Šta je novo?

Superfast shutdown...korisno!

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Poslednja izmena:
ma, to mi se nesto ne svidja... da treba da se tako brzo gasi komp, M$ bi vec to ubacio...

mada, tako nesto vec postoji u Win-u:
wtman4wq.png

borab je napisao(la):
Bunareći po netu, naišao sam na vrlo dobar utility, koji radi shutdown za manje od 3sekunde, a isto tako i restart.Probajte,neće da boli.

http://www.winsite.com/bin/Info?26000000036713

1. ima i bench shutdown program tu opciju, zove se forsirano gashenje :d ('nije preporuchljivo)
2. u power options nek ti stoji ko na slici, pa stisni power button i ugasice ga za 3 sekunde 😉

forsirano015tk.gif

Uf, stvarno ga sruši za par sekundi. Nešto tu nije zdravo. Ono "Probajte neće da boli" bi trebalo da bude sa smajlijem (ili devilom).
Druga zamerka je req. Visual Basic 6 runtime fajlova. Šta ako ih nemam instalirane? Da ih jurim po netu samo zbog ovoga. NOT!
Ostajem ja pri svom shortcut-u:
shutdown.exe -s -f -t 00 😉

A ovaj programčić ide pod hitan uninstall. Poz.

ganelon je napisao(la):
Uf, stvarno ga sruši za par sekundi. Nešto tu nije zdravo. Ono "Probajte neće da boli" bi trebalo da bude sa smajlijem (ili devilom).
Druga zamerka je req. Visual Basic 6 runtime fajlova. Šta ako ih nemam instalirane? Da ih jurim po netu samo zbog ovoga. NOT!
Ostajem ja pri svom shortcut-u:
shutdown.exe -s -f -t 00 😉

A ovaj programčić ide pod hitan uninstall. Poz.

Koja je razlika, ako se već ubrzano gasi?

borab je napisao(la):
Koja je razlika, ako se već ubrzano gasi?

Ne baš toliko brzo Borab. Not so fast! 🙂
Nešto što tako brutalno gasi komp i ne dozvoljava sva čekiranja i gašenja koja normalno treba da se odviju pre samog shut-downa ne može biti 100% OK za komp. Ako želiš, samo napred, ali nemoj posle da ti đavo bude kriv ako počne čudno ponašanje.
EDIT: Daleko od toga da ti gore pomenuto želim, kežem iz najbolje namere.

@Ji
restart: shutdown.exe -r -f -t 00 😉

Poslednja izmena:
Ne preporucujem to, to mi nekako dodje kao da pokusavas da porodis zenu u 6 mesecu trudnoce.Ako te toliko mrzi, bolje idi na Hibernate, to isto traje par sekundi.

OK da ubrzas paljenje, ali sto je toliko bitno da se racunar gasi koju sekundu ranije, stedis struju :d ?

Stvarno deluje nezdravo, ali ja sam na starom kompu to držao i koristio najmanje 6 meseci i ne sećam se da je ikada bilo ma i najmanjeg problema.

i ya sam takodje to drzao na proshlom/starom kompu, zato i yeste proshli 😀

Kao sto covek rece stisnite power dugme na kucistu i masina se gasi za par sekundi. Nema tu nista zdrav i ne zdravo jednostavno MS je ugradio ovu opciju i to radi. Zasto uvek ima nepotrebnih komentara.

ako vam treb a gasenje za sekund, samo izvucite kabl od napajanja 🙂 eh, ne pali ako ste na laptopu 😀

HAHAHAHAHAAHAHAHHAAHAHAHAH e ovo je prava stvar :d

Posle toga jos jedino preostaje ShockDown pa da kompletiramo gamu proizvoda za gasenje :d

EPS najbrže radi shutdown, samo delić sekunde.Trebali bi da to patentiraju :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno