Šta je novo?

suse 9.2 i lucent modem

Zeljko_NS

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
609
Kako naterati Lucent winmodem da proradi pod suse-om 9.2?

Instalacija je uredno prepoznala Lt_modem,ali ni KInternet ni Kppp ne mogu da uspostave vezu. Modem kao da ne postoji. Skinuo sam i update drajvera sa suse-ovog sajta,ali ne pomaze.
Modem Query u kppp-u mi vraca : "unable to open device". Modem Device mi je na /dev/modem.
Sa lsmod vidim da uopste nema ucitanih drajvera (!), ali ni naknadnim ubacivanjem sa "modprobe lt_modem" nema nikakvog rezultata.

Da li je iko naterao lucenta da radi pod Suse-om? Pod Mandrake-om 9.1 je radio kako treba.

Neka ideja bi dobrodosla, jer na netu nista nisam uspeo da nadjem 😡
Hvala.

Pri instalaciji SuSE-a, iako sistem uredno prepozna Lucenta, mora da se stiklira da se instaliraju drajveri naknadno, znaci nije automatski. Pretpostavljam da nisi instalirao drajvere, pa idi u Yast, i od softvera sa CD-a (u Searchu trazi 'ltmodem') instaliraj drajvere za Lucenta (dobices upozorenje da nema podrske za drajvere, pa da oni ne odgovaraju za posledice blabla). Nakon toga ga konfigurisi u okviru Yast-a (Network devices), i trebalo bi da radi.

Instalirao sam ih ranije iz YAST-a, i podesio modem u Network Devices, ali nista. Cini mi se da Kinternet u log fajlu ispise "unable to connect" (error code 2 ) odmah na pocetku, nije ni bilo biranja broja. Cudno mi je kako se drajveri ne ucitavaju automatski pri dizanju sistema.
Napominjem da mi komanda ./scanmodem uredno prepoznaje modem.

Nazad
Vrh Dno