Šta je novo?

subwoofer do 70.000 rsd

Ainur

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2022
Poena
135
Da ne bih otvarao konkretno temu za ovo, ima li neko preporuku za solidan subwoofer do 70k din?
Gledao sam SVS PB-1000 i čekao akciju, nije pala cena uopšte, na kraju ga više nemaju na stanju i kad pitam kažu da kao neće ga ni nabavljati jer tu je Pro verzija. A nije baš da mu je naslednik koliko je skuplji model :D
SB-1000 je jeftiniji ali nisam siguran da li bi mi dao nešto posebno, nije da hoću bas koji me razvaljuje ali kao - hoću da osetim makar nešto... osim lakšeg džepa.
Po svemu što kopam po netu od preporuka, gotovo ništa nema kod nas da se nađe, beda.

Ako ne patis od sindroma mora novo imas polovni sub xtz w99 12. Za 400 i kusur evra nema bolje kupovine. Ako hoces nov za 600e mozes da kupis samo nekog prdavca koji ne moze da dobaci ni do 35hz.

E pratim baš prodavce na IG, izašao mi skoro, ali delovao mi je malo ulupano :)

Ovo sam naručio, ali nikad da stigne :D
Jes' da svugde važi kako su Klipsch subovi inferiorni, ali ova RP serija deluje zadovoljavajuće. 12-ica ima sjajne ocene, ova 10-ka malo manje recenzija pa je teško napraviti procenu ali iskreno, mislim da će mi raditi solidan posao za moju prostoriju. Problem je što je duguljasta, kao jazavičar, još se premišljam gde ću ga smestiti, al mora sub crawl za to prvo xD

Ako nije tajna koliko si ga tada platio?

Vidim da mu je sada cena otišla na 84.000 dinara, a to je baaaš mnogo novca...!

75 hiljada. Nemam s čime da uporedim da bih mogao reći da li je u tom cenovnom rangu dobar, ali pošto kod nas i ne prodaju druge modele (svi uzdižu 12-icu u nebesa) ovo je što nam je.
Pošto isto tako i Player neće više da prodaje SVS PB non-pro verziju, bukvalno nema ništa jeftinije, loše nam je tržište prosto.

Možda mu padne cena opet, treba sačekati.

PB се повлачи, само про остаје. Као корисник SVS субова могу рећи да су у истом ценовном рангу ипак испред осталих.

Gasite Klipscha kada ga ne koristite, inače sledi servis. Ne pitajte me kako znam :(.
Šta konkretno je otišlo? Ja ga sve vreme (već mesec i kusur) držim na standby tako da se automatski pali kad risiver pošalje signal, korisna stvarčica. Ali bogami, ako može izazvati probleme onda bolje da gasim.
Koji model imaš

Gasite Klipscha kada ga ne koristite, inače sledi servis. Ne pitajte me kako znam :(.
Ja imam malo stariji model RW-10D i pre oko godinu dana mi je riknuo neki glavni čip na ploči na njegovom pojačalu (možda je i to bila posledica stalnog stand-by moda), ali na svu sreću sam pronašao majstora koji je uspešno dijagnostikovao kvar i zamenio taj čip a popravka je iznosila 80€.

E sada hteo sam da uzmem još jedan Sub za svoj sistem, ali mislim da Klipsch RP-1000SW sa ovom trenutnom cenom nije vredan tih para...
Takođe sam gledao SVS PB-1000PRO, ali i on je isto puno para kod naših prodavca tako da će morati KP! :(

Највећи проблем је комплетно гашење и укључивање. Плоче страдају од скока напона и/или неадекватног хлађења. Увек гледајте да упарите исти модел суба.

Ja imam 15icu R115SW - samo je stala posle 3 godine. Posle nađem na netu da je to od stalnog držanja na stand by, kao nešto (ne mogu da se setim dal kondenzatori ili taj čip) se greje a fabrički nije kvalitetno. Čovek koji mi servisira audio opremu završio posao i rekao 'neće mu se više desiti'. Vidim da je nakrkao paste između kondenzatora kao da je džaba. 90e beše.

Zanimljivo, ja koliko vidim pozadi, postoje tri opcije:
Standby
Auto
On

Ja sam ga držao na auto jer se tako sam palio sa risiverom tj kad primi signal. Mislio sam da mu ovo standby znači da je off dokle god ga ne upalim jelte. Pošto ne postoji off dugme, jedino da čupam iz struje :D

Zanimljivo, ja koliko vidim pozadi, postoje tri opcije:
Standby
Auto
On

Ja sam ga držao na auto jer se tako sam palio sa risiverom tj kad primi signal. Mislio sam da mu ovo standby znači da je off dokle god ga ne upalim jelte. Pošto ne postoji off dugme, jedino da čupam iz struje :D
Ja na mom od opcija imam samo Auto On i Always On i takođe uvek držim na Auto On, jer ko će stalno da pali/gasi prekidač sa zadnje strane, a kao što reče i član iznad "najveći problem je kompletno gašenje i ponovo uključivanje uređaja".

Okej tek sad mi nije jasno, dakle nije baš ekvivalentno imati problem kad je sub stalno u standby modu, i kad se gasi i pali :D
To su dva odvojena problema.

Кондензатор ван струје се суши и пропада. Зато не треба електричне уређаје скроз искључивати из струје.
Једноставно ако су ти субови лоше пројектовани, заобићи их и купити сигурније (додуше данас је све лутрија).

Nazad
Vrh Dno