Šta je novo?

Supernova (2024)

Prilozi

• IMG_7277.png
    IMG_7277.png
    156.2 KB · Pregleda: 156
Dosli su danas ugradili su mi MOVE BOX i CAM za Super PLAN 2L, imam par pitanja:

1. MOVE BOX radi ali na njemu ne rade HBO i Adult kanali koje ja imam u paketu, dok CAM modul koji je povezan na drugom TV-u isto ne radi za navedene kanale, je l' im treba neko vreme dok to puste u rad ili?
2. Na MOVE BOX sam se povezao preko WiFi-ja (ruter je na udaljenosti 5-6m - u drugoj sobi), da li ne bi trebalo da ima problema sa gledanjem unazad i video kluba? On je rekao da je najbolje LAN ali ne zelim da provlacim kabl kroz celu sobu... Takodje kvalitet signala na MOVE je oko 70-80% a jacina 60-70% jel to dovoljno da ne bi seckali kanali? Mislim za sada sve radi kako treba...
3. 5GHz Wifi kartica na kompu (koji je u sobi isto 5-6m od rutera) hvala otprilike 200/200 od protoka umesto 400/200, ako kupim Wifi pojacivac hoce li biti bolja situacija sa downloadom ili ne? Svakako i ovo je vise nego dovoljno meni...

Hvala unapred na odgovorima :)

A Apollon video klub radi li?
Hbo kanali trebalo bi da ti rade, pogledaj u podešavanjima koji paket ti je aktivan.
Kabal je svakako bolja opcija, ali i na wi fi ne bi trebalo da bude problema.
Kvalitet signala je optimalan, tako je i kod mene.

Prilozi

• 20240921_133646.jpg
    20240921_133646.jpg
    168.5 KB · Pregleda: 83
  • 20240921_133629.jpg
    20240921_133629.jpg
    171.6 KB · Pregleda: 107
Evo proverih sad piše Supernova L, HBO, Apollon, FREE VOD... Video klub ceo radi i Apollon i HBO, ali HBO i kanali za odrasle neće i dalje, pozvaću ih verovatno su sistemski pustili M paket sa celim video klubom free umesto L paketa...
Update: Proradili sad na MOVE, a na drugom tvu preko CAMa samo piše sadržaj kodiran, jel tu beše ima neka procedura da mora da odstoji 10 min na nekom otključanom/zaključanom kanalu?

Da li je moguće da 5Ghz wifi radi toliko drugacije na svakom uredjaju da ja od 400/200mbps ja dobijam 150/75 na jednom telefonu (ZTE Blade V50), na drugom 400/300 (Samsung S10) (oba iznad rutera merena) dok na kompu 150/220? Čim mi je monter pustio bilo je 300/300 na prvom telefonu sam merio ali onda je opalo do 150/75. Za LAN imam jedan laptop koji je mnogo star ima samo 1gb RAMa probao sam tu ali nista, jos gore nego na telefonu...
Screenshot_1237.png

Naravno da je moguće, posledica broja WiFi antena u tim uređajima i da li podržava ili ne podržava MIMO (multiple-input and multiple-output). Isto se dešava i za 2.4 GHz WiFi.

Zte blade i tvoj laptop ne podržavaju MIMO, te na Wi-Fi 5 mogu maksimalo da prenose oko 250Mbps, 2x2 MIMO daje oko 500Mbps.

Wi-Fi 6 na 80MHz kanalu može da radi 900Mbps, ali mislim da SN daju korisnicima Wi-Fi 5 ruter.

Hvala, sada sam bas malo istrazivao na netu, planiram uskoro da kupim i za sebe Samsung A55 pa se nadam da ce preko wifija uspeti da izvuce kao i S10... Pretpostavljam da i ova wifi kartica koju imam ne podrzava, videcu da kupim novu

Ta ima samo jednu antenu. Sa jednom antenom i Wifi5 standardom, preko 250Mbps ne može.

Jel ste vi to pretili raskidanjem(postoji konkurencija u vasem mestu) pa su vam onda nudili godinu dana popusta? Kod mene postoji samo supernova tako da videcemo da li ce da ponude nesto za koju nedelju.
Kako ide ako ne potpisem ugovor? jel ide na neodredjeno vreme iz mesec u mesec?

Postoji optika koju nikada nisam uvodio i podneo zahtev za uvodjenje Yettel i podneo zahtev za raskid ugovora koji će se realizovati 3 dana posle isteka ugovorne obaveze. Koristim Super Plan 3XL bez ikakvih benefita 1000 dinara mi je jeftiniji paket kod Yettela nego da koristim Supernovu na Coaxu plus mi Yettel daje 11 meseci po dinar.
Posle isteka ugovorne obaveze ide ti neodređeno i cena ti ide ona bez ugovorne obaveze. Ja sam tako koristio skoro 2 godine i plaćao 300 dinara više dok mi za prvu obnovu nisu dali 10 meseci po 50% kao što sada daju.

Zvao sam korisnički centar da zakažem izmeštanje optičkog proključka. Planiram da ga izmestim na tavan iznad dnevne sobe gde je dosad bio. Pa sa tog mesta kroz rebrasto crevo ću spustiti optički patch kabl do rutera. Zna li neko da li monteri koji će doći imaju dugačke opričke patch kablove? Kupio bih jedan ako treba. Trebaće mi jedan od 5m. Računam da hladnoća i vrućina na tavanu neće uticati na kvalitet signala. Mogu da kupim jednu veću razvodnu kutiju da služi kao priključni ormarić.

Pa utiče vrućina na rad rutera/ONT-a. Kad prokuva leti ima da se zakucava češće?
Ruter je u dnevnoj sobi. Priključnu kutijicu sa dolaznim optičkim kablom i gde se kači optički patch kabl selim iz dnevne sobe na tavan.

Koja je razlika da li će u rebrastom crevu da bude optički patch kabl ili dolazni optički kabl? I što ti toooliko smeta ZOK kutijica u sobi?

Koja je razlika da li će u rebrastom crevu da bude optički patch kabl ili dolazni optički kabl? I što ti toooliko smeta ZOK kutijica u sobi?
Pogledaj ovaj džumbus. Ovo mora da se sredi da se ništa ne vidi. Svakako moram tu Zok kutijicu da spustim dole ili na tavan. Hoću da postavijam jednu 7m doznu da uvradim iza tv i jednu 7m doznu još nize nego hde su ove dozne na slici. Između njih ću ukopati 3 rebrasta creva za sve kablove i strujni kabl. Sa tavana već imam 2 rebrasta i dodaću još jedno. Hoću da se kablovi uopšte ne vide. Ispod tv na tv komodi će se videti samo ruter i jedan zvučnik. Av risiver koji planiram da uzmem će isto možda da ide na tu komodu, a možda napravim novu komodu da u nju spakujem move box, av risiver, d3 mini.

Prilozi

• 20240921_181815.jpg
    20240921_181815.jpg
    190.8 KB · Pregleda: 124
@sonetpro_kg Zaključak: od svega toga najmanje bode oči ZOK i patch kabl 😂😂

Kod mene je haos utičnica i kablova makar ispod umesto iznad stola 😁

@sonetpro_kg Zaključak: od svega toga najmanje bode oči ZOK i patch kabl 😂😂

Kod mene je haos utičnica i kablova makar ispod umesto iznad stola 😁

Da je ispod komode ne bih ni dirao. Ovo sve je na 60cm visine. Tv je na 76cm od poda i mora da postoji prostor da bi stao neki centralni zvučnik. Ne vredi mora da se spušta. Sreća pa sam vičan kad treba da se štemuje, gletuje i kreči. Sve znam sam pa mi nije problem.

Pozdravljajem ljudi!
Nisam se dugo javljao sa pitanjem, već samo odgovor pa eto.
Možda je glupo al ajd:
Ponekad se zna desiti da ruter da kažem zakuca i da nemam net sve dok ga ne isključim i uključim u struju.
Da li to ima veze što mi uparen i extender?
čuveni tehnikolor je u pitanju.

Ljudi zbog cega mi je epg na move smart aplikaciji netacan tj kad pustim nesto ispocetka, moram da idem 1h unazad da bi dosao do pocetka te emisije?

Jedno pitanje..Da li je neko raskidao ugovor kako ide ta procedura?
Posto zelim da raskinem ugovor, jer za optiku nemaju tehnicke mogucnosti kod mene..A Orion telekom bih uveo jer oni imaju tehnicke mogucnosti za optiku.
Pa me zanima kakva je procedura za raskid ugovor.Jos iz Orion telekoma su mi ponudili da godinu dana ne placam usluge a posle godinu dana da placam punu cenu.

Vlasnik ugovora ode u poslovnicu i podnese zahtev za raskid ugovora. Od momenta kada si podneo zahtev za raskid ugovora za 30 dana se gasi signal i imaš 7 dana posle gašenja signala da vratiš opremu. Tih 30 dana od datuma kada si podneo zahtev za raskid ugovora moraš da platiš račun za korišćenje kada ti stigne.

Vlasnik ugovora ode u poslovnicu i podnese zahtev za raskid ugovora. Od momenta kada si podneo zahtev za raskid ugovora za 30 dana se gasi signal i imaš 7 dana posle gašenja signala da vratiš opremu. Tih 30 dana od datuma kada si podneo zahtev za raskid ugovora moraš da platiš račun za korišćenje kada ti stigne.
A da li placam neke penale? Tipa do kraja ugovorne obaveze sve racune ili kako to vec ide?
Ili samo raskinem ugovor i vracam opremu i placam poslednji racun?

To pod uslovim da mu uo istice za mece dana ili je istekla. Ako je jos pod uo morace da plati penale. Kad sam ja raskodao najavio sam raskid mesec dana pre isteka uo.

Kao što ti je @Gileb rekao.
Po zakonu moraćeš da platiš razliku u ceni koju si imao kada su ti dali pogodnosti, po nekim njihovim pravilima će da ti gruvaju sve pretplate.
Pročitaj ugovor šta si potpisao.

Recimo Orion mi ponudio da potpisem ugovor na 2 godine i prve godine da ne placam nista, jer sam rekao imam jos godinu dana supernove da koristim.Onda su mi ovo ponudili, s tim posle godinu dana bih placao 4200 kod oriona godinu dana Dual TV Supersonic 2.5GB/s.Pretpostavio sam da moram onda do kraja ugovorne obaveze isplatiti sve.A ova opcija mi ispadne okej kod Oriona ako je ovako kako kazu na godinu dana free.
Jer vise nemam zivaca sa ovima iz supernove, 200MB/s placam ja pola nekada nemam..Prijvaljivao donesu drugi modem kao reseno, ono opet isto.Sledeca stvar sto mi se desava sa modemom je ta da samo zabode.Znaci pustim neki download tipa film skida par minuta i onda samo ostanu lampice upaljene na modemu i to je to nema konekciju, kao da se pregreva usled downloada..I onda opet isto u krug posle reseta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno