Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Ovaj update sam i ja dobio danas... sa 25.2. (čini mi se da je ovaj bio, ne mogu sad da proverim :) ) na 27.9

Rokni ti disable / uninstall na taj Amlogic OTA app za svaki slučaj 😁

Već sam ali nisam siguran da preko njega ide. Probao sam da forsiram update ali samo vrti i logcat izbaci da nije uspela autentifikacija na neku ip adresu. To verovatno ide preko kabla.

Kod prijatelja nakon prvog updatea Move uređaja odbija adb logovanje, izbacuje poruku "cannot connect to 192.168... No connection could be made because the target machine refused it. (10061). Ima li rešenja?

Je li pre ažuriranja instalirao drugi launcher i podesio button mapper?

Da. Ali nakon updatea prilikom odabira launchera greškom pritisnuo "Always".

Gde je zaglavljen? U Wolf launcheru ili Supernova launcheru?

A da li je mapirao taster da otvara Android Settings? :D
I da li je zveknuo "device_provisioned=1"? :D :D

U Supernovinom je launcheru.

Poslednja izmena:
Morao sam da fabrički resetujem box i tada je uradio neki update. Sve sam ponovo namesio (launcher, aplikacije) ali imam jedan problemčić.

Koristio sam aplikaciju Android remote koja je odlično radila sa Move boxom i sa mobilnim sam koristio funkciju miša. Sada to jedino ne mogu da namestim. Ne mogu da se setim kako sam sve aktivirao prvi put, a sada pri pokretanju aplikacije traži da idem u developer options kako bi sve podesio ali ne mogu da pristupm kao korisnik tim opcijama (kada kliknem na developer options imam samo sivu poruku da ne mogu da pristupim).

Ne znam dal je zbog update ili sam prošli put imao sreće pa je radilo, a bila je vrlo zgodna funckija. Da li postoji neko rešenje za ovo?

Omoguci developer options, 7x pritiskom na build number ili kako vec ...

Jesam ali kad hocu da pristupim opcijama nemam mogucnost.

Pa radi li ti ili ne ADB pristup boxu? Ako radi pisano je već na temi ovde koju komandu da izvršiš kroz ADB da se pojave stvari pod Developer Options.

Ne mogu da se setim kako sam sve aktivirao prvi put, a sada pri pokretanju aplikacije traži da idem u developer options kako bi sve podesio ali ne mogu da pristupm kao korisnik tim opcijama (kada kliknem na developer options imam samo sivu poruku da ne mogu da pristupim).
Kod:
settings put global device_provisioned 1

Adb logovanje na Move box sa verzijom firmwarea od 27. septembra 20210927170411, očigledno ne radi.

Izgleda. Nisam uspeo da se konektujem na move box, vec sam pristupio preko HDMI CEC pa sa fleške instalirao aplikacije. Onda verovatno zato ne mogu da aktiviram opet i Andorid remote.

Adb logovanje na Move box sa verzijom firmwarea od 27. septembra 20210927170411, očigledno ne radi.
Ja sam danas dobio tu nadogradnju i sve normalno radi. Nije mi izbrisao Wolf smo sam morao da vratim rezoluciju na 1080p i isključim HDR.

Prilozi

• IMG_20211027_155305.jpg
    IMG_20211027_155305.jpg
    158 KB · Pregleda: 133
  • IMG_20211027_155225.jpg
    IMG_20211027_155225.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 132
Da, update ne briše Wolf launcher, ali nakon istog ne može se boxu pristupiti preko abd.
Posebno voditi računa da se nakon updatea prilikom izbora launchera uvek izabere "samo jednom". Ako se greškom izabere "uvek" rešenja nema.

Poslednja izmena:
Ko hoće da spreči update, neka unese ovu liniju u hosts fajl:
0.0.0.0 prd-ota-supernova.spectar.tv

Upravo sam odradio update na novi fw.
I dalje mogu da se logujem na box ali ne kao root.
Pre azuriranja sam ubacio ove 3 linije u /vendor/build.prop:
Kod:
persist.adb.notify=0
persist.service.adb.enable=1
ro.adb.secure=0
Ali nisam siguran da je zbog toga.
Mozda je zbog aktivirane USB debugging opcije pre update.
Sve radi kao pre samo se ne mogu zezati sa izmenama sistemskih fajlova.

Hint: persist znači persist :D
Da, ali neki drugi unosi u build.prop koji su pre radili vise ne rade kao npr. volume steps koje sam stavio na 20.
Moguce da je fajl prepisan defaultnim, a da zapravo adb logovanje jos uvek radi zbog 'settings put global device_provisioned 1' koje sam davno uneo kako bih dobio developer options u kojima je aktiviran usb debuging.

Adb root kaže nešto tipa 'doesn't work on production builds'. Pre je bio user-debug build ako se ne varam.

E ljudi pozdrav, jedno pitanje... Vidim da ste u ranijim postovima pominjali Netflix aplikaciju, pa me interesuje da li se to odnosi na regularnu verziju sa pretplatom ili je u pitanju neka MOD (Free) verzija? I ako može neki link za download.
Meni u suštini treba FREE za Android BOX TV (ne za Move), na kom imam instaliran i Kodi 18.9 pa bi možda i plugin završio posao.
Hvala!

Vrh Dno