Šta je novo?

Surfing Danas

Kako surfujete?

• Dial-Up

Glasovi: 64 29.1%
  • ISDN

Glasovi: 7 3.2%
  • ADSL

Glasovi: 54 24.5%
  • Kablovski internet

Glasovi: 50 22.7%
  • Wireless

Glasovi: 42 19.1%
  • Drugo

Glasovi: 3 1.4%

• Ukupno glasača
    220
  • Anketa je zatvorena .

frantic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.07.2005
Poena
304
Kako ste nakačeni na netu, a? Koristite li nešto brže ili još metiljavite sa dial-upom kao moja malenkost, doduše uz potpuno opravdan razlog - u ovoj rupetini gde inače živim ne može čovek pošteno ni da uvede ISDN bez nekih vratolomija! 😡

A da pitam nesto?
Ovaj "kablovski", da li je to samo sbb ili svi vidovi kabla?
Ja sam na kablu, provajder je prvenstveno wireless ali 4 zgrade oko radnje {servera} su imale mogucnost da uzmu net putem kabla, uz manju cenu prikljucenja. Znaci neka lan varijanta. Protok danju 5kbps, nocu 10kbps a surf 20-40 zavisi.
Za sta da glasam a da ne slazem?

@dr.Tiristor: Evo ti lista brzina pa ti se odluci:

Dial-up - 56K - download 5-10K (zavisi od konekcije i od centrale, nekada cak ide download sa 12K, a konektovan je sa npr. 50.6K)
ISDN - 64K - download 8K
ADSL - 256K/512K/768K - download 32K/64K/96K
Cable - 256K/512K/768K/1Mbit - download 32K/64K/96K/128K
Wireless - 64K/128K/256K/512K - download 8K/16K/32K/64K
Drugo (AKA Dvosmerni satelitski internet) - 256K/512K/768K/1Mbit/2Mbit - download 32K/64K/96K/128K/256K

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
Dial-up - 56K - download 5-10K (zavisi od konekcije i od centrale, nekada cak ide download sa 12K, a konektovan je sa npr. 50.6K)

10KB @ 56k, aha al ako skidas samo pdf-ove ili
neke druge fajlove koji mogu da se kompresuju "usput",
inace sve preko 6-6,5KB je naucna fantastika.

Dorry je napisao(la):
ADSL - 256K/512K/768K - download 32K/64K/96K
Ni ovo nece da moze. :d
Odbi bar 10%-15%.
Uostalom, pogledaj i sam:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=78996

Pozdrav,
Sasha

Kahm, nova centrala, drug se konektovao sa 50.6K, download preko noci MP3 fajl ide od 7K do 11K 😉 Naravno, to ne traje konstantno, nego varira, npr. - 8.5, 10, 11, 11, 9, 10...

To za ADSL mislio sam na teorijski protok 🙂

Dorry je napisao(la):
Kahm, nova centrala, drug se konektovao sa 50.6K, download preko noci MP3 fajl ide od 7K do 11K 😉 Naravno, to ne traje konstantno, nego varira, npr. - 8.5, 10, 11, 11, 9, 10...

To za ADSL mislio sam na teorijski protok 🙂

Ajd da sacekam da neko demantuje
ili mene za 6-6,5K ili tebe za tih 7-11K @56k.

Pazi, imao sam i ja ponekad dl od 10-ak KB/s
i to bas mp3-ki, preko Kazaa-e, ALI zajednicko
za sve te pesme je bilo sto su bile fake ili
corupted tako da ja to NE racunam.
To mi je cak bio metod otkrivanja fake fajlova,
cim vidim da mi dl ide preko 10KB/s, prekidam dl. :d

Pozdrav
ps
nemoj sad da se vadis za ADSL
pa teorijski protok je 10-15% manji
od toga sto si ti naveo :smoke:

A sta je ovo "drugo"?

Konektovao sam se ja sa modemom i na 56k pa nikad nisam imao download preko 5k, malo mi je tesko da poverujem da neko sa modemom ima 10k download :trust:

Pa to su one fore recimo ja imam 256 i sad kad skidam nesto desi se da na pocetku nekih 5 sec skida brzinom od 100KB i onda opadne na standardnih 25-28KB i sad ja napisem da meni na 256 skida brzinom od 100KB😀
btw ljudi trazi se prosek a ne maximum koji se u nekom trenutku postigao 😉

Meni je malo čudno da tako malo ljudi koristi Dial-up.

O konacno neko da da listu. Hvala.
Odlucio sam se za wireless tako da... :-devil-:

Nisu fore "kad pocne download"... bla, bla... Lepo vam kazem da drugu nije ni corrupted file, nije ni nesto paranormalno, vec lepo skida sa 7 do 11K. Ni ja nisam mu u pocetku verovao sve dok nisam video - nocu download MP3 pesme preko LimeWire-a 10K... Posle pustio pesmu i sve je normalno, tj cuju se svi delovi... Poceo sam tamo da se krstim kod njega 🙂 Centrala mu je digitalna, uvedena pre jedno 3 godine. Mislim da kod njega vazi neka fora: "Sto manje pricaju, to ja brze skidam 🙂" Kod mene download da digitalnoj nece da predje 5K pa ni da ga pucas sa topom... Ponekad, ali samo ponekad potera do nekih 6, pa posle paf na 5K...

Ako koristi modem 56k, maksimalni download je onda 56/8 a to je 7, kao kod svakog protoka 256/8 je 32 i 512/8 je 64, tako da ili nesto ne prikazuje protok kako treba ili koristi modem koji omogucava veci protok...

Stvorenje je napisao(la):
Meni je malo čudno da tako malo ljudi koristi Dial-up.

Ljudi koji koriste dial-up su sada na odmorima pa stoga ta opcija nema veliki broj glasova, a broadband korisnici plaćaju brz net i moraju sebi da opravdaju investiciju tako što će provoditi što je moguće više vremena downloadujući 🙂

Dorry je napisao(la):
Nisu fore "kad pocne download"... bla, bla... Lepo vam kazem da drugu nije ni corrupted file, nije ni nesto paranormalno, vec lepo skida sa 7 do 11K. Ni ja nisam mu u pocetku verovao sve dok nisam video - nocu download MP3 pesme preko LimeWire-a 10K... Posle pustio pesmu i sve je normalno, tj cuju se svi delovi... Poceo sam tamo da se krstim kod njega 🙂 Centrala mu je digitalna, uvedena pre jedno 3 godine. Mislim da kod njega vazi neka fora: "Sto manje pricaju, to ja brze skidam 🙂" Kod mene download da digitalnoj nece da predje 5K pa ni da ga pucas sa topom... Ponekad, ali samo ponekad potera do nekih 6, pa posle paf na 5K...
U to sumnjam.Zao mi je sto ne mogu da se setim kojom sam tacno brzinom skidao dok sam bio na dial up-u...ali znam da nije prelazila nikada 8KB a + sto sam u bg-u znaci imam najbolju mogucu digitalnu centralu(ovo se ne hvalim nego realno gledam...mislim sumnjam da Vrsac moze da ima bolju centralu i brzi protok od BG-a)

@cyberdude
Ne radi link, ali razumem sta si hteo da mi pokazes, covek je rekao da je skidao mp3 format

Cynic je napisao(la):
Ljudi koji koriste dial-up su sada na odmorima pa stoga ta opcija nema veliki broj glasova, a broadband korisnici plaćaju brz net i moraju sebi da opravdaju investiciju tako što će provoditi što je moguće više vremena downloadujući 🙂

LOL da znas da u ovome ima mnogo istine :smoke:

cyberdude je napisao(la):
ftp://ftp.avm.de/public/ACSFOX.TXT

desni klik na gornji link i izaberi save target as
pošto je sadržaj fajla VEOMA "kompresabilan" zato je i brzina download velika.
"the quick brown fox jumps over a lazy dog"
Kakve su to gluposti? obican txt file sa 1000x ponovljenom tom recenicom
a poenta toga je?
Dorry je napisao(la):
@dr.Tiristor: Evo ti lista brzina pa ti se odluci:

kakve su to lazi 12KB/s 😀 :d prosta racunica 56:8=7 i to je max pod uslovom da si konektovan na 56K,sto bi znacilo da download na 50.6K ne moze da prelazi 6.32K...tako da nema sta dalje da se filozofira....ako auto ima limitiraih 250KM/h ti ne mozes da vozis 300M/h ,)

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):

izvini brate, ala ti se**s, kod digitalne centrale bez pcm uredjaja a i sanjim nema nikakve veze koliko je parica zauzeto za pricu i ko koliko glami.. to je nesto najgluplje sto sam cuo pa makar posle takve recenice stajao i najveci kez !!!
ja kod kuce imam 56k i n 32xx-xxx centrali sam u krugu dvojke i nema leba da ode veza preko 6 kbps... prosek je 5.5kbps cist dl... neka izmeri on to recimo du metrom ili keriom... ili neka vidi koliko ide obican dl kada koristi neki dl manager. DAP ili FDM (po meni najbolji za dial vezu)...

posto koristim 98% vezu sa fakulteta stavio sam drugo, ili ti LAN od RCUBa, jer sam na GRFu pa vucemo sve sa ETF-a iz podruma, a do njih idu kablovi iz zgrade lole preko puta...

interesuje me sledece neki prijatelji sa etf-a (proxy3.etf...) tvrde da imaju konstantan dl sa jacih servera 150-200 kB, ja sa bilo kojim proxy (grf, rcub, proxy.etf) imam do 150 promenjivo i to kada je zgrada "prazna", a sa prijateljevom sifrom za proxy3 oko 100kB i od 12-15h konst.. ali NE VISE OD TOGA.....

M!ST!CX je napisao(la):
kakve su to lazi 12KB/s 😀 :d prosta racunica 56:8=7 i to je max pod uslovom da si konektovan na 56K,sto bi znacilo da download na 50.6K ne moze da prelazi 6.32K...tako da nema sta dalje da se filozofira....

da ne filozofiramo vise,
zaboravio sam to da kazem 🙂

@M!ST!CX
pošto je Invader rekao da nikada nije ima download preko 5KB/s, rekoh da učinim čoveku da vidi kako je to lep osećaj 🙂
BTW, to je test fajl kojim proveravaš da li ti modem radi kompresiju podataka (kod mene download ide i do 40KB/s). zato se jedna ista rečenica ponavlja 1000x.

p.s. stvarno ne znam zašto si ti skidao ovaj fajl kada je to bilo namenjeno Invader-u :d

E stvarno strasno sto sam skinuo taj fajl 😀 brate da sam ja postavio ti bi skigurno skinuo jer bi te zaimalo(ko zna ko je jos iz iste radoznalosti skinuo i ako njemu nije bilo namenjeno)stvarno glup komentar 😀 :d

dial up,uglavnom se konektujem na 44 ili 45,2,a download mi je maximalan 5KB/s,a prosecan 4.5KB/s

@cyberdude
Ma imam ja download 30, kad sam uzeo adsl, nego ranije nisam mogao sa starim modemom da imam download veci od 5 🙂

Ja sam sa dial-a gde mi je protok bio u proseku 3-5 Kb u zavisnosti od servera,presao na wirelles gde mi je protok u proseku oko 25 Kb pa sta da vam kazem koliko sam zadovoljan.A neke stranice sam ucitavao po 5-6 minuta na dial-u (posto Opera ima onu opciju za ocitavanje vremena).Cisto ponekad "pozelim" onaj zvuk i koristim dial,ali to je strasno pa taj PTT treba zakonom zabraniti da postoje.

Dok sam bio na dial-upu (pu, pu, daleko bilo, ne ponovilo se vise :d) kacio sam se na 50.6, DL je isao maximalno 5.7KB/s (ako laze Flashget, lazem i ja)

kad sam u svom rodnom gradu (kao, npr. sada), surfujem na dial-up, sve sa PCM-om, maximalno se konektujem 28.8 Kbps
pa vi sad vidite...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Nazad
Vrh Dno