Šta je novo?

Supply Wattage Calculator

Abraksas

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
319
Mislim da je jako pristojno Asus ovo odradio pa ako nekom treba nek pogleda, ne odnosi samo na Asus pločevine tj. razlike su male, može komotno da bude generalni kalkulator. Ne zaboravite da su izračunate vrednosti minimalne tako da se odnosi samo na renomirane proizvođače napajanja.

http://support.asus.com/PowerSupplyCalculator/PSCalculator.aspx?SLanguage=en-us

P.S. Koristite IE neradi baš korektno u Firefox-u

Sudeci po ovome, meni treba napajanje od 550W da bih poterao to sto pise u potpisu :D
Nesto slabo racuna ovaj Asus :)

Ako nisam nesto izostavio ..... ovo bi trebalo da je tvoj računar neznam gde si video 550 ... ali mislim da je ovih 400 realno, a taj enermax što imaš je više nego dovoljan

Prilozi

• scr1.JPG
    scr1.JPG
    115.8 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Ne radi ni u Operi kako treba :) Inace, za moju masinu Asus kaze da treba 450W napajanje a eXtreme calculator kaze 490W.

Imam dovoljno rezerve, ne brinem :)

Ovaj asus-ov mi rece 400W sto je normalno (manje-vise), dok je ovaj extreme rekao 661W !
U pitanju je Q6600 sa 4Gb rama i nekoliko HDD-ova, sa jadnom grafikom, i malo ventilatorima.....manje vise nista posebno :S:

Nesto nisam siguran da to tek tako moze da se "izracuna"....

Ma da se razumemo - naravno da ovo nije kalkulator koji moze tacno da izracuna , ali vise mi je bio cilj da potrosnju priblizimo ljudima koji nisu toliko upuceni a rade neki "upgrade" racunara C2D, AMD X2 , 8800, etc. pa se pitaju zasto im se racunar restartuje, gasi ...
Inace je potpuno jasno da se potrosnja nikako nemoze izmeriti tacno iz prostog razloga sto racunar u "IDLE" i "Full load" ne trosi isto energije

Hehe,meni je za moju konfu izbacio 297W owaj extreme. Onaj Asus mi ne da da biram CPU ni VGA... ne znam shta mu je:(

Ako nisam nesto izostavio ..... ovo bi trebalo da je tvoj računar neznam gde si video 550 ... ali mislim da je ovih 400 realno, a taj enermax što imaš je više nego dovoljan

Naravno da si izostavio :) 4 USB devie-a, 6 ventilatora i 1 opticki drajv :D

Poslednja izmena:
kome ne radi gornji link direktno neka proba ručno
desni klik > copy > paste (& go)

Nazad
Vrh Dno