Šta je novo?

Supernova (2024+)

Da li je neko na Supernovi uspeo da obnovi ugovor uz 24m 50% ili slično? Meni su do sada prvo nudili 1 mesec 50% pa nakon cimanja (pozivi, mejlovi, klik na produžetak preko sajta) dogurao do max 8 meseci, što je i dalje stvarno neprihvatljivo sa ovim paprenim cenama..

U temi MTS čitam da je moguće dobiti 24m 50% za obnovu kod zahteva za raskid nakon isteka min. perioda Ugovora, pa sam pisao i direktno njima da sam spreman da "pređem" kod njih uz neki novi Box i popust ali mi ni tu ne izlaze u susret već upućuju na Supernovu za obnovu.

Ranije je Supernova nudila daleko bolje uslove, sada sam više puta čuo da mogu slobodno razdužim opremu ako ne odgovara ponuda i to je to, ne zanima ih previše.

Inače na mojoj lokaciji nema optike pa nema ni prave alternative, ali sam stvarno spreman da otkažem sve umesto da placam slabiju uslugu 3x skuplje od trenutnih uslova koje imam, uzeću u krajnjem sučaju neki kućni net..
Može im se. Više nemaju konkurenciju.

Mene je juče zvala neka tetkica iako mi ugovor ističe tek u septembru, ponudila sve isto što imam uz povećanje interneta sa 200 na 400 za samo 51?? i nešto dinara. Pitam koliko , ona 51?? i nešto dinara, ja kažem jel ste vi normalni a ona da napišem da vam ne odgovara cena? ma ne, samo napiši da niste normalni. TV plus intenet 50 evra neka hvala.

Mene je juče zvala neka tetkica iako mi ugovor ističe tek u septembru, ponudila sve isto što imam uz povećanje interneta sa 200 na 400 za samo 51?? i nešto dinara. Pitam koliko , ona 51?? i nešto dinara, ja kažem jel ste vi normalni a ona da napišem da vam ne odgovara cena? ma ne, samo napiši da niste normalni. TV plus intenet 50 evra neka hvala.
Da i meni ce da uvale tu cenu cim mi istekne ugovor. Sad placam 4900+kartice 150=5050. Bice preko 6000 do oktobra kada mi istekne. A kad pomislim da sam potpisao na 3800din...

Imaju i tek ce imati,a1 5g kucni net krenuo,sledi oluja

Imam 18m promo,cim istekne zbogom
Da im ne bih placao 5k za ovaj coax 5x nedeljno u prekidu
Imam isti net i strašno je koliko zavisi od lokacije i opterećenja baznih stanica. Imam kuću, dva stana i lokal. Svi na različitim lokacijama u gradu. U kući i jednom stanu koda kako radi. U lokalu i drugom stanu ne radi nikako. Dodatno što kad padne veče i svi se nakače, i na ovim lokacijama gde radi dobro opadne brzina. Dodatno, kada sam hteo da uzmem a1 kućni net na adresi prvog stana, nisu mio dali uz obrazloženje da imaju previše korisnika u tom delu grada. Napravim na kuću ugovor. I stvarno. Kad odnesem net u prvi stan ne radi nikako, u kući radi top. Nemaju još infrastrukturu da izguraju to kako treba.

Mislio sam da odjavim box4 i da uzmem box 2 tv i fiksni. A za internet da koristim mobilni net. Za uzvrat Telekom da mi pusti HD signal na oba TV-a. Ali na žalost kažu da ni tad nije moguče da mi puste HD signal na oba TV-a već samo na jedan. Znači jedina alternativa mi je Supernova na kabal.
Tako smo se danas dogovorili da pređem u Supernovu, javiće mi koliko meseci ću dobiti 50% popusta.
Šta bi mogli da mi savetujete da propratim ugradnju, neka vaša iskustva zapažanja, savet? Možda neki moj ruter, koji uzeti, koja wifi kategorija? Ima li to ikakve veze sa stabilnosti? Kakba je slika na TV?

Da li je u pitanju Supernova Coax i da li kod tvojih komšija koji koriste isti radi ili zeza?

Koaks, kod nekih radi a kod nekih zeza. Ali sam primetio da kod većine internetnbrzine do 100mbs. Bilo mi glupo da ih pitam koji ruter koriste jer postoji velika mogućnost da su im urđaji na 2.4gh..

Можда имају техниколор 7200 као ја он не може у исто време да ради и на 2.4 и на 5 гигахерца.

Ako je Coax, moguće da daju na korišćenje:
  • Techicolor 7200 koji može da koristi najviše 8 kanala - teoretski do 440Mbps i ima wifi koji može da radi samo 2.4GHz - do oko 100Mbps na wifi ili samo na 5GHz u wifi 4 modu - do oko 250Mbps.
  • Technicolor 7210 koji može 16 kanala - do 880Mbps i koji može wifi paralelno na 2.4GHz do 100Mbps i na 5GHz wifi 5 do oko 500Mbps.

Ako imaš malo para kupi neki ruter s WiFi 6 podrškom jer wifi6 uređaji mogu na 2.4 GHz da ostvare oko 200Mbps a na 5GHz do oko 950Mbps. Mogu da se nađu i za 3500din.

Mislio sam ASus ax57 ili TP link ax53.

Moj je predlog da se ne koristi wifi sa bilo kog hfc modema, ruteri danas nisu skupi, svi su sad 5g i standarde wifi6/7.

A jel ima potrebe za statičnom ip adresom. Obični kućni korisnici, TV-i. Tableti, Mobilni, komp....

Jee vać ste mi uštedeli 700 dinara mesečno. A jel daju ono da ga izdvoje ispred CG nata i koliko to pomaže u praksi? Jel se to upućuje zahtev ili se radi pri priključenju

Добијаш и ип в6 адресу тако да цг нат иде само до сајтова који је немају. Имају и цбн рутере цбн 6541 има 8 канала али може да истовремено ради и на 2,4 и на 5 гигахерца. Могуће је да имају и неки цбн рутер са 16 канала писао је овде један да има цбн рутер и брзину 600.

Da li mogu da kupim sam neki kablovski modem i da ga koristim?

Užasne probleme mi pravi ovaj problem lag spajkova u igraonici, ljudi sa pravom odlepljuju. Počelo je kad su digli brzine, jedva sam ih ubedio da mi zamene ruter ali nije pomoglo. Krenulo je manje više tu od kada su digli brzine.

Opet, sumnjam da mogu da ubacim modem koji nije njihov zbog kontrole njihove iz centrale, kakav je situaicja sa tim?

Edit: sve u nadi da ovaj problem pravi to što modem nije u stanju da hendluje 600mbs pa mi to pravi probleme.
Jel si uspeo nesto da uradis povodom modema/rutera? Koji trenutno imas? Nemam igraonicu, ali razmisljam da uzmem sopstveni doccis 3.1 modem/ruter

Jel si uspeo nesto da uradis povodom modema/rutera? Koji trenutno imas? Nemam igraonicu, ali razmisljam da uzmem sopstveni doccis 3.1 modem/ruter
Neće da može, u cmts može da se aktiviraju modemi samo one koji oni daju.

Malo je glupo dobiti modem 7210 koji u idealnim uslovima ne moze da izvuce maximalnu brzinu paketa 600/30 bez spike-ova.

Meni su dali taj na 100/8 zapravo sam ga i trazio. Na koliko ampera vam je punjac? posto su mi ostavili stari od 7200.
Inace kod ovog neki put nestane wifi skroz cak i lampica utaji. Pa ga resetujem drzeci dugmence 10-12 sek

Malo je glupo dobiti modem 7210 koji u idealnim uslovima ne moze da izvuce maximalnu brzinu paketa 600/30 bez spike-ova.
Upravo tako. Imam tc 7210 600/30. Max ujutru u 07h je 500-570 Mbps. U toku dana prosek 300-400 Mbps. Uvece od 18-00h prosek 100-230 Mbps. Vec dva puta sam se zalio da provere cvoriste. Bez uspeha. Previse korisnika i uvece je zagusen saobracaj. Upload je uvek konstantan 29 Mbps.

Slučajno sam bacio pogled na pakete na sajtu i vidim da Super plan 2 M ima brzinu neta na koaksu 600/30. Ne znam kad je to promenjeno ali kod sebe i dalje imam staru brzinu od 400/20. Da li promena važi samo za nove korisnike?

Ja se danas otkačio od Supernove, prešao na optiku kod lokalnog provajdera, paket 250/50, merim 260/52, 2300din mesečno, ping manji, klinac mi kaže da igre rade stabilnije.
Tako da, konačno, Telekom ćao-zdravo.

Da li neko zna da li se za postojeće korisnike gde postoji važeći ugovor na neodređeno nakon isteka minimalnog perioda trajanja ugovora primenjuje veća cena iz ugovora bez benefita ili nova sa sajta?

Kada su radili migraciju na druge pakete, paket koji imam je ukinut, ali sam do sada prigovorima uspeo da izbegnem uvećanje cena i/ili ukidanje usluga po novom paketu. Ova veća cena iz ugovora mi je opet poljvoljnija od ponude koju su mi do sada nudili za obnovu. Izvinjavam se ako se već pisalo o ovome.

Nazad
Vrh Dno