Šta je novo?

Supports DDR3 1333(OC)?

arnyman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
319
Jedno mozda glupo pitanje, citam specifikacije nekih ploca, sta znaci ovo podvuceno
Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory

Znaci da ploca moze da prihvati ram memoriju sa brzinom od 1333MHz..:)

cek. Ti ovu plocu vec imas ili tek treba da je uzmes? Skapirao sam da cpu i memoriju treba da uzmes novu?! Ispravi me ako gresim!

Otprilike, neki djelovi se uzimaju polovni s garancijom, neki novi

Da se Ja tu pitam ukoliko je takva situacija, isao bih na AMD! Noviji socket, bolje performanse, vise koristi od ddr3, a mozda se ubode i neki x3 ili x4 cpu. U svakom slucaju mislim da gresis sto si odlucio da ides na 775 socket.

Da se Ja tu pitam ukoliko je takva situacija, isao bih na AMD! Noviji socket, bolje performanse, vise koristi od ddr3, a mozda se ubode i neki x3 ili x4 cpu. U svakom slucaju mislim da gresis sto si odlucio da ides na 775 socket.

Dobro, to bas i nema veze s pitanjem, al cenim savet.
Nisam bas ljubitelj AMDa al ako mi ova ploca promakne razmislicu o njemu

U svakom slucaju ostaje pitanje, sta se tu onda klokuje?

775 socket radi sa ddr2 i to sto hoces da uzmes je ddr3 ploca, koje su retke i u principu nista neces dobiti. U svakom slucaju ta ploca podrzava memoriju na 1333mhz, ali da bi dosao do tog kloka, moras ukoliko nema opcija u biosu da postavis memoriju na 1333mhz(def ce biti 1066, pa cak mozda i 800mhz) moras da OC procesor da bi dosao do tih 1333mhz. U svakom slucaju ukoliko ides sve komplet da uzimas, ja ne bih isao na taj socket, al Ok. Tvoji novci.

P.s: To sto ne volis AMD je vec druga stvar. Gledaj da za svoje novce dobijes sto vise, a u ovom slucaju je amd. Vise ti nudi za ulozen novac od intela, koji je vec prilicno star socket.

Ova kombinacija ti je mnogo bolja nego tu sto si hteo. Pokusaj da nadjes Athlon II X3 425. Jeftiniji je, i imas velike sanse da otkljucas sa tom Biostar plocom i 4-to jezgro kao i L3 kes.

EDIT

Ti zamisli da si uzeo Intela :p

Poslednja izmena:
Pa za iste pare ko taj AMD ima intel i7 950 koji je nesto malo jaci, to sto na "IT Svet"u nema skupljeg AMD procesora ne znaci apsolutno nista.

Inace ipak sam se odlucio za intel opciju, nije AMD za mene

Tvoje pare i smatram da ces da napravis glupu kupovinu!

Zasto uzeti nesto bolje za iste pare, ako moze losije i gore.

Mobo+Proc+Mem iz mog potpisa=taj i7-950Intel. Malo poveca razlika. ;)
Pa i ja sam Intel fan kad se ima love :p

Ha, ha :D. Dobra stvarno.

Bez zelje da nesto produbljujem tematiku (vidi ovo):
http://www.itsvet.com/proizvod/amd-...b-black-edition-six-core/comp_comp_cpu/47/399
Najskuplji AMD oko 270e i

http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i7-980x-3.33ghz-12mb/comp_comp_cpu/46/397
...najskuplji Intel 1037e, razlika bezmalo 800e. Eeee bre :eyebrows:.

slazem se da je mnogo skuplji. (odnos, cena-performanse nisu realne) ali testovi pokazuju da je i bolji. to sto rade na istom taktu ne znaci da su im iste brzine. :type:

http://www.tomshardware.co.uk/chart...-SiSoftware-Sandra-2010-Pro-Overall,2410.html

slazem se da je mnogo skuplji. (odnos, cena-performanse nisu realne) ali testovi pokazuju da je i bolji. to sto rade na istom taktu ne znaci da su im iste brzine. :type:

http://www.tomshardware.co.uk/chart...-SiSoftware-Sandra-2010-Pro-Overall,2410.html

Ono sto covek hoce da ti objasni i drugima: da li je taj Intel stvarno bolji 800 evra od tog AMD-a?

Za 800 evra mozes da sastavis odlican racunar bez monitora.

Ovo sto je ovaj decko odabrao socket 775, to stvarno ne bih da komentarisem @ va_milos nema potrebe da gubis zivce oko takvih stvari, pozdrav!

Ono sto covek hoce da ti objasni i drugima: da li je taj Intel stvarno bolji 800 evra od tog AMD-a?

Za 800 evra mozes da sastavis odlican racunar bez monitora.

Ovo sto je ovaj decko odabrao socket 775, to stvarno ne bih da komentarisem @ va_milos nema potrebe da gubis zivce oko takvih stvari, pozdrav!

procitaj ponovo post pa ces shvatiti da sam i ja isto to rekao ali na drugi nacin.
i nema potrebe da se neko nervira. svi smo ovde da delimo misljenja, iskustva i naucimo nesto novo.
p.s. da, za 800e evra i vise nego dobra konfa za nas obicne smrtnike ;)

procitaj ponovo post pa ces shvatiti da sam i ja isto to rekao ali na drugi nacin.
i nema potrebe da se neko nervira. svi smo ovde da delimo misljenja, iskustva i naucimo nesto novo.
p.s. da, za 800e evra i vise nego dobra konfa za nas obicne smrtnike ;)

Izvini na brzinu sam citao, ali definitivno to moze da vazi uopsteno sto sam napisao.
Pa cak i nekom profesionalcu, brze ce da zavrsava recimo rendering na dva dobra racunara nego na jednom papreno skupom.

Nazad
Vrh Dno