Šta je novo?

sun & box

Joshefin

Čuven
Učlanjen(a)
06.11.2003
Poena
620
Znam da je bilo dosta prica u vezi coolera, al cini mi se da pitanje slicno mom nema ...
Imam 2500+ box varijanta ... Od kako je otoplilo, temperatura posle par minuta igranja far cry-a prelazi 70 stepeni i pocinje pistanje (alarm na ploci moze da se postavi max na 70) ... Moje pitanje glasi: Kako da spustim temperaturu ? 1. Da iskljucim alarm i da ne obracam paznju na temp jer imam garanciju posto je box varijanta, 2. Da menjam pastu (mada ne verujem da bi to mnogo pomoglo) ili 3. Da kupim novi, mnogo bolji, cooler (sto sa sobom nosi i mogucnost overclocka) ?

Neki detalji: procesor nije overklokovan, sobna temp je 26, kuciste srednja klasa, jedan fan, temp harda 45 ...

Visoka ti je to temperatura za default fsb,proveri da li kuler dobro lezi na procesoru,moguce je da nema odgovarajuci kontakt sa jezgrom... Kakva ti je temp. u idle-u?Moguce je da je i do napajanja...Sve u svemu,sa box kulerom, na sobnoj temperaturi,u idle-u ne bi trebao da ti prelazi 50c,nije ti potreban ni novi kuler,a kamoli pasta...

Idle ... oko 55-60 ... ako pricamo o temperaturama ocitanim u biosu ... Ali cim radi nesto zahtevnije, prelazi 70 ... Cooler dobro lezi, nije mrdan od kako je postavljen. A napajanje je neko od 300w ...

Garant nema pitanje slicno tvom... |>
nisi napisao koja je ploca...
box kuler je krs... a termalna zvaka je jos gora...
ako ti proc izgori ne vazi ti garancija...
a da li imas 3 god garancije bi trebao da proveris na garantnom listu ili tako negde, da se ne bi desilo da se kroz godinu ipo pojavis i da te otkace...

Ploca je msi k7n2 delta-l ... Ocistio sam ventilator i cooler pa se sad vrti 300 obrtaja vise, a temp je pala za 5 stepeni, al je jos uvek mnogo ...

Dakle,meni 2500+ radi 45-53c(idle-max) sa box kulerom na default fsb na nekih 24-25c sobnih...Pogledaj voltazu u biosu za VCore postavi default ako nije,mada sumnjam...Moguce da i napajanje zeza,eventualno da ga probas na nekom drugom!Pazi,bilo je neke price da ima nekih Athlona koji dispariraju znatno vise toplote,tako da...Sve u svemu nece on da pregori ni na 70c,ali ono jeste,bolje bi bilo da je manje!

Meni barton 2500+ box, na ASUSu @2.2Ghz radi na 60-65 stepeni kada ga operetim. Verovatno ti kuler lose naleze.

stavi dodatne 80mm ventilatore u kuciste, trebalo bi da imas mesta napred za jedan i nazad za jedan, ovo ce da napravi promaju i odvede vruc vazduh koji izlazi iz CPU kulera van kucista.

-otvori obe stranice kucista.
-nemoj da igras farcry leti 😀
-kupi TT12

Evo ti i neki savet od mene-
1.Slazem se sa gx-x obavezno kupi barem jos 2, 80mm fana i stavi ih u kuciste i sigurno ces spustiti poprilicno temperaturu a i ako stavis vise od dva nece da skodi,a i inace ovi kuleri nisu skupi oko 150din)
2.Barem leti otvori kuciste kako bi smanjio temperaturu
3.Preporucio bih ti da kupis fen za hard,jer sam ja sa njime spustio temperaturu harda sa 36 na 21 i temperaturu ploce za 6 stepeni sto nije zanemarljivo
4.Mozes dati 30evra za tt12 koji je bez sumlje najbolji kuler kod nas, a ako oces dobro resenje za male pare tr2-m4(12evra).Imam ga i veoma sam zadovoljan.Posle 2 sata far cry-a mi je temp. max 50stepeni a uz to mi je procesor o/c.Pozdrav.

Malo lakse sa preporukama za ventilatore.. na losem napajanju 2x80mm ili tt12 mogu kurslus da naprave samo takav...
ako mu je posle ciscenja pala temp 5c, onda jos kad bi skinuo kuler i umesto zvake stavio kvalitetnu pastu dobio bi sigurno jos 5c i to je taman 60-tak na load, sto je ok...

2 Danijel-Posto je covek rekao da mu ni procesor ni masina nisu overklokovani stvarno neverujem da bi mu 2 80mm fana napravila neku stetu vec bi mu samo doneli korist snizavanjem temperature.Takav scenario je samo moguc kod zestoko overklokovane masine ili napajanja koje nije ispravno tj.mogucnost ga mu ta 2 ventilalatora sje*u nesto je nikakva.

Nazad
Vrh Dno