Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Ima li nekog iz Aleksandrovca da mu je ovih dana povećana brzina interneta?
Pitam zbog pisanja velikog broja članova foruma ovde da to uveliko rade, a nigde nema nikakve informacije zvanično.

Prebacuju postepeno, korak po korak, slično kao sa HBO... Povećanje cene ne očekujem jer ovo ubrzanje ipak spada u onaj stari upgrade kojim je bila obuhvaćena samo optika...

Posle zamene rutera na merenju preko speed testa sada je 350-360 download i 20 je sada upload
Ako bi podigli brzinu protoka koju sada imam, onda mi treba i zamena kablova koji su povezani sa ruterom za kompove.
16 kanala ima Downstream a 4 za Upstream

Poslednja izmena:
super plan 4 plavi, coax sa 200/20 na 400/20 i ping se vratio u normalu a ipv6 ne radi atm

Poslednja izmena:
super plan 4 plavi, coax sa 200/20 na 400/20 i ping se vratio u normalu a ipv6 ne radi atm
Isti paket jutros brzine ok (isto povecanje kao kod tebe) ali veceras net kriminalan 50/20 i dalje IPv4.
Screenshot (1).png

!
Konačno, konačno, konačno!
Veb okruženje nove move platforme, postaje pristupačno konačno!
Sad kad uđem na uloguj se, vidim polja, i piše koristite tastaturu za navigaciju.
Ima graphic ali ipak ima pomaka.
Izgleda da je moj mail mts sistemima i integracije, uspešno urodio plodom.

Mala brzinska pomoć - lozinka za pristup za technicolor ruter

https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-2024-2025.499194/post-7431542 pronašao sam odgovor
За техниколор 7200 иста је шифра као за цбн админ админ, једино што на техниколору без шифре ништа не можеш да видиш док на цбн шифра ти треба само за рутерски део уређаја док за модемски ти не треба шифра.

Cemu sluzi taj IPv6? Testirao preko sajta koji se spominje iznad i kaze nemam to. :D

@Bojan31 za wifi 5 standard, to je i više neogo očekivano. Oko 500Mbps je neki max koji sam ikada video na WiFi 5.

pa kontaktirao sam ih povodom zamene modema da zamene moj cisco epc 3208 sa 8 downstream kanala za nesto sto ima 16 da bi podrzalo brzine preko 400 down. Zvali su me i sustinski jedini modem koji imaju na raspolaganju sa 16 downstream kanala je technicolor 7210 trenutno. Isti kad sam pitao za bridge kazu da nije moguce i takodje su mi preporucili da zadrzim EPC3208 jer radi stabilnije iako ne na max brzinama. Sustinski ako je istina da je ovaj preistorijski cisco EPC3208 bolji od technicolor 7210 meni ne smeta i da ostanem na istom kao sto neko vec gore spomenu par poruka iznad ... Not certain how to proceed though :)

pa kontaktirao sam ih povodom zamene modema da zamene moj cisco epc 3208 sa 8 downstream kanala za nesto sto ima 16 da bi podrzalo brzine preko 400 down. Zvali su me i sustinski jedini modem koji imaju na raspolaganju sa 16 downstream kanala je technicolor 7210 trenutno. Isti kad sam pitao za bridge kazu da nije moguce i takodje su mi preporucili da zadrzim EPC3208 jer radi stabilnije iako ne na max brzinama. Sustinski ako je istina da je ovaj preistorijski cisco EPC3208 bolji od technicolor 7210 meni ne smeta i da ostanem na istom kao sto neko vec gore spomenu par poruka iznad ... Not certain how to proceed though :)

Bridge je moguc, ali samo uz staticku IP adresu ;)

Cemu sluzi taj IPv6? Testirao preko sajta koji se spominje iznad i kaze nemam to. :D
IPv4 je stari internet protokol koji ima ukupno 4.294.967.296 IP jedinstvenih IP adresa, što u današnje vreme nije ni približno dovoljno, Kad kod svakog korisnika imamo bar po par (nekad i desetina) uređaja povezanih na internet a ukupno imamo po 0.5 IPv4 adresa po čoveku na planeti jednostavno mora da se koristi zlo koje se nametnulo kao "rešenje" kako bi više uređaja moglo da koristi istu IP adresu. Onda je na to dodat CGNAT gde više korisnika ISP-a koristi istu IP adresu. Naravno uz to vrlo veliko ograničenje da direktna konekcija sa druge lokacije prema korisniku nije moguća nikako.

IPv6 je aktuelni internet protokol koji ima 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 IPv6 adresa - broj o kome nema smisla pričati. Bolje je objasniti da svaki čovek koji je trenutno živ može dobiti 2.3 milijarde "IPv6 mreža" i da sve mogu komunicirati međusobno.

Deljenje IPv4 adrese sa drugim korisnicima:
  • onemogućava direktnu komunikaciju sa drugim korisnicima koji takođe koriste CGNAT, što utiče na kvalitet video/audio poziva preko interneta
  • onemogućava blokiranje samo jednog korisnika zbog zloupotreba pa se svi korisnici koji koriste istu adresu mogu naći na listi blokiranih za određene servise
  • ograničava broj TCP/UDP sesija koje je moguće ostvariti - npr svaki uređaj bi trebalo da može da komunicira sa najmanje 65 hiljada drugih istovremeno, a CGNAT smanjuje ovaj broj na možda čak i 1000 za celu lokalnu mrežu korisnika
  • troši bateriju svakog telefona jer isti mora da "održava živo" mapiranje veze za cloud notifikacije - android npr mora da šalje keepalive na svakih 2min umesto 30min
Ni jedan servis na internetu za sada ne zahteva IPv6 jer dosta korisnika nema pristup istom, ali velika većina njih radi ili sa manjom brzinom prenosa ili sa većim kašnjenjem ako se koristi CGNAT a ne koristi IPv6.

Ima li nekog na forumu da mu je povećana brzina interneta u Super plan 4 Crveni lite paketu (u kome je net 80/8)?

Konacno je stigla optika. U poredjenju sa SBB-om, trebalo mi je 2 minuta da se samo ulogujem na move u browseru. Ovo je kriminal, pogotovu satro fullscreen mod :)

OS verzija: 2025022822513
Verzija aplikacije: 2.03.01 -release
UI verzija: 3.12 I 30.09.25 14:48:51

Sve je isto, samo u podešavanjima, pa u podmeniju, u prvoj stavci "O uređaju" se nalaze podaci o registrovanim mobilnim i TV uređajima koje je moguće obrisati.

Resenje je da se strpimo dok se svi ne izredjaju u speedtest testiranju :LOL:
Sto posto je mreza preopterecena sada.

Nazad
Vrh Dno