Šta je novo?

Supernova (2024)

Nema više toga. Samo se pojaviš u poslovnici sa opremom i gotovo, na licu mesta raskidaš ugovor.
Da ne bi neko dolazio u situaciju da ga zezaju oko izmisljenog otkaznog roka od mesec dana, najbolje je mesec dana pre isteka ugovora da se posalje mejl/zahtev za raskid ugovora gde se navede datum kada istice ugovor i da se ne nastavlja saradnja. Stalno nesto izmisljaju i ovo je najsigurnija varijanta.

Stalno nesto izmisljaju i ovo je najsigurnija varijanta.
Svakako ne košta da se najavi, ali trenutno stvarno nema potrebe. Kažem to, uostalom, iz ličnog iskustva, a nisam jedini. Ako bi i pokušali nekoga u poslovnici da odbiju, odmah treba da se žali. Najveći problem je, opet po ličnom iskustvu, neobaveštenost zaposlenih. Samo u prethodnoj godini mi je u lokalnoj MTS-ovoj poslovnici rečeno toliko neistina da bi mogao da se napiše seminarski rad na tu temu. Sve to je na kraju rešeno u moju korist (ili korist društva u čije ime sam se informisao, jer je meni poslovnica najbliža, a i računaju da sam ja najupućeniji, pa me stalno nešto pitaju) nakon kontaktiranja sa višim instancama. Na kraju ni ne znam što se uopšte raspitujem u poslovnici, ali hajde, bude mi usput i ne oduzme neko posebno vreme.

Poz!
Evo proverih upravo oko apolona što ste pričali,
i dalje radi kod mene, bez obzira što sam migriran na novi paket, a na supernova korisničkom portalu i dalje stoji super plan l.

I šta sad? Novi prigovor na ovo ili RATEL?
Može kontekst? Iz odgovora se može naslutiti da si sa zakašnjenjem poželeo da raskineš ugovor. Ako je to slučaj, to valjda dosad niko nije uspeo. Najviše što može sa zakašnjenjem da se izvuče je stara cena. Voleo bih da grešim, ali mislim da je tako.

Da, nisam na vreme video poskupljenje i promene. Podneo sam prigovor pre 2 nedelje, ali sam očekivao da će bar da odobre nastavak koriscenja po staroj ceni do isteka ugovorne obaveze.

Meni se učinilo da je makar član @MarkoNed uspeo u tome, jer je ovde okačio poruku gde mu je to odobreno, a i šta im je pisao. Možda sam pogrešno razumeo kad im se tačno žalio.

Nego, jel' jos neko ima problem slican mom sa Supernova kablovskim internetom?

Ако ти је за утеху ја у вечерњим сатима интернет скоро не могу ни да користим. Постоји “шум” који је ту присутан већ 2-3 године и који “решавају” а уствари га реше на 7 дана па све испочетка.

У вечерњим сатима аплоуд брзина са 20 падне на 0.06/0,07.

Исто, немам услове ни за кога другог …

Aj i ja da se upišem, tražio sam optiku dobio 14 meseci po dinar, u cetvrtak vratim SBB a u petak ujutru zakazano uvodjenje. Dolazi ekipa i kaze mi instaliramo koaksijal, ja kadar nevera kakav bre reko koaksijal ko jos to uvodi, kaze covek ok poslace drugu ekipu, Ja stao cekaj malo , to moz da potraji nedelju, deset dana a ja ni net i tv u rezervi zeznuta situacija. Reko ajde uvodite a ja cu da se zalim.
Trenutno stanje
televizija katastrofalno sporo radi, zena da me izbaci kroz odzak, daljinski koji sam dobio je koriscen, star izakan, drugi TV je povezan karticom, on pa tek katastrofa sporo radi tu je ukljucen Nick Jr. i tako ostaje .
Net kada se udaljim od rutera 5m znaci vidim ruter pun signal ali ako je app zahtevna odmah puca. Zeni instagram cim se udalji od rutera neotvara klipove iako prikazuje da je pun signal.
Odmah sam juce prigovorio i cekam ponedeljak ,utorak da vidim sta ce biti da li ce mi zameniti optikom, ima na glavu da im se popnem.
Brzina u ugovoru 150/15 realna na kablu dodje do 110 max / 9 wifi 60/8 ili 9

Da li na tvojoj lokaciji postoji optika? Koja je lokacija (okvirno) ako nije tajna?

Da li na tvojoj lokaciji postoji optika? Koja je lokacija (okvirno) ako nije tajna?
ja imao exe net optiku 4 godinek ada ga otkupila supernova i na toj lokaciji mi nudili da samo uzmem njihovu opremu krajem 2023.
Nisam 100% siguran ali mislim da je komsija preko puta mene uzeo optiku paket 200 sa 20 pre tri meseca.
Monter mi pokazao da u ulici ima 3 kuce oko mene sa koaksijalcem sto me iznenadilo.
Znam da je supernova pre 2 godine premestala kablove jer su ostavili za sobom kabl da se vuce po ulici koji sam licno smotao oko ormana na banderi.
Nis je u pitanju Bubanj
Najgore sto mi zena zadnjicu pomera.

mi smo imali kopernikus tamo 2018 on bolje radio nego ovo.

evo je zena psuje me iz spavace los net, svaki net sam pojacavao sa Tendom da bi imao signal u spavacoj (zidovi od tugle 30cm debljine pa signal ne moze da probije)i uvek je radilo kako treba ali sada i to zeza.

Aj i ja da se upišem, tražio sam optiku dobio 14 meseci po dinar, u cetvrtak vratim SBB a u petak ujutru zakazano uvodjenje. Dolazi ekipa i kaze mi instaliramo koaksijal, ja kadar nevera kakav bre reko koaksijal ko jos to uvodi, kaze covek ok poslace drugu ekipu, Ja stao cekaj malo , to moz da potraji nedelju, deset dana a ja ni net i tv u rezervi zeznuta situacija. Reko ajde uvodite a ja cu da se zalim.
Trenutno stanje
televizija katastrofalno sporo radi, zena da me izbaci kroz odzak, daljinski koji sam dobio je koriscen, star izakan, drugi TV je povezan karticom, on pa tek katastrofa sporo radi tu je ukljucen Nick Jr. i tako ostaje .
Net kada se udaljim od rutera 5m znaci vidim ruter pun signal ali ako je app zahtevna odmah puca. Zeni instagram cim se udalji od rutera neotvara klipove iako prikazuje da je pun signal.
Odmah sam juce prigovorio i cekam ponedeljak ,utorak da vidim sta ce biti da li ce mi zameniti optikom, ima na glavu da im se popnem.
Brzina u ugovoru 150/15 realna na kablu dodje do 110 max / 9 wifi 60/8 ili 9
Mislim da imas 14 dana da odustanes od ugovora (pise ti u ugovoru) ako nesto ne odgovara. Ako je samo internet, vidi imas optiku povoljno u Ninet za 1500 na 2godine, 1800 na godinu dana ugovora ako nisu poskupeli, ili internet i kablovska Yettel mislim za oko 1700 da je bilo, mozda i dalje vazi ta ponuda.
Kazes im da odustajes od ugovora jer nije uradjeno dogovoreno, kazes da si trazio optiku a oni doneli koaks i da to ne radi, raspitas se dodatno oko odustajanja od ugovora ako nije prosao taj period.

Nije mi jasno, sad primetio da kazes da si imao exenet optiku i ako je na istu adresu to je onda sad Supernova i ne kapiram zasto bi ti uvodili koaks ako vec postoji na tu adresu exe optika, osim ako si promenio adresu.
Procitaj i Zakon o elektronskim komunikacijama, clanove od 125 pa na dalje do 132, negde valjda i to pise. Procitaj i informisi se, pa im pustis zvanicni mejl i ako mozes odes i do poslovnice da pitas da li je dovoljno da samo vratis opremu. Ako treba nesto da se plati, proveris da li imaju prava da ti to naplate, mozda za prikljucenje usluge budu trazili, ali ti kazes da je dogovor bio optika, i da su te poslednjeg dana obmanuli gde si prethodno vratio opremu drugog operatera po dogovoru cime si doveden u neprijatnu situaciju.

Valjda sutra iskljucuju

Tako su rekli nekima koji su zvali. Jeste zvanično bilo do 31. januara, ali izgleda da su odličili da daju dodatni vikend, moguće zato što je SBB isto uradio.

Ono što me zanima je da li će biti stvarno toliki pajseri i povećati cenu pretplate dok traje ugovorna obaveza. Jedva čekam račun...

Mene zanima racun za nas kojima su pristali da ostane ista cena do kraja isteka ugovora :p Jedva cekam sutra da verovatno opet saljem zalbu za uvecanje cene .

Ja sam na dva mesta dobio sms da ostaju isti uslovi do kraja UO. Ne znam zbog čega im ne verujem... 🤣

Bar imamo sms da raskinemo ugovor ako se ne pridrzavaju onoga sto su rekli . A oni sto se nisu zalili nemogu ni to .

Vrh Dno