Šta je novo?

Svaki osnovac u Srbiji sa laptopom

^^ A ja dvoje ucenika kako sede jedno pored drugog, ali ne razgovaraju... vec chatuju. Ne gledaju se u ochi, vec razmenjuju fotke. Sve je to tako urbano i kul zaboga, zar ne :trust:

:D

Poslednja izmena:
Ja videh juce sudar
ajmo svi da prestanemo da vozimo

Slazem se.

Monoton bi saobracaj bio bez tih koji ne znaju :D

Ccc ... *** kakva ..njaza. Pa ne znam samo odakle da pocnem.
Moj drugi osnovac ove jeseni krece u I razred OS.
Loodilo. Cim dodje prvog dana u skolu, cekaju ga udzbenici koje je dala drzava. :d
Samo, jos uvek mu nisam rekao da ne sme nijednu tackicu da napravi olovkom po njima ili slicno a da ne pominjem tzv. "magarece usi" koje sva deca prave (a i odrasli bogme). Jadan klinja, moracu da mu odbijem na kraju razreda od dzeparca da ih plati drzavi. :d
A da ne pominjem to da drzava salje kompletnu pripremu za stampu u Kinu i tamo ih stampa :zgran::zgran::zgran:.
KUPUJMO DOMACE :d.
Ko zna mozda se zahebu Kinezi pa ih odstampjau na Kineskom i eto nama deca u I razredu uce kineski BRE...

Na konto ovog ovde iznesenog vi sagledajte situaciju u nasoj lepoj :-devil-:.

:S:

P.S. Daleko smo mi od bilo cega sto se zove komp u I razredu...

Poslednja izmena:
Scenario sledeci: Klinaru zafali para za drogu, prodaje laptop za smesne pare, a roditeljima prijavljuje kradju laptopa.

Poslednja izmena:
Ma oni ce i adsl u svaku skolu,a pola sribije ga nema:),Opasna ova nasa drzava.Moram da se vrtim u prvi razred da dobjim laptop:type:

Ceo tekst imate na http://www.blic.rs/drustvo.php?id=82273

Medjutim ovaj deo je vrh

Đelić je posle sastanka sa predsednikom Upravnog odbora Intel korporacije Kregom Baretom predočio da je cilj ove akcije da svaki osnovac u Srbiji u godinama koje dolaze ima svoj kompjuter koji će moći da nosi kući i koji će na tom računaru imati sve nužne programske i prosvetne programe. Taj program bi, kako je naveo, mogao da počne da se primenjuje u septembru 2010. godina a najkasnije 2011. godine, što će zavisiti od spremnosti prosvetnog sistema.

Mislim, sta reci
Stvarno je ovo smesno.
Osnovci sa laptopovima!

Nemora to da bude pravi laptop sa qwerty/z tastaturom. To moze da bude touch screen sprava sa 2-3 tastera i podesen tako da se lopovu ne isplati da ga ukrade niti da ga neko proda jer nemoze da se koristi u druge svrhe. A sadrzaj moze da bude npr preradjeni bukvar koji ima interaktivne lekcije.

Pre 50 godina se koristila tablica i kreda, pa se preslo na knjige, sveske, olovke i penkale. Zaista ne vidim razlog zbog cega se ljudi protive ovoj ideji?

Ne verujem da se neko protivi ideji... samo se podsmevamo. Ponovi sebi jos par puta, kako ce sva deca imati obezbedjene laptopove i da vidis... smehu nikad kraja :D

Pa da gledamo sa stanovišta ekonomije i da zaboravimo faktor da se radi o Srbiji...

Mnogo bi roditeljima bilo isplativije da klincu kupe laptop od cca 300€ koji će moći da koristi svih 8 godina, nego kupovati knjige svake godine, naravno napraviti neki školski software koji će biti instaliran na te laptopove kako bi mogli da ih korite samo za školu i to je to...

Ali dolazimo do druge strane ove medalje, gde ova ideja prerasta u ozbiljan sociološki proble...deca se sve više otudjuju jedna od drugih, povlače se u neki svet gde su ima prijatelji Botovi ili Simovi...Zaboraviće da korite olovku, nikada neće upoznati draž koji pruža knjiga, knjige će čitati samo u elektronskom obliku, ali šta kad ti se istroši baterija na laptopu ili mobilnom...ceo tvoj svet staje:(:lupko::trust:

Ime teme je ovo: Svaki osnovac u Srbiji da ima hleba na stolu ?? :smoke:

Nazad
Vrh Dno