebaci na VPU da bi CPU mogao da odradjuje AI, fiziku i razne druge stvari.

likar:

Lako je tebi napisati da je neka kompanija debilna... I da nevedesh neke tu banalne i primitivne argumente. Koliko si igara programirao do sada?

A i argumenti u vezi graficke i CPU su ti nelogichni...

Za nekih 60 € se mozhe kupiti prilichno mocan CPU, koje je mozhda samo 20-30% slabiji od najskupljeg za PC. A jedna vrhunska graf koshta preko 400 €.

lukar je napisao(la):
...

Mozda je tebi smijesno, ali nemaju svi love pa da mogu sebi priustiti 3000Mhz procesor. Zato kazem 3dMark03 je dobra ideja. Zasto da se opterecuje procesor kad moze graficka, tako da ljudi sa slabijim procesorima mogu igrati normalno u visokim rezolucijama i detaljima.
Recimo 1200Mhz procesor je sasvim dovoljan, sa jako grafickom da bi se igralo bilo sta u max rezoluciji i max detaljima, uz upotrebu AA i AF.
Doom 3 ce biti u tom pravcu, i nadam se da ce i druge kompanije slijediti taj primjer. Naveo sam gore primjer Unreal II. Vjeruj mi ta igra umire, sa niskim FPS na sistemima ispod 2000Mhz, bez ozbira na graficku. Ljudi iz EPIC-a su dobro osmislili igru, i imaju odlicne dizajnere, ali optimizacija im je nula. Smijesno je da neko sa p4 3000Mhz i grafickom Radeon 8500Pro brze tjera tu igru, nego neko sa recimo AMD 1200Mhz i Radeon 9700Pro. Nadam se da si razumio sta hocu da kazem....

Ovakvu glupost jos nisam cuo. Hajmo samo da opteretimo graficke. To je najbolje resenje za sve. HA! :D
Covece, znas li koliko procenat ljudi na svetu ima INTEGRISANE graficke koje ne mogu da prikazu ni dlaku od nekod radeona? Ili cak neke starije graficke?
Znas li koja je razlika izmedju cene CPU-a i graficke? Cisto da ti skrenem paznju da za cenu jednog Radeta 8500 LE (koji smatram nekim middle- standardom danasnjice) mozes kupiti 2 procesora Xp1600+ polovna, ili dobar 1700+ koji se moze dici na 2 Giga, ili slicno. A hajde, posto govorimo o buducim testovima da cenovni rang uporedimo sa R9800 odnosno GF FX. Dakle cca 400$.
Budimo objektivni. Koji procesor mozes nabaviti za TE pare? Neki P4 HT 3.06? I jos da ti ostane za povratnu voznu kartu do Nemacke gde ces ga nabaviti! :!:

I sada glavno:
Graficka ti treba uglavnom za igre (95% slucajeva), a u 5% podrazumevam developere, programere, graficke dizajnere itd.
CPU ti treba za... SVE OSTALO?
Obrati paznju da je cilj programerima koji prave igre da zarade sto vise na njima, a to nece uraditi ako optimizuju igre za DX 9.0 graficke karte!!! Mozda DX 9.0 do sada drzi nekih 5% trzista. A gde su tu integrisana resenja? Gde su tu S3 Virge grafike? Gde je tu Nvidia GF2MX koji se jos uvek koristi maltene u svakom drugom domacinstvu koje ne posecuje Benchmark? 8)

Svako drugo domacinstvo koje ne posecuje benchmark. Hmmmmm, znaci jedno 100ak domacinstava:D

XBOX i PS2(3) ce ovakve price obesmisliti za "vjek vjekova". E,da...

septimus je napisao(la):
Oce oce... Isto kao sto su i dosad. SEGA, Nintendo itd... Ma 100%... :D

septimus je napisao(la):

Hoce...onima koji pice Lego Racer 2, Dino Crisis, i najumnijom igrom smatraju Enclave :D :D

Nazad
Vrh Dno