Šta je novo?

Suzen ekran na IBM ThinkPadu.

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Imam problem na jednoj starijoj IBM laptop masini (neki PII) gde je slika na TFT-u duplo manja nego sto bi trebala da bude.
Znaci stoji na sredini ekrana ceo desktop a okolo crna traka sa svake strane po 4 cm.
Ekran je smanjen vec pri samom butovanju na tu velicinu i takav ostaje.
Jel imao neko slican problem ili je ovo siguran znak da je ekran odsluzio svoje ??

Jesi li probao da promenis rezoluciju?

Nema to veze sa rezolucijom - vidljivi deo ekrana je fizicki smanjen.
Dakle crna lajsna na sve cetiri strane a u onom delu koji se vidi mogu normalno da menjam rezoluciju.
Ovde kao da se zeznula, da izvinete na psovci, "hardverska rezolucija ekrana" :D
I dalje sam zbunjen

Pazi, na par laptopova koje imamo ovde na faxu se desava da kada promenis rezoluciju ili refresh rate dobijes efekat koji ti spominjes. Otprilike kao da radis zoom out, pa se slika smanjuje a okolo ostaje crnina :D Probaj da cackas malo oko rezolucije, osvezavanja, drivera i sl. A, da, kakva je slika prilikom ulaska u bios npr, ili prilikom podizanja sistema (da li se i tu primecuje isti efekat?). Probaj da podignes sistem sa boot diskete win98 npr, ili neceg drugog cisto da vidis da li i tu postoji problem.

Pozdrav,
Doggy

Poslednja izmena:
Promeni rezoluciju u 1024x786 i to je to,ako nece da je prihvati stavi novije(za 600 e) drajvere,tako se ponasaju svi Thinkpadovi monitori od 13.1 incha,tako da nije nikakav kvar,jednostavno nece OK da rade u manjoj rezoluciji.
Sloba

Probaj da na laptop prikljucis spoljasnji ekran i vidi kako se onda ponasa.

Ne moze da se prikljuci spoljasnji ekran jer nema drugi VGA izlaz.
Mislim da je ovaj ekran ipak odsluzio svoje...

Cinimi se da postoji u biosu isto nesto za podesavanje rezolucije.A kao sto ti je joja rekao postavi je samo na 1024x768 a ako nece novi draiveri bi sigurno resili probleme.

Poslednja izmena:
Vrh Dno