Šta je novo?

SuSE 8.2

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Kingston FURY Renegade SFYRS/1000G, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
HyperX Alloy Origins PBT - Aqua Tactile, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
Realme GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poludeh! Nikako skota da nateram da radi kako hocu, RH 9.0 mi je radio odlicno. Prvo, zvuk ne radi kako treba, cim nesto pustim, zvuk se zakoci pocne da se ponavlja. Mislim da cu problem da resim ako skinem nove alsa drivere ali ono sto me najvise nervira je skucavanje kada instaliram nove nVidia drajvere (43.63) za Linux. Cim krene da se dize X zamrzne se cela masina. Da li treba da kazem da je pod RH sve radilo kako treba?
Graficka je GF4 Ti4200. Ako neko imas slicnu konfu, zamolio bih ga da mi posalje XF86Config na mail.

pa i sam drajver kaze da je poenta u onome driver "nvidia" umesto driver "nv"

Naravno da sam to uradio. Poenta je da cak i sam log kaze da se svi moduli uspesno ucitavaju ali se masina zamrzne. Polako pocinje da mi ide na k. RH 9.0 je radio bez problema.

Svideo mi se SuSE jer ima gomilu paketa. Elem problem je resen!

Samo teba loaderu (u mom slucaju GRUB) dodati acpi=off, sada radi i zvuk i grafika. Ocigledno je problem sa ACPI modulom. Inace ovo sam saznao na:

http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?s=&forumid=14

Bilo mi je malo cudno, jer kada sam izabaro failsafe i kada sam rucno presao na X (init 5) sve je proradilo. Poenta je bila da se otkrije da li je kriv APM,APIC ili ACPI.

Upravo skidam SUSE8.2 sa net-a. Skinuo sam do sada 3 cd-a pa pitam da li treba da skidam i ostala dva ili su oni klasicni sorsovi i helpovi???

Skidaj... Sto se tice nVidia drajvera, kod mene je bio problem u nazivu direktorijuma jer nije isto ako napises LUKIJA ili Lukija ili lUkija.... pogledaj malo i to...
Pozdrav

BTW cuo sam da razvoj SUSE-a finansira licno Nemacka vlada. Trac ili istina?

Moguce da su jedni od donatora firmi SuSE, posto su se odlucili da upotrebljavaju SuSE umesto windowsa u nekim drzavnim resorima - nekim ministarstvima i opstinama.

Pa Suse je inace koliko ja znam nemacka firma (svi linkovi vode ka .de domenu), pa nije ni cudo to sto si cuo... A i ja negde videh da komletna vlada prelazi na Linux. Eh, da je neko ovde kod nas rekao NE Bill-u, sada bi i dalje kod SKC-a kupovali SW :)))

drdex je napisao(la):
Pa Suse je inace koliko ja znam nemacka firma (svi linkovi vode ka .de domenu), pa nije ni cudo to sto si cuo... A i ja negde videh da komletna vlada prelazi na Linux. Eh, da je neko ovde kod nas rekao NE Bill-u, sada bi i dalje kod SKC-a kupovali SW :)))

Sta ces kada je Billi neodoljiv :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno