Šta je novo?

sumnjiv Samsung Tablet

pcpartpicker

Cenjen
Učlanjen(a)
05.04.2019
Poena
125
Pozz.
Meni bliska osoba je kupila tablet,mi ovde imamo nešto kao kupujemprodajem, ali ja barem čačkajući ga sumnjam da je ukraden.
Šta sad jel se ta osoba sme nakačiti na wifi od kuće?
Tablet je Samsung-ov.

Zavisi da l je vlasnik prijavio krađu, ako je uopšte i ukraden

U čemu je razlika ako je prijavio,kao može znati gde je tablet?

Pa ako ga policija traži pojaviće se da je uređaj aktivan, naravno da mogu da vide lokaciju online uređaja

Pa ne znam detalje, družim se sa par ljudi kojima su došli na adresu i tražili im ukraden uređaj plus pitanja odakle im itd. Svi su ih kupili polovne sa KP.
Jednom su došli nedelju dana nakon što je kupio i koristio, drugom došli pre dve nedelje, a koristi telefon od jula. Btw u oba slučaja su bili ajfoni.

Meni ovo lici na vise nego dobro organizovanu prevaru...
Jedan baja prodaje uredjaje... a drugi baja koji glumi pandura ide iza njega i kupi uredjaje koji su navodno ukradeni...

Svakako mi nije jasno sto kupise uredjaje bez racuna i garancije...
Em ne volim da kupujem kradeno i pomazem lopove, em hocu da imam originalni racun bas zbog ovakvih stvari...

Ja sam pre mnogo godina, kad je izašao Sony z1 kupio preko kp od nekog lika sa severa Srbije, koristio telefon skoro godinu dana i prodao, nakon 15 dana od prodaje dobio sam poziv od inspektora policije koji se raspitivao, rekao je da ga ne zanima telefon već čovek od koga sam kupio. Nakon što sam mu tražio da mi kaze iz koje je PU i broj značke ispostavilo se da je čovek stvarno inspektor, tada sam mu prosledio mail od lika (pošto mi je slao slike telefona) i adresu i broj telefona koji su bili na otpremnici kurirske službe( pošto to uvek slikam šta god da kupim). Nakon 2 nedelje se javio da mi se zahvali na pomoći i to je to. :)

Poslednja recenica vraca nadu u bolje sutra.
Zato ja najvise volim da kupim novo i sa garancijom ( na KP ), a polovno samo u slucaju da znam coveka, a ne da uzmem od nekog lika koji zivi npr 200km od mene i gde mi je ispalo jeftinije 20e.

Ja sam pre mnogo godina, kad je izašao Sony z1 kupio preko kp od nekog lika sa severa Srbije, koristio telefon skoro godinu dana i prodao, nakon 15 dana od prodaje dobio sam poziv od inspektora policije koji se raspitivao, rekao je da ga ne zanima telefon već čovek od koga sam kupio. Nakon što sam mu tražio da mi kaze iz koje je PU i broj značke ispostavilo se da je čovek stvarno inspektor, tada sam mu prosledio mail od lika (pošto mi je slao slike telefona) i adresu i broj telefona koji su bili na otpremnici kurirske službe( pošto to uvek slikam šta god da kupim). Nakon 2 nedelje se javio da mi se zahvali na pomoći i to je to. :)
Skroz mi je zanimljivo da si ti telefon koristio godinu dana bez problema a cim si ga prodao eto problema...
Elem kad bi ukradeni telefoni odmah bili stavljeni na crnu listu operatera retko ko bi ih uopste i krao...
Nije mi jasno zasto operateri to ne rade buduci da svaki telefon ima jedinstveni IMEI...

Mislim da ima veze sa promenom broja i registracije na mrežu, verovatno im se pojavio imei tamo negde u bazi.
U današnje vreme je moguće naći telefon bukvalno za par min od kad se uključi i par desetina minuta ukoliko je isključen, problem je samo što policija ne želi da se bavi time.

Moj drug je recimo tražio preko kp-a da kupi S21+, raspitivao se, zvao ljude sa oglasa, pa ga je kontaktirao inspektor da proveri da li je kupio određeni model, srećom pa nije kupio baš taj. Mislim da je inspektor pronašao drugov broj preko konverzacije preko kpa, vibera, ili poziva.. E sad, taj kradeni telefon je imao svu opremu i garanciju, navodno ga je lopov ukrao od kurira. :D

Mislim da ima veze sa promenom broja i registracije na mrežu, verovatno im se pojavio imei tamo negde u bazi.
U današnje vreme je moguće naći telefon bukvalno za par min od kad se uključi i par desetina minuta ukoliko je isključen, problem je samo što policija ne želi da se bavi time.
Kumasin koji zivi u Melburnu i kaze da se tamo retko kradu telefoni zato sto se ukradeni telefon skine sa mreze i moze samo u delove da ide...
Mada sam ja pre misljenja da vecina tamo ukradenih telefona zavrsi u Indiji, Pakistanu, Bangladesu i/ili Srbiji...

Nazad
Vrh Dno