Šta je novo?

Supernova (2024)

Ne bi te posmatrali kao novog korisnika da, jedino mesec-dva bez usluga pa si onda tek "novi korisnik", pre je mogao i da se ugovor uzme na drugog ukućana pa se smatralo "novim korisnikom" sad mislim da više ne može... A pripajanje Supernove MTS-u mislim da neće baš skoro, iako su sve bliži i bliži, problem pravi DVB-C pružanje televizije koje ima Supernova, to je glavni razlog što se ne spoje i dalje...

P. S. Okačeno u MTS temi, ali evo i ovde, baš veselo...

Poslednja izmena:
Da li je neko imao sledeću situaciju?

Supernova ugovor mi ističe za 10-tak dana (optika i paket je bio neki Box3) i otišao sam do poslovnice da se raspitam za uslove. Obzirom da je ponuda slaba, podneo sam zahtev za IDP broj, jer ne bih više sarađivao sa njima. Međutim, stigla mi je poruka da je moj zahteve rešen neosnovano uz objanjenje: "Ne postoje tehničke mogućnosti izdavanja IDP koda za servise koji su realizovani na tehnologiji koju Vi koristite."

Jel ovo neko njihova nova taktika koju primenjuju ili stvarno ne mogu da izdaju IDP broj?
Nema.idp-a na supernova optici. Nema yettel-a na supernova optici

Nema.idp-a na supernova optici. Nema yettel-a na supernova optici
OK. To bi značilo da za prelazak na MTS moraju drugi optički kabal da postavljaju? Možda bih morao da se raspitam i da li uopšte postoje uslovi za MTS optiku, bez obzira što za Supernova optiku postoje?

OK. To bi značilo da za prelazak na MTS moraju drugi optički kabal da postavljaju? Možda bih morao da se raspitam i da li uopšte postoje uslovi za MTS optiku, bez obzira što za Supernova optiku postoje?
Raspitaj se, mada je mala verovatnoća da na tvojoj adresi imaju optiku i supernova i mts. Mada, moguće

Pozz drugari. Da li jos neko ima problem sa smart TV povezanom na supernova wifi? Od pre oko dva meseca net na TV je neupotrebljiv u vecernjim satima dok je brzina neta ok. Na kompu i tel sve radi najnormalnije, dok na lg i fox tv ne radi nista od app. Netflix, max, yt, move smart, apollon, rts planeta...nista ne radi ili mu treba 5 i vise minuta da bilo sta od navedenog pokrene. Oba tv su na 5 GHz mrezi i blizu rutera. Ponavljam da nisam nista premestao niti dirao i da je do pre dva meseca sve godinama radilo ok. P.S. Kad tv vezem na a1 hot spot sve
radi savrseno.
Imao sam slican problem sa novim LG televizorom. Internet mu je uvece bio spor i preko WiFi i preko kabla. Prodavnicu je otvarao 3-4 minuta, a neretko je ispisivao poruku da nisam online. Ista prica je sa Netflixom i YT aplikacijama. Ono sto je meni pomoglo je promena DNS servera u podesavanjima televizora. Iskljucio sam automatsko podesavanje interneta i upisao 8.8.8.8 u polje za DNS. I od tada sve radi ok.

Poslednja izmena:
A pripajanje Supernove MTS-u mislim da neće baš skoro, iako su sve bliži i bliži, problem pravi DVB-C pružanje televizije koje ima Supernova
Tehnički jeste problem DVB-C vs multicast IPTV, ali oni bi mogli da na obe mreže ostave obe opcije. RF over fiber (tehnologija za prenos DVB-C preko optičkog vlakna) ne smeta GPON, XGSPON, 25GPON i budućim PON tehnologijama. Multicast VLAN (Iris) takođe može da postoji na supernova optici bez ikakvih problema.

Za Coax i VDSL je već problem, ali oni bi mogli da daju uslugu sa istim imenom kroz miks tehnologija.

Najbitnije je da i kad spoje, neće morati da rade promenu CPE opreme.

A i moraće relativno skoro ako uzmemo u obrzir jedan od novih pravilnka ratela o deljenju infrastrukture.

@tonke

Za šta ti konkretno treba IDP obzirom da ti ističe ugovor i da si slobodan da pređeš kod drugog provajdera ?

IDP je "bolja pozicija" za pregovore, ali to (još) ne postoji na SN.

S obzirom da od 1. januara poskupljuju, jel će benefiti koje imam (24m -50%) važiti i na tu novu cenu ili ne, jer ja očigledno prelazim sa Super Plan 2L (400/200) 1850 din na Super Plan 2M (400/400) pretpostavljam 2350din? prema šemi migracije, i jel jedini način da zadržim stari paket zahtev za raskid ugovora koji se može podneti putem mejla, ili mora i uživo?
Hvala unapred

Imao sam slican problem sa novim LG televizorom. Internet mu je uvece bio spor i preko WiFi i preko kabla. Prodavnicu je otvarao 3-4 minuta, a neretko je ispisivao poruku da nisam online. Ista prica je sa Netflixom i YT aplikacijama. Ono sto je meni pomoglo je promena DNS servera u podesavanjima televizora. Iskljucio sam automatsko podesavanje interneta i upisao 8.8.8.8 u polje za DNS. I od tada sve radi ok.
Podesio sam kako si mi rekao, pa cu videti kako ce raditi u vecernjim satima. Trenutno ne mogu videti razliku, jer mi je kao i tebi, pre podne sve kako treba.... Hvala ti puno na odgovoru!

@Џош kad objave šemu migracije znaćemo 100% ali pod pretpostavkom da ideš na novi SuperPlan 2M znači da ćeš:
  • Plaćati 2350din
  • Dobiti brzinu od 400/400Mbps
  • Izgubiti brdo tv kanala jer dobijaš samo 1 "dodatni" TV paket gratis, recimo filmski, a gubiš: dečiji, muzički, dokumentarni. Takođe gubiš HBO, MAX itd...

Kad smo kod idp-a koji nema poente na sn, jel uspeo neko da izvuče ekvivalent traženja idp-a na mts optici tj. dobijanja 50% 24m kao postojeći korisnik?

Meni ističe ugovor za nešto više od mesec dana, pa ako ne javi niko u međuvremenu, probaću da izvučem to, u zavisnosti da li mu odgovara cena paketa, s obzirom na novo povećanje.

Alternativa je sbb sa 12m po 1din, to smo videli da je kolega sa foruma nedavno dobio, plus još neke benefite. Ne znam da li sbb ima sličnu praksu da daju preko 12m po 1din kao mts ako im se pokaže račun od konkurencije.

problem pravi DVB-C pružanje televizije koje ima Supernova, to je glavni razlog što se ne spoje i dalje...

To se lako rešava. Vremenom će ukinuti kanale u DVB-C i svima ponuditi Move Box sa aplikacijom koja "vuče" kanale samo preko interneta (live i premotavanje). Već postoje takvi boxevi i na SN i na SBB.

To je već plan kada krene nova platforma da se i na DVB-C Move boxevima pređe na tu opciju.

@Џош kad objave šemu migracije znaćemo 100% ali pod pretpostavkom da ideš na novi SuperPlan 2M znači da ćeš:
  • Plaćati 2350din
  • Dobiti brzinu od 400/400Mbps
  • Izgubiti brdo tv kanala jer dobijaš samo 1 "dodatni" TV paket gratis, recimo filmski, a gubiš: dečiji, muzički, dokumentarni. Takođe gubiš HBO, MAX itd...
Znači kao što sam i pretpostavio. Pa ima već šema migracije objavljena u obaveštenju početkom novembra, pretpostavljam da ista važi i za nas, ali da, upućen sam u to šta gubim, a dobijam samo brži upload koji mi realno nije potreban, pa gledam ako mogu nekako da zadržim ovaj stari paket... Ja MAX već imam i preko Yettela, ali opet, stvarno su ga preterali, da najviši duo paket nema ni HBO, ni Apollon...

… da li je, po ranijim iskustvima poskupljenja u UO u martu, bilo moguće ostati po istim uslovima do kraja UO…?! Naravno, ako se pod ese prigovor i ne slaganje sa poskupljenjem… ili vas prebace na novi paket po staroj ceni…?!

Na šta li će mene prebaciti samo na netom i besplatnom televizijom ja 1 uređaju do kraja ugovorne obaveze 31.3.2025.
To se lako rešava. Vremenom će ukinuti kanale u DVB-C i svima ponuditi Move Box sa aplikacijom koja "vuče" kanale samo preko interneta (live i premotavanje). Već postoje takvi boxevi i na SN i na SBB.

To je već plan kada krene nova platforma da se i na DVB-C Move boxevima pređe na tu opciju.
Ne verujem da će ići brzo jer ipak svaki ott ima kašnjenje od barem 30s dok kod dvb-c toga nema.

… da li je, po ranijim iskustvima poskupljenja u UO u martu, bilo moguće ostati po istim uslovima do kraja UO…?! Naravno, ako se pod ese prigovor i ne slaganje sa poskupljenjem… ili vas prebace na novi paket po staroj ceni…?!
da ja sam ostao na staroj ceni i starom paketu sve do potpisivanju novog ugovora.

Potpisani zahtev za raskid ugovora, u kome se obevezno pozoveš na član 131. zakona o el.komunikacijama.
I ja sam februara podnosio zahtev za raskid, pa sam i dalje na starom paketu, po istoj ceni.

Ja imam alternativu. A kolege?

Ako prihvate zahtev za raskid kreće 30 dana otkaznog roka? Ili ne?

Otkazni rok teče od dana podnošenja zahteva za raskid ugovora.

U obaveštenju piše da smo dužni do 06.12. da se izjasnimo da li prihvatamo migraciju. Ako se ne izjasnimo, sami nas migriraju i to smatraju aneksom bez minimalnog perioda korišćenja. Jel to od šestog idu i nove cene? Ja sam na super plan 2s, 6 meseci jedan dinar ističe u decembru a posle valjda 2600 dinara. Ako može neko da rastumači gde idem, šta radim i koliko će me koštati?

Da li jos neko trenutno ima ogroman problem sa brzinom neta na SN i ogromnim pingom?

Paket SuperPlan3XL 1000/500, pazite speedtest:
17078347332.png

Nazad
Vrh Dno