Šta je novo?

SuSE i Windows aplikacije

• Začetnik teme Začetnik teme bibby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Nova verzija SuSE Linux OS-a koja ce se pojaviti pocetkom sledece godine bice u stanju da podrzi neke od Windows aplikacija!
Novi OS ce imati CrossOver Office 1.2 software, a koji ce uz pomoc svog softvera dati interfejs za izvrsavanje Windows aplikacija. Novi SuSE ce direktno komunicirati sa Office 2000 programom. Bice podrzane dve verzije Office programa: 97 i 2000. Office XP ce biti podrzan u sledecem upgrade-u SuSE-a.
Sa ovom dobrom vescu ide i jedna losa: cena nove verzije SuSE-a ce biti oko 130€, i licenca ce vaziti za samo jedan racunar.

Ovako otprilike glasi vest, zanimljivo, bash zanimljivo...

Sta kazes silver? 🙂

Imam CrossOffice 1.0 neko vreme i nisam bas nesto odusevljen, ono, brzina i slicno. Doslo mi na (skoro) isto kao da sam to terao pod winetom, koji, naravno, postoji odavno. Problem je u sledecem - ne radi to sa svim aplikacijama, te ne radi sa svima jednako - neke su bolje podrzane, neke gore (ista prica kao i sa lindowsom). Uostalom, i te ms office pakete koje bi tu instalirao, moras da platis 🙂
Nista dok se ne omasovi 'prava stvar', tj. 'prirodne' ELF binarne aplikacije, pisane bas za linux.

E sad, ne znam zasto ugradjuju 1.2, kad je izasao bio i 1.3 ako se ne varam.

Cena je tolika valjda za Pro verziju, dok su Personal bile jeftinije. Druga stvar vezana za cenu je da sve to mozes free da skines sa sajta distributera, ali onda nemas pravo na podrsku (oko instalacije, odrzavanja i slicno). To dobijas samo ako kupis onako lepo upakovano, sa knjizicom i sl. Ako umes sam, ne moras da platis nista sem telefonskih impulsa 😀

Meni je pod RedHat 7.3 "veliki procenat" Win softvera radio OK. Imam, naravno, Wine i terao sam npr. Quake III Win verziju, Winamp, Office itd...Brzina uopste nije toliko losa kao kada npr. na Windowsu emuliras nesto drugo (Mac, Amigu i sl...)

Nazad
Vrh Dno