Šta je novo?

Supreme Commander 2

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Najavljen, prvi trejler:

http://www.gametrailers.com/video/e3-09-supreme-commander/49801?type=flv

Square Enix izdavac.

Prvi screen:

a2sxow.jpg

Poslednja izmena:
Izlazi odmah i za konzole. Nije to po sebi problem, ali kao posledice toga. Manje jedinica na mapi (ali ce kao svaka jedinica vise znaciti) i izbacen TA i SupCom ekonomski model i umesto njega standardna RTS ekonomija. Prevod na srpski, nema zasta ni izlaziti, odoh ja da igram SPRING.

Ја мислим да ће ово бити добро. Схватили су да им је први део био мало раван и благо досадан на тренутнке, али су то исправили у Forged alliance , и он је био сјајан. Верујем да ће наоружани тим искуством направити 2 како ваља.

Poslednja izmena:
Juče sam odigrao jednu misiju, igra je pitka i lagana, meni nimalo nalik na prvog Supreme Commandera.

U prvom sam bio u Beti, mp mi se svideo, ali je nisam ni probao kada je izašla puna verzija. Sada za ovaj, videću, nadam se da će me više zadržati, upravo skidam demo sa steam-a

Odigrao demo, deluje jako zanimljivo. Uproscena verzija prvog dela, ali dosta zivlja.

malo je previse uproscena za moj ukus, previse deluje kao i bilo koja druga strategija

A sta je SPRING?

Navodno ne radi, izbacuje iz igre prečesto.Gillete model 1911 izgleda kuša malo svoga leka :d

Po meni je ova igra mnoooogooo losha... Volim strategije ali mi sve ovo deluje nekako smeshno... Zashto mi se ne svidja, na znam, ali mi je na prvi pogled odmah bila odbojna... Grafika mi je nekako ruznjikava... Shuplja... Ne znam kako bih to drugachije opisao... :\

Probao sam malo.
Ja sam zapravo voleo prvi deo i igrao sam ga do skoro svakih par meseci u nedostatku kvalitetnih novih strategija.
Ovo uopšte više nije ista igra...
Za početak, osnovno obeležje SC-a više ne postoji, a to je dinamičko trošenje resursa.
U prvom delu naručiš gomilu zgrada i jedinica i onda se tokom gradnje resursi za njih uzimaju iz tvojih rezervi, tako da je štos zapravo bio u balansiranju priliva i odliva resursa. Ovde svaka zgrada ili jedinica koja se naruči odjednom pojede resurse za sebe i ćao zdravo...
Baš sam se smorio kada sam prvi put hteo da napravim queue od 50-ak jedinica u fabrici, kad ono prć.
Ima tu i tamo nekih poboljšanja, ali generalno mi se čini da je u pitanju pokušaj da se napravi nešto bliže publici, a zapravo su ubili duh prvog dela uz duskutabilan učinak.

Kada nađem vremena daću joj još jednu šansu, ali za sada ne vidim previše potencijala.

Da, ali to je zapravo strimlajnovano iskustvo u ravni sa najambicioznijim projektima žanra poput StarCraft II, pri čemu je još pride poprilično izraženo poboljšanje na polju interaktivnosti i povratnom osećaju, što dosta doprinosi konciznosti korisničkog ugođaja :d

Elem, ta informacija je prilično značajna, ne videh da ju je iko spomenuo do sada. To onda više nije Total Annihil...pardon, Supreme Commander na kakvog smo navikli. Opet, kapiram da je mnogo jasnija situacija, naročito u multiplej okršajima, kada se resursi egzaktno troše. Lakše i za proračunavanje šta, kada i koliko da se gradi, i lakše uopšte za provaljivanje najefikasnijih načina za igranje. ***.

Na drugu loptu igra nije toliko loša.
Sistem za istraživanje mi se zapravo sviđa. Posebno mogu da se unaprede land, air, navy jedinice, kao i UAV i zgrade. Sada recimo fabrike mogu same da imaju svoj štit, kao i protivvazdušnu i protivkopnenu odbranu.
Takođe posle nekog unapređenja koje je globalnog tipa, sve jedinice ga odmah dobiju, tako da nema više situacija da jedinice prvog i drugog tier-a postanu neupotrebljive pre ili kasnije.
Nisam još uvek uspeo da pohvatam da li štitovi i slične zgrade troše energiju ili samo koštaju određenu količinu iste da se naprave (pre bih rekao ovo drugo). Takođe mislim da su zgrade za istraživanje previše jeftine, pa ih je moguće lako spamovati za ubrzan napredak ako je baza bezbedna.
Što se tiče pravljenja queue-a jedinica u fabrikama, to može lako da se reši "repeat queue" dugmetom u fabrici, pa to nije problem.
Jeste problem to što ne može da se naruči više zgrada ako se za to nema resursa, pa ako igrate na ivici zahteva više mikroa.
Zgrada za konverziju energije u masu radi na prilično stupidan način. Klikom na ikonicu u okviru nje momentalno se 1000 energije pretvori u 100 mase. Cooldown za to je jedna do dve sekunde, pa se konverzija veće količine energije svodi na besomučno kliktanje. Srećom, moguće je selektovati više takvih zgrada istovremeno, pa konvertovati odmah veću količinu.
Dugometna artiljerija je isto previše jeftina po mom mišljenju, iako naravno treba dođi do nje istraživanjem zgrada.

Odigraću definitivno kampanju do kraja, pa ću probati malo i skirmish.

Probao, uninstalirao, ne svidja mi se uopste....

Presao sam kampanju. Totalno delim Dandy-jevo misljenje (pogotovo u prvom postu :) ). Igra je dosta drugacija od prvog dela, prostija, sistem resursa pojednostavljen. Sistem upgrade-a je donekle interesantan, kao to da fabrike mogu da se unaprede nekim dodacima.
Takodje prica je katastrofa, animacije izmedju misija uzasne. Onaj eksperimentalni dinosaurus kod Cybran-a me je dokusurio :D

Bas sam se dosta nadao za ovo jer sam voleo prvi deo kao i Total Anihilation. Jeste da su te igre imale dosta mana ali su imale i nesto sto druge real-time strategije nisu.
Ovo je pokusaj da se prosiri publika.
Fail. Ne totalni...ali fail.

Sta je sledece na RTS meniju ovog meseca...ah da, C&C 4 :)
Starcraft 2 necu da spojlerujem sa betom :)

:wave:

EDIT: Sad se setih, pa sad ce i DoW II: Chaos Rising :)

Poslednja izmena:
Jedan mali off:

Jel to stvarno izlazi C&C4???

Edit: Malo sam izguglao i videh da izlazi... :) Extra :)

Poslednja izmena:
DOW 2 je vec izashao :) pre nedelju dana (mozda i vishe) :D

Downloadovao sam ga pre nedelju dana... sada cu da ti kazem kada je izashao...

Edit1: Ustvari... Sada sam se i ja zbunio... Skinuo sam drugu neki Warhammer.40.000.Dawn.of.War.II-ViTALiTY koji je izashao 20. feb. koji je 6.74GB... MAda sada kada pogledam minimum sys req neshto mi je mnogo chudno tu...

Operating System: Windows XP SP2 or Windows Vista SP1

CPU: Intel Pentium 4 3.2 GHz

System RAM: 1 GB

Video Card: 128 MB with Pixel Shader 3

Mnogo je ovo slaba konfa za neku novu igru... Mada tracker sa koga sam DL ovo je ipak veliki i nikada do sada nije imao nikakav fejk up...

Free Disk Space: 5.5 GB

EDIT2: Ma igra je stvarno izashla... Ali pre godinu dana :D Sada videh da treba da izadje Chaos Rising ustvari :) Hehehe :D

Poslednja izmena:
Razocarenje u odnosu na ono sto sam ocekivao, definitivno...
Prosto ne mogu da verujem da su energiju sveli samo na proizvodnju. Nema odrzavanja stitova, energetskih oruzja, trosenje energije u proizvodnji i tako to...
Pozitivna stvar stvarno jeste tech-tree, ali sve ostalo...
Ok, jeste zabavna, ali sam ja mozda suvise ocekivao.
Installing Supreme Commander I...

Vrh Dno