Šta je novo?

Sum .. Creative Live

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Dakle, sum koji se javlja prilikom reprodukovanja wav fajlova ...
Kad reprodukujem wav fajlove sa Media player-om, sve u redu, kad se reprodukuju sistemski odzivi i kad vrsim reprodukcju sa recorderom(Accessories-entertanment) opet sum, i najvaznije kad radim test pomocu Creative diagnostic-a .. opet sum! :mad:

To se sve desava pod Win2k i pod Linux-om, dok u 98-ici sve radi ok.
Ranije nisam imao slicnih problema, pa su mi sumnjive tri stvari
1. zvucna, 2.MB-Abit Kt7, 3. Duron
MB nisam siguran ni sam sto bi moglo "otici" na njoj, dok za Durona imam razloga... pre neko vrijeme javio mi se problem graficke prirode a u vidu neuobicajene DivX- reprodukcije, kao i iscitavanja nekih slika u IE.(vidjeti sliku u prilogu). Posto sam graficku iskljucio kao moguci kvar, za taj problem, ostaje CPU ili MB. Jedan covijek mi rece da je moguce da je otisao dio CPU-a za dekodovanje(Mpeg,MMX ...) pa da zbog toga "brlja".Meni je logicno da je otisao taj dio na CPU-u jer Opera recimo ne pravi probleme kao IE, dakle samo kad se ta slika provlaci nekim posebnim kanalima :) m, a i test igrica koje su ranije morale iskljucivo raditi u "software-modu"(stara graficka), nakon havarije
nisu radile kako treba, tek sa promijenom graficke proradile kako treba(DirectX,OpenGL, dok softverski opet ne valja)
Elem, da se vratim na osnovni problem ... hocu reci da li je moguce
da je to sto je stradalo zaduceno i za dekodovanje(mozda nije pravi termin posto je u pitanju wav) zvuka

Znam za problem u saradnji SB Live i Via cipset-ova, ali, instalirao sam 4in1 4.37(a) koji bi trebalo da imaju integrisano rijesenje tog problema.
S'obzirom da se taj problem javalja i pod Linux-om, imam ozbiljne sumnje da se radi o hardverskom kvaru.

Ako neko ima neke sugestije, zna nesto vise o ovom problemu i sl. ... neka postuje :)

pozdrav!

P.S. molim administraora da obrise prethodna dva threada koji su pokusani napisati na cirilici ali cinim mi se bezuspjesno :)

Dok nije kasno da dopisem .... cini mi se da sam nesto otkrio u vezi grafickog problema.. a to je da slicice u IE koje imaju 24bitsperpixel su lose a one koje su 8bitsperpixel su ok!

Dragi kolega Srbine,

moze cirilica i na benchmarku!
IE je vidi a Opera ne radi cirilicu.

Видиш може и овде ћирилица.
Међутим, постови писани ћирилицом заузимају
барем пет пута више места па да не бих био
расипник ћирилицу користим само у сигнатури.

Mislim da je tvoj problem softverske prirode.
Ako je pre radilo sto ne bi i sada.

Ja imam Creative Vibru16C ISA i savim lepo, sa vrlo malo suma,
snima zvuk sa miro PCTV kartice.

Pozdrav!

Taj patch iz VIA 4in1 je samo jedno od potencijalnih resenja problema sa sumom, kt133a plocama i LIVE!-om. Za ostale idi na www.viaarena.com i dobro prouci.
Meni nista od toga nije pomoglo, vec "unofficial" LIVE! driveri sa adrese http://shs-sound.paraknowya.com/.

I javi ako nesto uspes da uradis.

Za Zorro-a ...

Kakav sum tacno i pod kojim okolnostima ti se javlja?

Probacu nesto od ovoga sto si predlozio ... pa ako bude pomaka naprijed ... javljam.

Sjetih se jos jedne stvari a to je da sam u odnosu na ranije razmjestio kartice u PCI slotovima ... moze biti vazno. Dakle Zoro:)) nemoj se samo naljutiti :)) probaj
da razmjestis kartice, tj. Live stavi u neki drugi PCI slot, pa javi sta si uradio.

Za srbina iz prvog replay-a ... :)

Da, da, u pravu si Opera ga encodovala samo tako, i kinezi bi pozavidjeli.
pozdrav!

P.S. Malo mi i krivo sto sam zamolio moderatora da obrise one thread-ove, bio je jedan strasan odgovor na onaj thread sa ???.??? ??? :) :)

Ha je napisao(la):
Za Zorro-a ...

Kakav sum tacno i pod kojim okolnostima ti se javlja?

Probacu nesto od ovoga sto si predlozio ... pa ako bude pomaka naprijed ... javljam.

Sjetih se jos jedne stvari a to je da sam u odnosu na ranije razmjestio kartice u PCI slotovima ... moze biti vazno. Dakle Zoro:)) nemoj se samo naljutiti :)) probaj
da razmjestis kartice, tj. Live stavi u neki drugi PCI slot, pa javi sta si uradio.

Pre svega, u pitanju je kt7 ploca, a ona nije kt133a chipset nego obican kt133. Sa kt133 se nije javljao 'live' problem, tako da patchevi vaze samo za kt133a ploce, bar koliko ja znam. Sto se tice krckanja koje se javlja sa live karticama on se javlja i sa intelovim plocama. Da li je do drajvera ili do same kartice, ne znam. Nisam video neko razlozno resenje na netu do sada.

...gle stvarno, prevideo sam ono "a". A bas pre neki dan sam jednom coveku na Bench-u ja skrenuo paznju da ga je prevideo, u jednom drugom thread-u... Lekso, da to nisi mozda bio ti:D

Ha, veruj mi, probao sam sva moguca i nemoguca resenja. Nista mi nije pomoglo dok nisam stavio pomenute "tweakovane" drajvere za Live! I sto je jos crnje i gore, taj problem mi se javljao samo u WinME, a u 2000, na istoj konfiguraciji, ne...

Sto se tice to problema sa sumom, generalno se javljao na kt133a polocama. Mada sam procitao negde da je i po neki vlasnik kt133 kukao zbog istog problema. Via i Creative su se dugo medjusobno prepucavali oko krivice, a onda su odjednom i jedni i drugi zacutali. Jedino sto sam extra video je da je VIA optuzivala proizvodjace maticnih ploca da BIOS-e nisu pravili striktno po njihovim specifikacijama, pa da je kao mozda to razlog za sum.

Malo je offtopic, al' cisto da obavestim javnost :)

Opera 6.01 je lepo prepoznala cirilicu koju ste kucali.

Sto se tice suma, moram probati jos restor starog BIOS-a. Kad to uradim vidicemo sta ce biti.

Opisite malo kakva vrsta suma ako nije problem snimite malu sekvencu pa postavite u replay.

Sto se tice Opere: Kako prepoznaje, kad je meni poslije postovanja prepoznavala sa ???-ke :) ali nije toliko bitno,
bitnije mi je sad da rijesim problem suma :) da nebi vise bio :mad: hrkk ;)

pozdrav!

Ja (na srecu) vise nisam u mogucnosti da ti snimim taj zvuk... Al ne kapiram sto ti je toliko bitno da cujes? Na osnovu cega imas utisak da tvoj problem ipak nije ovo sa kt133a plocama?

Anomalija je bila nekad krckanje u pozadini, nekad "seckanje" pesme, nekad bas sustanje...Ne znam kako to da ti preciznije opisem.

Da li si probao ove unofficial drivere za Live?

Isprobao sam i unofficial driver-e ali opet nista :(

Ustanovio da kad npr. pomocu winamp-a reprodukujem mp3, stvara sumove kad je aktivan out_wave plugin, dok pri setovanom directsound plugin-u
sve radi ok. Sumovi su inace katastofalni, i nisu mjestimicni vec sve dok radi, sumi, a zvuk, zajedno sa sumom je jaci na lijevom kanalu(dva zvucnika setovana).
Ovo me opet baca na razmisljanje da je problem do procesora, isto kao i za grafiku, mp3, divX ... da li obradu tih, mpX, signala vrsi specijalno odijeljenje na procesoru?
Moracu isprobati svoj procesor negdje, pa da otkacim jos jednu komponentu u nizu(deduktivni metod :))

toliko za sada, ako uspijem sto rijesiti javljam!

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno