Šta je novo?

SuSE 10.3 i X-Develop problem!

NikName

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2004
Poena
319
Objasnite pocetniku kako da instalira x-develop na linux?! Skinem onu tar.gz arhivu, otpakujem na desktop, ali nikako ne znam sta sada da radim sa time... U otpakovanom folderu postoji Xdevelop shell script fajl, ali kada kliknem na njega nista se ne desava, a iz terminala kada ga pokrenem sa ./Xdevelop onda mi prijavi neku gresku.

Jel to uopste treba da se instalira, kompajlira, stavi u neki folder, nabudzi neku putanju...?

Ajde neka neko proba pa neka javi.

Ako nisi root prvo kucaj su pa posle toga root password. Onda pređi u folder gde je taj .sh fajl i dodeli mu izvršnu dozvolu komandom chmod +x Xdevelop.sh. Sledeći korak je ./Xdevelop.sh

Jok! Tako sam i radio i nece. Mada mi nije jasno zasto se na ovom fajlu Xdevelop ne pojavljuje ekstenzija .sh? Jel se svaka shell scripta instalira?

To nije shell skripta, čak nema šta ni da se kompajlira, ni instalira. Dvoklik na fajl iz bilo kog fajl menadžera da bi startovao program.

Lupio sam (i ostao živ). Jeste skripta, sad što je kod mene proradilo iz prve (PCLOS) te se nisam mnogo patio oko samog fajla. Pošto je očito problem u javi, da probaš možda update ili downgrade iste ?

Problem je zaista bio vezan za Javu. Na pocetku fajla Xdevelop sam dodao: "export LIBXCB_ALLOW_SLOPPY_LOCK=true" i sve je proradilo.

Nazad
Vrh Dno