Šta je novo?

Sustanje zvucnika

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Imam problem sa svojim zvucnicima. U pitanju su Altec ATP3 2.1 zvucnike koji su poceli da suste. Znaci, kada ugasim komp, zvucnici ostanu ukljuceni i onda suste. Kako pojacam volume tako sustanje postane jace. Nervira me jer to pre nije sustalo i nisam uvek pri gasenju kompa morao da gasim i zvucnike.

Pri paljenu i gasenju zvucnika (dok je komp iskljucen) cuje se i neki drugi zvuk (kratko "puc") i to me isto nervira.

Da li mogu nekako da otklonim ove probleme i kako?

Niko nema ideju? Ljudi, pomagajte... :)

Znaci, kada ugasim komp, zvucnici ostanu ukljuceni i onda suste.
Da suste, ili da bruju, isijavaju? Velika je razlika.
Kako pojacam volume tako sustanje postane jace.
Normalno.
Nervira me jer to pre nije sustalo i nisam uvek pri gasenju kompa morao da gasim i zvucnike.
Pre ili na drugoj masini?
Pri paljenu i gasenju zvucnika (dok je komp iskljucen) cuje se i neki drugi zvuk (kratko "puc") i to me isto nervira.
To je problem samog koncepta pojacala. Treba da napravis delay start na pojacalu, da bi eliminisao taj zvuk.
Da li mogu nekako da otklonim ove probleme i kako?
Mozes, za pucketanje sam ti rekao, za ostalo treba jos informacija.

drugi problem - to kratko "puc" je normalna pojava ako su ti zvučnici pojačani malo više dok je komp isključen, a ti pokušaš da ih uključiš/isključiš. bar iz mog iskustva...

glupo pitanje - zašto ne gasiš zvučnike kad ugasiš kompjuter?

inače bilo je dosta priče o šuštanju Altecovih zvučnika na ovom forumu, ali uglavnom se radilo o primercima sveže "ubranim" u radnji :d za tvoj problem ne znam - tvoji zvučnici su već dosta korišćeni, zar ne?

:wave:

Da suste, ili da bruju, isijavaju? Velika je razlika.
Normalno.
Pre ili na drugoj masini?
To je problem samog koncepta pojacala. Treba da napravis delay start na pojacalu, da bi eliminisao taj zvuk.
Mozes, za pucketanje sam ti rekao, za ostalo treba jos informacija.

Suste, ne previse, ali suste. Problem je na ovom kompu, posto ovi zvucnici nisu bas previse stari.

Imao sam isti problem i resio ga prodajom zvucnika.

Poslednja izmena:
Suste, ne previse, ali suste. Problem je na ovom kompu, posto ovi zvucnici nisu bas previse stari.
Suste ili isijavaju? Ne verujem da suste kada je komp ugasen. Jel znas kako "zvuci" isijavanje? Moji ne suste, isijavaju. Problem moze da bude u masi, a moze da bude i u naponu koji je prisutan kada je zvucna reci cu, ugasena, napona na njoj ima, ali ne i drajvera, da kanalisu gde i sta. Znaci, moji se cuju dok je ugasen komp, kada se upali, tacno se zna kada se drajveri dizu i obaraju napon. U toku plavog login screen-a, samo prestanu da se cuju. Isto i sa win-om i sa lin-om. Isto i na proslom kompu, samo tako cim stisnem power dugde, zvuk prestaje. Dal je masa ili ne, mrzi me da se cimam, ionako ne gasim komp.
Imao sam isti problem i resio ga prodajom zvucnika.
Mislis, uzeo kvalitetnije? Ili nisi nista ni uzeo ? :D
Jesi probao sa nekom drugom zvucnom?
Naravno da nije.

Ne, susti i kada je komp upaljen. Ne cuje se puno, ali zna da nervira. Upaljen komp, zvucnici upaljeni i cuje se sustanje.

Znaci zvucna nema uticaj. Isto tako su moji alteci sustali i bez ustekanog kabla (ne mislim na strujni :).

Pogresno, zvucna ima uticaj. Zvucna ne bi imala uticaj kada bi zvucnici bili ukljuceni, a dzek za signal bio istekan iz zvucne, a zvucnici zuje.

Damire, da li postoji mogucnost da suste zato sto u blizini imam neko magnetno polje ili otkud znam sta. Zvucnici su dosta blizu monitora.

Magnetno tesko... Postoji mogucnost recimo, ako ti koaksijalni kablovi idu pored kablova za napajanje, pored tv-a, monitora... Pomeris pa vidis.

Pogresno, zvucna ima uticaj. Zvucna ne bi imala uticaj kada bi zvucnici bili ukljuceni, a dzek za signal bio istekan iz zvucne, a zvucnici zuje.
Izvini samo mi objasni kakav signal sa zvucne se salje dok je komp ugasen?
Jel to zeza onih 5V?
Zaista me zanima..

Poslednja izmena:
Skoro i da sam zaboravio da ovo (sto samo pokazuje koliko mi je realno vazno :D)

Salim se, pomerao sam sve i svasta, kablove, udaljavao zvucnike od monitora i sve je isto. Ne kontam u cemu je problem.

Sad onako ako je sustanje oko 50-100hz verovatno se radi o elektrolitima koji su poceli da slabe pa ne peglaju napon tako dobro kao dok su bili novi.znaci sumnju treba prebaciti na naponsko ispravljacki stepen koji napaja zvucnike strujom.Inace relativno cest slucaj kod aktivnih zvucnika sa etiketom made in kina.

Pa zaboga, svi su "..in China" pa cak i z5500...

A sto je z5500 tolko poseban

ima toliko boljih zvucnika

Skoro i da sam zaboravio da ovo (sto samo pokazuje koliko mi je realno vazno :D)
Treba da bude važno samo ako smeta u realnom radu. Meni su ATP-3 zvučnici ispred nosa i ništa se ne čuje da zuji, bruji ili šušti... Ali to je samo zato što zvuk kompa maskira njihov šum. Kad se noću upale dok je ugašen komp i te kako se čuje (danju se obično ne čuje ni tako, ili barem ja ne čujem). Ali to nije vrsta šuma koji smeta, zašto bih držao upaljene zvučnike sa ugašenim kompom?

:,,:mozda je malo gloopo ali iskljuci mikrofon ako ti je ukljucen (moze i softverski) pa mi javi jel to to ?

takodje moze da iskljuchi u audio opcijama line-in (da ga mutira).
To kod mene ugasi sushtanje (ali brujanja ne mogu da se reshim,lol)

Ne, susti i kada je komp upaljen.
E,ovo me najvise buni:trust:
Kod mene je slucaj da kad je komp ugasen,a zvucnici-pojacalo rade:Cuje se zujanje koje nestaje kad upalim komp,tj.kad sistem podigne drajver za zvucnu...a posle toga moze da se desi blago sustanje kad dam pun signal iz zvucne u pojacalo(naravno taj shum se cuje samo na "stand by"-u,i mislim da je to normalno...Tako da sledi jedno glupo pitanje:Jer si probao da preinstaliras drajvere za zvuk?:bottle:tj. drajvere za plocu,posto je zvuk integrisan?

Nazad
Vrh Dno