Šta je novo?

Supernova upload problem

sad_man

Poštovan
Učlanjen(a)
22.05.2022
Poena
60
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam supernovin internet pola godine i nikada nisam imao sličan problem.Kada bih testirao brzinu neta preko kabla download bi bio oko 90 a upload 0.03 sajtove nisam mogao da koristim testirao sam i preko telefona i isti rezultat zvao sam ih i prijavio kvar sutradan bie zvali i reklibi da su to nije njihov problem već da je do chroma i da su rešeto ruter i da sad radi radio bi oko dva sata i opet isti problem opet bi ih zvao i prijavio kvar i tada su kao proširili neku račvu tako nešto su mi rekli ali opet nisu rešili problem prošlo je sedam dana niko ništa ne zove opet sam ih zvao i sada su prosledili nadležnima problem.Da li neko zna koji uzrok može da bude?Da napomenem da nemam optiku već kablovski net.Televizija radi okej.Osim vraćanja u nazad.
IMG_20221230_205056.jpgIMG_20221223_200811.jpgScreenshot_2022-12-30-20-49-12-036_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Daj parametre sa modema. Opcija conection.

Nisu li losi parametri za upload. Vidi u events log kakve je greske izbacivao.

Najverovatnije je šum na liniji.
Polja Power na Downstreamu su bliža donjoj granici te bi na Upstreamu trebalo da su bliža gornjoj ali to nije slučaj, nisko je i ovde.
Nema SNR polja na Upstreamu koje bi moglo da pokaže problem, to mogu samo tehničari SN da vide. Međutim, Modulation polje pokazuje QAM16 a verujem da bi trebalo QAM64.
QAM16.jpg
Verovatno se javio šum te je SNR takođe opao pa je modem sam spustio protok kako bi veza bila stabilnija.
Posao je sigurno za tehničku službu i tu ne možeš ništa osim da čekaš da ti oni reše problem.

Juče zvao podršku i prosledili šefovima i rekli da će doći danas i ja ih pitao jel sto posto dolaze oni rekli sto posto i nisu dosli
I zovem ih sad kažu da su prosledili dežurnih ekipi i da će "možda doći danas" ali oni to ne znaju zato što nemaju raspored.A pre toga mi juče rekli da su dodelili posao ekipi i da će doci
Polja Power na Downstreamu su bliža donjoj granici te bi na Upstreamu trebalo da su bliža gornjoj ali to nije slučaj, nisko je i ovde.
Nema SNR polja na Upstreamu koje bi moglo da pokaže problem, to mogu samo tehničari SN da vide. Međutim, Modulation polje pokazuje QAM16 a verujem da bi trebalo QAM64.
Pogledajte prilog 369722
Verovatno se javio šum te je SNR takođe opao pa je modem sam spustio protok kako bi veza bila stabilnija.
Posao je sigurno za tehničku službu i tu ne možeš ništa osim da čekaš da ti oni reše problem.
Koliki je posao da se taj šum reši ?

Poslednja izmena:
Veći problem je to što stalno "prosleđuju" nekom drugom kao vruć krompir. Jednom sam imao prekid od četiri dana i posle toga ostao šum na liniji. Jedva sam ih uganjao da dođu. Javili standardno "eto tu smo za 5 minuta ako ima ko da otvori". "Rešili" mi problem prespajanjem na drugu instalaciju i ukinuli video nadzor a usput me rešili i mog razdelnika, ugaonog konektora i utičnice.
Sad su još i praznici tu. Samo da ti poželim strpljenja i da se smiluju "majstori".

Veći problem je to što stalno "prosleđuju" nekom drugom kao vruć krompir. Jednom sam imao prekid od četiri dana i posle toga ostao šum na liniji. Jedva sam ih uganjao da dođu. Javili standardno "eto tu smo za 5 minuta ako ima ko da otvori". "Rešili" mi problem prespajanjem na drugu instalaciju i ukinuli video nadzor a usput me rešili i mog razdelnika, ugaonog konektora i utičnice.
Sad su još i praznici tu. Samo da ti poželim strpljenja i da se smiluju "majstori".
Zvali su me danas u rekli da su resili problem nisu izlazili na teren ali vidim da sada pise QAM64.I rekli da vidim da li je problem resen.
Pogledajte prilog 369722

Mogu da ti dam broj servisera koji je meni to resio. Vise od godinu dana sam ja njih zvao nameste ~ radi 5 dana 25 ne.
Inace su govorili da je problem u cvoristu.

..radilo je ujutru od tipa 7 do 17h mimo toga upload je jedva isao..
~secam se da sam se taj poslednji put izdrao maksimalno preko telefona min. sansa da je to pomoglo da srede

Mogu da ti dam broj servisera koji je meni to resio. Vise od godinu dana sam ja njih zvao nameste ~ radi 5 dana 25 ne.
Inace su govorili da je problem u cvoristu.
Iz kog si grada?Mislis njihovog servisera ili sta?
I meni isto govore da je roblem u cvoristu i kao da su ga prosirili nemam pojma kao da su namestili ali opet isto

Taj problem "sum na mrezi" nije bas jednostavno da nadju.
verovatno vise ljudi iz tvog komsiluka ima isti problem i pomoglo bi da se locira kada bi svi prijavljivali ali vecina ceka da neko drugi prijavi.

Jedino da isključuju redom pa da traže otkud šum na čvorištu...

Taj problem "sum na mrezi" nije bas jednostavno da nadju.
verovatno vise ljudi iz tvog komsiluka ima isti problem i pomoglo bi da se locira kada bi svi prijavljivali ali vecina ceka da neko drugi prijavi.
To jeste ali *** sta ja imam od toga sto nemam internet mesec dana.Nije problem da sacekam ali oni ovo nece resitit ko zna dokad a ja neta nemam sace praznici verovatno do oktobra nema od mog neta nista

Zahtevaj umanjenje računa i pripreti raskidom ukoliko ne reše u nekom razumnom roku. Nekad reše dosta brzo a nekad... Uglavnom najviše kilave u prosleđivanju naloga. Imao sam ovde lokalni Beogrid i sve je išlo ekspresno, sad dok centrala odobri...😒

Taman negde kad su Nesu (napokon) rešili problem javio se takav i meni (muko moja pređi na drugog, jelte 😆). 3-4 dana mrtav Upload, ne samo meni već celi moj kraj. Problem su navodno rešili i bilo je OK oko pola dana te je Upload opet pandrknuo. U ta 3-4 dana su došli dvojica iz Telekoma samo da zamene modem i dali mi drndavac, problem nije rešen ali poslali ih da probaju iako su znali da neće ništa promeniti 😵. Onda sedmog dana dolaze dvojica iz SN i kreću da čačkaju po stanu. Kažem da sam sve instalacije sam proverio i da je problem u hodniku zgrade (gde su kutije kojima nemam pristup ili dalje). Ne, oni su profesionalci i moraju oni sve da ispitaju. I onda su mi napravili belaj po stanu. Da stručnjacima nisam rekao da sam na Poštinim instalacijama, desetinu metara kablova bi menjali i provlačili jer slepci nisu uočili da nisam vezan na SN kutiju.
Na kraju me povezali na "svoje" instalacije i tako rešili (čitaj: obišli) problem šuma. Ono što Bakara napisa "verovatno vise ljudi iz tvog komsiluka ima isti problem i pomoglo bi da se locira kada bi svi prijavljivali ali vecina ceka da neko drugi prijavi." je bilo tačno donekle u mom slučaju. Ispalo je da sam jedini ili skoro jedini prijavio ponovno Upload na nuli jer skoro niko u zgradi nije imao net sa Poštom već samo TV uslugu a mrtav Upload se preko TV-a ne primeti. Eto komšinica pređe isto na SN a ostala na Poštinoj instalaciji i nema pojma o šumu jer ima samo TV.

..radilo je ujutru od tipa 7 do 17h mimo toga upload je jedva isao..
~secam se da sam se taj poslednji put izdrao maksimalno preko telefona min. sansa da je to pomoglo da srede
Jesi li im tražio obeštećenje na kraju posle tih Tantalovih muka?

@Der Schnitter kako ne dali mi ajfon 10 xd

Ma kakvu reklamaciju mora ih prijavi ratelu.

.. zapravo sad se setih ratelom sam zapretio nesto u fazonu "Dokle bre vise da vas zovem 200 x sam zvao dokle vise *** jel realno ma ok videcemo sta ratel kaze aha aha" ta neka prica 🙂

Nemaju radnike na leto sam čekao i po 15dana da bi mi zamenili običan seto box i kada dođu uglavnom neke ekipe iz drugih gradova odaljenih i po 150km.Tada im je bio izgovor da su na odmorima.Sada izgovor nemaju.Zovu me danas kažu rešili smo "problemčić" na nekoj od bandera (dabogda su oni išta uradili) nije prvi put da zovnu da kažu da su namestili nešto na banderi a da to ništa ne pomaže.Da li bi postojala šansa možda da im traži da dovedu optiku do mene a ko ne reše to pošto je optika od mene jedno 200m bas je blizu.

Imam supernovin internet pola godine i nikada nisam imao sličan problem.Kada bih testirao brzinu neta preko kabla download bi bio oko 90 a upload 0.03 sajtove nisam mogao da koristim testirao sam i preko telefona i isti rezultat zvao sam ih i prijavio kvar sutradan bie zvali i reklibi da su to nije njihov problem već da je do chroma i da su rešeto ruter i da sad radi radio bi oko dva sata i opet isti problem opet bi ih zvao i prijavio kvar i tada su kao proširili neku račvu tako nešto su mi rekli ali opet nisu rešili problem prošlo je sedam dana niko ništa ne zove opet sam ih zvao i sada su prosledili nadležnima problem.Da li neko zna koji uzrok može da bude?Da napomenem da nemam optiku već kablovski net.Televizija radi okej.Osim vraćanja u nazad.
Pogledajte prilog 369699Pogledajte prilog 369700Pogledajte prilog 369701
Evo samo da kažem da mi još uvek nisu rešili problem a ne znam da li će ga uopšte i rešiti.Zvali su par puta da su namestili radio 15 dana i opet isti problem upload mrtav.

Bili su danas i stavili su neki filter na kabal koji vodi do rutera i rekli su mi da su bili neki radovi na mreži i izmerili brzinu i to je to ako bude problema onda zovni.

Nazad
Vrh Dno