Šta je novo?

sumnjivi cooler... ASUS EAH4870

ilija

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
319
Pre par dana narucio sam,sledeci dan je stigla Asus eah 4870 htdi..
isti ovakav kuler kao na prvoj slici samo sto je moja karta 4870..
Pitam da li je moguce da te dve karte imaju fabricki isti kuler..ili je neko nesto petljao?..
Fabricki moj asus bi trebao da izgleda kao na drugoj slici..

Da napomenem da je posle 10 sati kuler sa slike 1 crkao..ili je crkao kontrolni modul ili senzor za rad fana tako da fan ne radi uopste,pa je vracen na reklamaciju..toliko o asusu..a da je karta TA pec jeste..

evo prve slike...to je asus 4850 htdi 1 gb koja ima isti kuler kao i moja 4870

a evo druga slika je kako bi trebalo fabricka eah4870 512mb da izgleda..

Prilozi

• asus 4850 1 gb.jpg
    asus 4850 1 gb.jpg
    27.7 KB · Pregleda: 139
  • asus 4870 512 mb.jpg
    asus 4870 512 mb.jpg
    26.4 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kartica je TA pec u svakom slucaju!

Dobio si odlicnu kartu sa Glaciator (glupo Asusovo ime) kulerom, sve je ok, samo si imao nevidjen maler da je vec crko.
http://xtreview.com/addcomment-id-6288-view-Asus-HD-4870-glaciator.html

Turbina (slika desno) takodje radi odlicno posao, al bi trebalo da je bucnija varijanta od prve koju si dobio.

Taj glaciator se po asusovom biosu vrti na 60% tako da se dere kao boing....tesko da je bilo sta bucnije od nje....
Da to je upravo ta karta koju imam sa tvog linka..tako da je sve ok..hvala na info-u..

Evo i ja da kazem da je i meni stao glaciator na 4870... Nije kvar u Fan-u vec u kontroleru na kartici... Uzas :(

Ne znam,moj se glaciator ne cuje bukvalno,a radi,cak i kontrola radi lepo;)
No,vreme ce pokazati,zato postoji i garancija;)

Kuler na toj 4870 sam imao na 3870 a moja 4870 ima 4 pipes kuler i izgleda ovako. Asus kartica naravno i nemam zamerki na nju... za sada. :)

Prilozi

• Asus 4870 DK.jpg
    Asus 4870 DK.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 90
To je Dark Knight... U sushitini, nije problem u Glaciator cooleru nego u samoj kartici... :(

Taj glaciator se po asusovom biosu vrti na 60% tako da se dere kao boing....tesko da je bilo sta bucnije od nje....
Da to je upravo ta karta koju imam sa tvog linka..tako da je sve ok..hvala na info-u..

Ne znam,moj se glaciator ne cuje bukvalno,a radi,cak i kontrola radi lepo;)
No,vreme ce pokazati,zato postoji i garancija;)

@ ilija
Ja recimo mogu da potvrdim da je Glaciator kuler jedan od najtiših i među boljima po hlađenju.

Ja na mojoj mogu ručno da menjam obrtaje ventilatora i nije glasna ni na 100%.

Ne vidim kako se tvoja dere ko boing ?

Video sam drugu temu, link... o crkavanju Asus-a... mogao sam tako i ja pre 3 godine da postavim post o Nvidia kada mi je ista kartica tri puta crkla za godinu dana!!! Lepo sam batalio tu firmu (prodavca, ne Nvidia), kupio prakticno isto kod drugog i odradila je svoj vek... ne znam da li je praksa da se pominju firme gde je kupljeno, ne zelim to, ali firma gde sada kupujem nije neka jeftina ali makar znam da kada sam kupio garancija se resava vrlo brzo (na srecu nisam imao potrebu za to ali preko prijatelja znam da je tako) i to je jedino bitno. Moze ovde neko da okaci kako Ati vec uzima 40% trzista Nvidia-i (u rangu ovih 4xxx) a svi znamo koliko se prljavi ratovi vode kada su ove stvari u pitanju tako da nikakvi forumi ovde, sirom sveta nisu merilo nego prodaja... ako je tacno da 4870 ne valja, vrlo brzo ce se to osetiti na trzistu tako da nam ostaje cekanje i pracenje...

Ne kazem ja da 4870 ne valja... Ne bih je uzeo da je tako... Samo kazem da milsim da nije crkao cooler nego kontroler na grafichkoj... Inache ovaj problem nije jedini te vrste na ovim karticama... Koliko brzo ce biti reshena garancija (i da li ce biti reshena) zavisi od prodavca...

Pisao sam uopsteno o ratu izmedju Ati-a i Nvidia-e i da ce svako koristiti svaki problem protivnika da ga maksimalno 'naduva'... jedini razlog zasto sada imam Ati je HDMI kroz koji salje i zvuk... da ne bude kako imam svog favorita. Prodavce sam pomenuo zato sto znaju mnogo bolje od nas sta im stize i sta prodaju tako da... problem sa reklamacijom 4870 moze biti taj sto je to ipak 'malo' skuplja kartica i firme ih uzimaju po par komada po turi... manja firma jos veci problem za cekanje nove, na zalost tako je.

Nije mala firma, jedna je od najvecih... Vidim po forumu da svi hvale njihov servis... Videcemo... Javicu shta sam uradio...

@ ilija
Ja recimo mogu da potvrdim da je Glaciator kuler jedan od najtiših i među boljima po hlađenju.

Ja na mojoj mogu ručno da menjam obrtaje ventilatora i nije glasna ni na 100%.

Ne vidim kako se tvoja dere ko boing ?

Pa cuje se kao usisivac ..kako da opisem taj zvuk,,,nije mi to tiho...ne uporedjujem s a ostalim kartama slicne kategorije vec uopsteno..cuje se i to ne malo...Meni je masina bas bas tiha...i cujem svaki sum....pa kad promenuim grafu i umesto ove stavim neku tisu ili skoro besumnu kakva je sada (Cool viva pro mooded) da vidis razlike u zvuku...Verovatno ti to ne primecujes zbog ostalih komponenata ili ambijentalnog zvuka....sta da ti kazem...

Biće pre da su ti vaši primerci coolera neispravni. Na 4850 se ne čuje uopšte ili Vi čujete kao šišmiši.
Ko želi "tišinu" u kućištu, onda i ne treba da kupuje jače grafičke ili da sam stavi neko custom hlađenje.

Pa cuje se kao usisivac ..kako da opisem taj zvuk,,,nije mi to tiho...ne uporedjujem s a ostalim kartama slicne kategorije vec uopsteno..cuje se i to ne malo...Meni je masina bas bas tiha...i cujem svaki sum....pa kad promenuim grafu i umesto ove stavim neku tisu ili skoro besumnu kakva je sada (Cool viva pro mooded) da vidis razlike u zvuku...Verovatno ti to ne primecujes zbog ostalih komponenata ili ambijentalnog zvuka....sta da ti kazem...

Svaki ventilator koji imam je na potenciometar osim CPU kulera koji je PWM.
Kompjuter mi stoji u spavaćoj sobi i misija mi je da ga ne čujem.

Iskreno ti kažem da se glaciator ne čuje - ne kažem ništa više nego da tu nešto kod tvoje kartice opasno smrdi.

Kartica mi sad normalno radi... Strashno...

Neshto mi mirishe da je do zaustavljanja ventilatora doshlo zbog zaglupljivanja bios-a na grafichkoj... Sada kada ventilator nisam usporio na 30% (vec stoji na default) BIOS sam regulishe broj obrtaja istog... Kada sam ga bio smanjio na 30% on se kao okretao sporije ali se deshavalo da se odjednom ubrza pa ponovo se uspori (u roku od 2 sec) i tako non stop shto je mozda i dovelo do prestanka rada...

Nazad
Vrh Dno