Šta je novo?

suse install helpppppp

19stefan87

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
304
pre jedno 2 dana skinuo sam sa neta suse 9.2 (3.2 gb).

vec imam winXP i hocu sada da stavim i suse (imam particiju)....

ali kada pokrenem instalaciju sve ide dobro dok u Yast ne stignem kod opcije "software". e tamo pise "error. no proposal". i jos pise "cannot read package data from installation media". znam da u prevodu znaci "brate ode tebi disk" ali sta vi znate o tome? dal da probam ponovo da narezem? a kad idem u detalje tamo nemam sta da biram. nemam pojma sta da radim.

pomagajte ljudi....

hvala unapred. poz

jesi ti proverio MD5 da li je bilo gresaka prilikom skidanja?

gresaka prilikom skidanja kolko ja znam nije ih bilo. koristim "flashGet". kada sam ga ostavio da skida preko noci skidao je dok ga nisam zaustavio. ponekad se desilo da bude nekoliko "retry-a" a posle odmah nastavio da skida...

a ono MD5 ne znam sta je jer sam pocetnik po pitanju linuxa... ako bi mogao malo da mi obijasnis to MD5....

FlashGet zna da pravi probleme kad skidas sa vise tredova .Da li ti velicina fajla odgovara onoj na serveru?

19stefan87 je napisao(la):
..."cannot read package data from installation media". znam da u prevodu znaci "brate ode tebi disk" ...

Mozda file package nije dobar ili mozda je neka prsotina od diska. Jesi li rezao na DVD-u ili na obicnom CD-u? Ako je DVD i ako je Budget nije ni cudo ;)

Ja sam Suse nabavio u obliku image fajla na DVD-ju hrvatskog PC-Chipa i nakon instalacije radio je neko (kratko) vreme. Sam sam ga sje*ao jer sam ceprkao po podesavanjima linuxa u koje se skoro ni malo ne razumem.
Inace, lep sistem i podrzava sve bitno za kancelarijski rad a i divx, dvd i mp3 sljakaju. Nisam probao nista u vezi interneta u njemu.
Dao bih mu lepu ocenu, u odnosu na Mandrake koji mi je bio omiljena distribucija, ovaj jos lepse i funkcionalnije izgleda. :wave:

ja sam vise puta skidao linux i imao md5 greske... tim pre sto si flesh getom skidao...
ukratko imas .md5 fajl u direktorijumu na serveru gde si skidao suse, skini i njega i u total commanderu imas opciju da proveris md5 cheksum, ako kaze OK onda je fajl dobar, ako kaze error, onda znas sta je problem...

velicina skinute verzije ODGOVARA sa onom na serveru.

rezao sam na "verbatim dvd-r".

a ono za md5 isao sam u "total commander" na opciju "test archive" i kaze "error".
:mad: :mad: :mad: :wall: :wall: :wall:

molim te reci da sam negde pogresio i da ne treba opet da skidam toliko sa neta.

poz.

ako si proverio md5 (ne znam da li je to to) i on kaze da to nije taj fajl, onda to nije taj fajl!
ako hoces da probas evo ti na primer ovo: http://winmd5sum.solidblue.biz/
pa proveri opet.

ko sto rekoh velicina je NEBITNA
da li si skinuo .md5 fajl?
onda ne treba da ides na test archive (iskreno bi me zacudilo da je to radilo |>> )
nego na opciju verify crc checksum, ali moras imati md5 fajl skinut...

Skinuo sa DAP-om i nemam problema nikakvih, eno ga shljaka ko sat ;)

cerveni je napisao(la):
Imam ja instalaciju na CD-ovima, ako te interesuje. :type:

hvala na ponudi.

probacu ja da skinem cd varijantu i tako imam wireless, flat.

proverio sam ponovo md5 i stalno se javlja error.

poz..

Nazad
Vrh Dno