Šta je novo?

SupremeFX X-Fi

kizzam

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
319
Dobio sam ovu zvucnu kartu uz Asus plocu pa me interesuje da li ona podrzava multistreaming tehnologiju kada se salju dva razlicita audio signala na dve razlicite lokacije(uredjaje u sobama)

Intel HD Audio features multi-streaming capabilities that give users the ability to send two or more different audio streams to different locations at the same time, from the same PC.

Prilozi

• multistream.gif
    multistream.gif
    9.6 KB · Pregleda: 60
Pishe da podrzava. Shta te sprecava da probash?

Pise to sam i ja video ali ne znam kako da namestim

Ja lichno nisam radio ovo nikada, ali u teoriji bi trebalo da u, recimo foobar-u podesish da koristi taj-i-taj izlaz, a recimo u nekom drugom programu, BSPlayer, mplayer podesish neki drugi izlaz i odgovarajuce komponente povezesh na te izlze.
Da li uz taj Asusov X-Fi dolazi neki software-ski mixer preko koga moze da se izvede rutiranje signala?

Pokusavam ali nesto nece da li ga zezaju stari driveri od realteka ili se nesto zabagovalo ne znam.Mozes li da proveris da li to kod tebe radi?:wall:

Rekoh ti da nisam nikada to radio, nije mi trebalo.
A i sada nemam plocu sa supreme X-Fi-em i koristim Linux tako da tri puta nista jednako je nista :D
Drugar moj koristi obicnu integrusu da slusha muziku dok radi na kompu a opticki izlaz sa integrushe shalje na DAC i HiFi sistem i to radi super po njegovim recima.
Samo izabere koji ce izlaz da koristi (analog ili digital) u kom programu i sve radi out of the box.

@kizzam

Nije mi baš najjasnije šta tačno hoćeš jer spominješ istovremeno i X-Fi i Intel o Realtek... Ako planiraš da puštaš zvuk iz dve različite aplikacije istovremeno preko dve različite kartice to je ostvarivo, ukoliko aplikacije koje koristiš omogućavaju izbor izlaznog uređaja koji ćeš koristiti. Recimo u foobar2000 ideš na File -> Preferences -> Playback -> Output i tu izabereš recimo X-Fi kartu a iz iz drugog programa (npr. Winamp) na sličan način izabereš drugu karticu kao izlaz i to je to...

Ako planiraš da to isto radiš sa samo jednom zvučnom karticom, u X-Fi drajverima takva opcija ne postoji. Da li je ostvarivo sa nekim alternativnim drajverima nisam siguran.

Multistreaming audio

Hvala @Sale posto na Rampage II extreme ima samo X-fi onda mogu da imam samo jedan audio signal.Na prosloj ploci sam imao realtek integrisani cip koji je imao podrsku za multistreaming audio tako da sam mogao da slusam muziku a da komotno mom klincu pustim crtac na tv sa drugim audio signalom.Steta sto to nema kod ove kartice.:crash:

Nazad
Vrh Dno