Šta je novo?

Supernova (2024+)

Koliko maksimalno moze da izvuce Technicolor TC 7210 na coax-u? Skoro sam presao na Super Plan 4 Beli (600/30). U toku dana max izmerene brzine preko kabla 470/29. U toku dana se krece od 300-400 Mbps max download upload je uvek 29 Mbps. Ali problem imam u vecernjim satima download 40-50-90 Mbps max izmereno sinoc. Ranije kad sam bio na Super plan 4 beli 200/20 uvece je koliko toliko bilo stabilno izvlacio je do 175-18 Mbps. Nestabilnosti u vecernjim satima su pocele kada su svima povecali download pre nekoliko meseci. Kapiram da je preopterecenost mreze posto su kod mene parametri isti zadnjih nekoliko godina. Da li je neko imao ovakav problem, da li su resili? Ne treba mi max od 600 Mbps ali da bar u toku celog dana narocito u vecernjim satima imam stabilnih 200-250 Mbps za strimovanje remux-ova preko Real Debrida i Easynewsa.

Koliko maksimalno moze da izvuce Technicolor TC 7210 na coax-u?
Trebalo bi u idealnim uslovima, koristeći svih 16 kanala da može da izvuče 890Mbps. Međutim, to je brzina za sve korisnike na istom CMTS i koji koriste iste kanale za downstream. Ipak, manje od 100Mbps je baš loše, ne znam kako im se to uopšte dešava, zar DOCSIS 3.0 nema PIE AQM?

Da li ima neko problema u zadnje vreme sa Tivimate?

Pokusavam da provalim da li me zeza zbog interneta ili neceg drugog. Koristim Supernova internet a instalirao sam app na Eonu.

Imam 10ak IPTV listi koje su aktivne ali cesto prestanu da rade. Ili moram da restartujem ruter ili Eon box. A i neke nece da prorade tada.
To se desava od skoro, kada su povecali one brzine neta. Od tada mi cudno radi Tivimate.

Kako vam ovih dana radi Supernova internet na koaksijalnoj mreži?
Primetio sam da kod mene postoji veliko kašnjenje...
Kada se gleda ping je u redu ali mislim da im je JITER dosta velik.

Nekada radi odlično a više vremena nikako.Kada ne radi i pokrene se Speedtest vrti u krug i ne može da prepozna provajdera koji testira brzinu ni onog prema kome testira..Restart modema uglavnom rešava taj problem ali koliko vidim taster za paljenje rutera neće još dugo...Nemam više živaca da se natežem sa njima paliću i gasiću modem dok se ne crkne 😁.Fora je da to kad ne može da prepozna provajdera sve lampice na modemu sijaju kao da je sve u redu.

Da li je u toku neka promocija 4K paketa, jer vidim da stoji da je 0,00 rsd, a ranije je bilo 700rsd?

Nisam ni znao da ima na Supernovi, niti nalazim pomen toga, ali u MTS-u je taj paket na večitoj promociji, koliko sam ispratio. Detalji su ovde, a trenutno važi do 31. marta.

mesec dana pred istek ugovora nista pametno nisu ponudili,racun sa 4200-tv i net dizu na 5200,samo mesec dana 50%, niti u poslovnici ,niti preko korisnickog agent isto nema ovlascenja da da bolju ponudu ,sve u svemu lose ,danas istekao ugovor,vidim ja da ce da se vrati oprema...bas su se stisli za stare korisnike i promociju neku...Smederevo

Pozdrav svima,
imam problem sa Supernovom godinama, naime placam paket 400/20 mb/s dok nekad dobijam 350/20, ali npr svako vece je od 150-250 pisao sam njima, pisao Ratelu, zvao telefonskim putem.
Uvek zavedu prihovor i nikad se nista ne desi.
Ruter nekad restartujem po 20 puta dok ne dobijem online status.
Vise ne znam sta da radim, necu mi se umanjuje racun hocu da dobijem ono sto placam.
Kome vise da se obratim posto se nista ne resava?

Da li je neko na tvoje prigovore/reklamacije izlazio na teren i kod tebe kući da se brzine izmere kao i kvalitet signala?
Koje brzine si imao sa ovim problemom kada si imao slabiji prethodne pakete sa starim brzinama tipa 100/10, 150/15 itd, pošto kažeš da imaš problem godinama?

Kako vam ovih dana radi Supernova internet na koaksijalnoj mreži?
Primetio sam da kod mene postoji veliko kašnjenje...
Kada se gleda ping je u redu ali mislim da im je JITER dosta velik.
Loše, par dana je bilo ok a od juče opet prekidi i gubici paketa. Speed test ništa ne pokazuje nego pokrenite CMD kao admin pa komandu "ping 8.8.8.8 -t" pa neka radi neko vreme, prekidate sa CTRL+C i tu imate izveštaj, kod mene prosek od 5 do 10% gubitak paketa.
Čekam da prođe ovo loše vreme pa da prelazim na optiku i da se otkačim od ovih idiota jednom za svagda.

Evo kako je kod mene, doduše nije pingovan DNS već google.com

Ping statistics for 172.217.17.67:
Packets: Sent = 1754675, Received = 1747596, Lost = 7079 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 11ms, Maximum = 1524ms, Average = 16ms

Vidim da dosta ljudi ima problem sa protokom, među kojima sam i ja. Do nove godine sam imao i ujutru 350-370mbps, zadnjih nedelju dana ni ujutru u tipa 8h ne prelazi 260-270. Nekim čudom sada ovog momenta imam 190 mbps, inače je oko 100 +- 20 i to je prosek recimo između 18-23h, u peak-u oko 20h ide i na 50 mbps, sinoc je bilo i 15 😀
Upload naravno bez greške. Što je najcrnje, ni oni ne znaju gde je problem a niko na višoj instanci ne želi da se pozabavi problematikom, valjda nemaju dovoljno prijava. Što je najcrnje, ni ja ne bih obratio pažnju da nisam došao u situaciju da pustim YT i krene da mi zakucava Move smart na tv-u.
Utilizacija na čvoru između 60-80% u peaku, signal do i od modema dobar ali protok katastrofa. Poslao sam im reklamaciju mailom, naveo linkove do Ookla speedtesta, poslao pdf izveštaje sa RATEL app koji su još gori i sve detaljno objasnio, malo su se trgli kada sam pomenuo RATEL u mailu ali sve što se desilo je da su tehničari došli do mene, konstatovali 250mbps u 12h u podne, izmerili svojim laptopom dobili isti rezultat i rekli da nije do signala, nije za tehniku već da će proslediti dalje da je potrebna segmentacija mreže.
Nalog je zatvoren sa tim komentarom, konstatovana je loša brzina i preporučena je segmentacija mreže.
Pošto ne znam koliko je potrebno da se tako nešto odobri, sačekaću nedelju dana tj pustiću sledeću nedelju pa ću im se javiti ponovo, ako mi kažu isto ili po defaultu nude izlazak tehničara, šaljem prigovor RATELu pa sad šta bude, bude.

A inače za ostale, šaljite im prigovore, žalite se jer jedino tako može da se promeni nešto. Možda vas mrzi i smara ali to je jedini način izgleda.

Pardon, evo trenutne situacije, bez drugih "potrošača", samo moj računar, kabl naravno.
18700571934.png

Vidim da dosta ljudi ima problem sa protokom, među kojima sam i ja. Do nove godine sam imao i ujutru 350-370mbps, zadnjih nedelju dana ni ujutru u tipa 8h ne prelazi 260-270. Nekim čudom sada ovog momenta imam 190 mbps, inače je oko 100 +- 20 i to je prosek recimo između 18-23h, u peak-u oko 20h ide i na 50 mbps, sinoc je bilo i 15 😀
Upload naravno bez greške. Što je najcrnje, ni oni ne znaju gde je problem a niko na višoj instanci ne želi da se pozabavi problematikom, valjda nemaju dovoljno prijava. Što je najcrnje, ni ja ne bih obratio pažnju da nisam došao u situaciju da pustim YT i krene da mi zakucava Move smart na tv-u.
Utilizacija na čvoru između 60-80% u peaku, signal do i od modema dobar ali protok katastrofa. Poslao sam im reklamaciju mailom, naveo linkove do Ookla speedtesta, poslao pdf izveštaje sa RATEL app koji su još gori i sve detaljno objasnio, malo su se trgli kada sam pomenuo RATEL u mailu ali sve što se desilo je da su tehničari došli do mene, konstatovali 250mbps u 12h u podne, izmerili svojim laptopom dobili isti rezultat i rekli da nije do signala, nije za tehniku već da će proslediti dalje da je potrebna segmentacija mreže.
Nalog je zatvoren sa tim komentarom, konstatovana je loša brzina i preporučena je segmentacija mreže.
Pošto ne znam koliko je potrebno da se tako nešto odobri, sačekaću nedelju dana tj pustiću sledeću nedelju pa ću im se javiti ponovo, ako mi kažu isto ili po defaultu nude izlazak tehničara, šaljem prigovor RATELu pa sad šta bude, bude.

A inače za ostale, šaljite im prigovore, žalite se jer jedino tako može da se promeni nešto. Možda vas mrzi i smara ali to je jedini način izgleda.

Pardon, evo trenutne situacije, bez drugih "potrošača", samo moj računar, kabl naravno.
18700571934.png
Slao ratelu, zvao i zalio se svima zivima i svi kuliraju niko ne odgovara na mailove, supernova mi samo zatvori u app tiket i napise "reseno"
svaki dan se skoro zalim i svake 5minute mi stave da je reseno..

Da li je neko na tvoje prigovore/reklamacije izlazio na teren i kod tebe kući da se brzine izmere kao i kvalitet signala?
Koje brzine si imao sa ovim problemom kada si imao slabiji prethodne pakete sa starim brzinama tipa 100/10, 150/15 itd, pošto kažeš da imaš problem godinama?
Jeste pre koji godinu izasli su i nasli da je tu u kraju bio problem na cvoristu.Generalno u toku dana je internet ok i posle ponoci ali od npr 17h do 00 je katastrofa. Od 400/20 koliko treba danas mi cak islo do 120/20.
Poslednji put kad sam pisao prigovor poslali na visi nivo i zove me neki serviser u toku dana i kaze ja sad merio brzine su vam kako treba ako hocete mozemo posaljemo ekipu ali ce to isto konstatovati na terenu. Ja kazem problem je u vecernjim satima, na sta on odgovori pa tu ne mozemo pomoci nemamo ekipu koja moze uvece da dodje.
Mislim ja placam internet i uvece i ujutru. Prosli put mi je Ratel odgovorio da im je Supernova rekla da je sve kako treba i kako su oni rekli da je problem resen...
Evo sad posle ponoci mi je s

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    34 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_150.png
    Screenshot_150.png
    43.5 KB · Pregleda: 29
Jeste pre koji godinu izasli su i nasli da je tu u kraju bio problem na cvoristu.Generalno u toku dana je internet ok i posle ponoci ali od npr 17h do 00 je katastrofa. Od 400/20 koliko treba danas mi cak islo do 120/20.
Poslednji put kad sam pisao prigovor poslali na visi nivo i zove me neki serviser u toku dana i kaze ja sad merio brzine su vam kako treba ako hocete mozemo posaljemo ekipu ali ce to isto konstatovati na terenu. Ja kazem problem je u vecernjim satima, na sta on odgovori pa tu ne mozemo pomoci nemamo ekipu koja moze uvece da dodje.
Mislim ja placam internet i uvece i ujutru. Prosli put mi je Ratel odgovorio da im je Supernova rekla da je sve kako treba i kako su oni rekli da je problem resen...
Evo sad posle ponoci mi je s
Lažu te i Supernova a i Ratel!
Problem kod naših operatera i njihovih COAX mreža u 90% slučajeva su stari i nasleđeni CMTS DOCSIS uređaji koji su nedovoljnog kapaciteta koji ne mogu da u večernjim časovima opsluže veliki broj korisnika koji se tada kači na mrežu i internet...
Prosto i jednostavno trebalo bi zameniti i postaviti novije CMTS uređaje koji su većeg kapaciteta!

Ima li još neko problem na području Surčina/Ledina sa totalnim prekidom?
Nemam ni tv ni net već skoro 3 puna dana. Zvao sam ih jedno 4-5 puta, kažu neki veliki kvar je u tom reonu i "tehničari su na terenu i uveliko rade na rešavanju smetnji, molimo vas za strpljenje"... Jezivo su loši...

nije ni na drugoj strani Save bolja situacija, takodje za 3-4 dana zbirno je radio internet mozda 12 sati
jedno 4-5 naselja zavisi od male mostanice u kojoj stalno nestaje struja i kada se to desi sva ta ostala (daleko veca) naselja ostanu bez signala
Supersr..e to ne zna da resi vec godinama

Isti problem sa brzinom, niko ne reaguje, bili su 15x i dalje isto, i svaki put cu da saljem reklamaciju dok ne rese, ako im se isplati neka izlazi svaki put na teren.

Lažu te i Supernova a i Ratel!
Problem kod naših operatera i njihovih COAX mreža u 90% slučajeva su stari i nasleđeni CMTS DOCSIS uređaji koji su nedovoljnog kapaciteta koji ne mogu da u večernjim časovima opsluže veliki broj korisnika koji se tada kači na mrežu i internet...
Prosto i jednostavno trebalo bi zameniti i postaviti novije CMTS uređaje koji su većeg kapaciteta!
Veći problem je niska temperatura u noćnim satima, jer coax mreža i pojačavači gube stabilnost pri niskim temperaturama, naravno i pri visokim ali to sad naravno nije situacija.

Posle preuzimanja jotel korisnika mreza ima sve cesce prekide

Povecanje brzina je bio zadnji ekser,samo prepodne ok,uvece i vikendom raspad sistema

Jotel optika je svemirski brod za sn coax

Veći problem je niska temperatura u noćnim satima, jer coax mreža i pojačavači gube stabilnost pri niskim temperaturama, naravno i pri visokim ali to sad naravno nije situacija.
Čovek kaže da se najveći problemi javljaju baš tada i u vreme kada su temperature koliko-toliko više, a to je od 17h pa do 23h, dok problema nema od 00h pa sve do popodnevnih časova kada se opet nakači dosta korisnika!
Veruj mi pouzdano znam jer sam i sam pre 5 godina bio korisnik ex Kopernikusa (COAX mreža) i sve dok nisu došli i zamenili CMTS uređaj celo mesto je imalo identične probleme, posle zamene sve je radilo kako treba! 😉

U redu, ali obojica ste iz Beograda, sad tačno ne znam iz kog kraja, ali verujem da su svi cmts-ovi prvo po Bgd-u unapređeni, a znam da su im svi na 10G.

Koliko korisnika obicno opslužuje 10G, da li imaš neku pretpostavku ?

Posle preuzimanja jotel korisnika mreza ima sve cesce prekide

Povecanje brzina je bio zadnji ekser,samo prepodne ok,uvece i vikendom raspad sistema

Jotel optika je svemirski brod za sn coax
Odakle to da je Mts preuzeo Jotel?

Nazad
Vrh Dno