Šta je novo?

Surf problem!!!

maredvl

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
309
Imam problema kada surfujem internetom!!! Koristim Firefox i u toku surfovanja desava se da mi izbaci na ekranu neku cudnu poruku (pogledaj sliku u attach)! Neznam o cemu je rec???

Isto izbacuje kada koristim i IE ...

Za zastitu koristim ZoneAlarm i kaspersky ver.227 ... a tu su i spybot, adware, Spayware doctor .... koji nista ne nalaze, pa me zivo interesuje sta je upitanju???

ZNA LI NEKO???

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    20.5 KB · Pregleda: 167
I kod mene se to desava, koristim iste security alatke kao i ti.

Meni to liči na MS Messenger spam.

Nije to nista strasno... Desavalo se i meni to ranije... Ali se ne secam kako sam namestio... Mislim da ima to negde da se iskljcu, ili tako nesto... :)

Start -> All Programs -> Administrative Tools -> Services....pa u listi nadjes servis sa imenom "Messenger"....desni klik -> Properties -> Startup type -> ovde ga Disable-ujes....apply, ok, restart kompa....i nema vise.......

Uradio sve to .....ali nista!!!! Opet izbacuje na ekran svakojake gluporije ... npr. kako treba da posetim neki sajt i tako slicno ....

E, sad sam se setio! Nestalo je kada sam instalirao SP2.

Ima na grc.com neki programčić kojim se disejbluju Messenger reklame.

Ja sam nedavno hteo posle dužeg vremena da isprobam poslednju verziju Zonealarm u kombinaciji sa Kasperskim 5.0.277 i Webroot Spy Sweeperom koji je stalno aktivan. Problem je nastao pri konekciji, u trenutku kada konekcija treba da se uspostavi izleteo mi plavi ekran i tako nekoliko puta. Posle ispitivanja uzroka zaključio sam da mi Zona pravi probleme tj. ne miriše se ,verovatno, sa Spy Sweeperom. Kada sam je se kurtalisao sve je proradilo kako treba. A sve se to dešava u XP SP2. Možda je i kod tebe neki konflikt slične vrste u pitanju.

Pa da ZoNi ... taj mali programcic ukljucuje i iskljucuje messenger ... koji sam ja vec rucno iskljucio! JEDINO ako on uzgred neradi i jos po nesto?????? Probacemo pa cemo videti da li deluje...

@Dabar ... pa ja ne koristim Webroot Spy ... kada sam na internetu ukljuceni su KAV i ZoneAlarm i nista vise.... Uzgred, instaliran je SP1, mozda to ima uticaja na sve ovo???

ja bi za pocetak instalirao sp2...konacno

Poslednja izmena:
Bio instaliran.... pa sem se "vrnuo" nazad!!! :)

prvo to nema veze za browserom koji koristite.
to se resava iskljucivanjem messenger-a, ali to je samo deo problema.
da bi ste proberili da li je messenger ukljucen u komand promptu ukucajte:
net send 127.0.0.1 "messenger radi"
ako iskoci slican prozor znaci da je aktivan, ako ne ubili ste ga.

ali to je manji deo problema. vaznija stvar je sto su vam svi microsoft portovi otvoreni a to je veliki rizik, sa ili bez messengera. dakle samo blokirajte portove:
135, 137, 138, 139, 445 (UDP i TCP) makar samo za incoming connection.
ja sam blokirao i portove 500 i 593 mada neznam tacno cemu sluze ali windows nesto radi sa njima, a meni se to ne svidja.
takodje je pametno blokirati portove:
1024-1030, 1720 i 5000.

Nazad
Vrh Dno