Šta je novo?

Subvencija za otvaranje firme

Ne radi se to jer država gleda da skine gomilu ljudi sa biroa, manja je nezaposlenost. 250k po čoveku je ništa u odnosu na subvencije koje se daju velikim ulagačima. Prošle godine nije moglo da se preda lično već je radio email i ne dobiješ nikakvu potvrdu prijema zahteva.
 
Pa ime i podaci ti pišu u zahtevu, šta dodatno da te pita šalteruša? Svaka pisarnica je takva, službenici koji tu rade ništa ne pitaju, već samo zavode.
 
Ista prica.Samo predaja papirologije djuture i onda iscekivanje.
Sada cekas rezultate do kraja konkursa ali ni tada nije sve gotovo :)
Moja sestra je zbog malog broja bodova bila ispod crte ali su odustali neki ispred nje i onda je ona uskocila na njihovo mesto.
 
Prošle godine je bilo 26 ili 28 bodova minimum, nije mi jasno zašto panika ne zove se dž konkurs, to mi liči kao kad su deca išla na intervjue za kruzere.
@Sgt. Major
Nije mi jasno za ono zavode, da pitam koga ili šta :D
 
imam 15 za intelektualne usluge, 10 za poslovni prostor i 5 za ispod 30god.. Ukupno 30 znaci, bem li ga videcemo
 
Jel zna neko mozda da li je izasla rang lista?
Trebalo je valjda u roku od dva dana od zavrsetka konkursa... ja zvao pre par dana ali lik sto se javio mi nije bio ni malo ubedljiv sa "ma nije jos, bice na sajtu valjda"
 
Meni su rekli da ce me pozvati u svakom slucaju (dobio ili ne), ali ništa još
 
Piše vam u konkursu IV DONOŠENJE ODLUKE
у року од 30 дана од дана истека Јавног позива
Списак одобрених субвенција за самозапошљавање објављује се на огласној табли надлежне филијале.
Znači da ste trebali da trknete do NSZ i da vidite da li vas ima na spisku.
 
Bio danas da vidim, jos nema nista.

Kaze covek sto radi na ulazu da bi trebalo oko 15tog... ajd pa da vidimo.
 
Siglo mi danas pismo, nema dovoljno sredstava, ali mi zahtev nije odbijen, pokusajete ponovo, vise srece drugi put!

Kulturiska...
 
To u prevodu znači da si ispod crte, malo bodova imaš. Tvoj zahtev sa biznis planom je prošao i ušao su u sleteći krug ali postoji crta.
 
Meni na prijavi bas pricali kako su dobili dosta sredstava, ne znam odakle si, ja iz Kragujevca.. Meni jos uvek nista nije stiglo. Tebi postar doneo pismo ili ti stiglo nesto kao preko mejla?
 
Zrenjanin, postom
 
Šta pokušajte ponovo, da ne otvaraš ništa i ne radiš nigde do sledećeg konkursa?
 
Pratite malo konkurse NSZ, ovo je bio Republički konkurs, pojavi se na nivou grada negde čak i na nivou opštine.
 
Zar nije - ko vise nije na birou, moze da se slika sa "vise srece drugi put"? Bar sto se tice NSZ.

Ima valjda i konkursa za tek osnovane preduzetnike, samo nisam imao vremena to malo vise da istrazim do sada.
 
Ko je registrovao nešta a nije prošao nema više sreće drugi put. Daju subvencije ako zaposliš osobe sa invaliditetom ili vršiš obuku, prekvalifikaciju i sl., takvi konkursi se vrte.
Imaju i subvencije od strane države za nabavku opreme, mašina, proširenje proizvodnje ali to je u % od onoga što uložiš.
 
Meni je prosao,odobrena su mi sredstva,potpisao i idem na sledeci korak tj imam 45 dana da prikupim ostalu dokumentaciju i posle toga uplacuju novac.Rekli su mi ako slucajno ne prodjem,da ne otvaram nista i cekam neka opstinska finansiranja, slicni uslovi isti novac sve isto samo na nivou opstina tako ako neko nije prosao moze ponovo da konkurise na ovim
 
Ja sam vala poceo tri dana nakon sto sam predao.. Ali srecom ide super i nisu mi neophodni, ali se jos nadam... Jos mi nista nije stiglo
 
hmm, to samo za doo ili i za puasalce,
uzmem subvenzciju i platim pausal za tih 12 meseci tj budem kr

hmm, to samo za doo ili i za puasalce,
uzmem subvenzciju i platim pausal za tih 12 meseci tj budem kratak mesec 2
Odakle vam informacija da su sredstva namenjena samo za paušal i DOO?
Meni su ovih dana odobrili sredstva. Moram dobro da utvrdim koje sve obaveze imam, pre nego što se upustim bu sve to.
 
Sredstva su namenjene za samozapošljavanje a da li će neko da otvori preduzetničku radnju ili DOO je lična stvar ali mora da bude registrovan sa osnovnom delatnošću koja je navedena u prijavi za konkurs. Preduzetnik može da bude u sistemu PDV ili paušalno oporeziv gde se izjašnjava u registracionoj prijavi (ako je delatnost na spisku paušalno oporezivih delatnosti).
 
I meni je danas stiglo da mi nije odobreno, ali sam i ja sam otišo da vidim oglasnu tablu prošli petak. Ne znam koliko je tačno bilo imena onde (60-100 sigurno), 85-90% zu žene od odabranih... I to su uglavnom starija imena tako da ne znam o čemu se radi, da l smatraju da su manje sposobne i da im treba pomoć lol
 
Poeni su čudo :D
Nema šta da vas buni, pitanje koliko je tu samohranih majki, koliko sa više dece i još gomila stvari koje vuku poene, na tabli je okačena lista sa brojem poena i žene izvuku i po 45-50 poena.
 
Dosta njih je imalo 30 i to je bio ujedno i najmanji broj poena.
 
Koleginica klinka regularno dobila za otvaranje advokatske kancelarije, bez nameštanja, veza itd.
 
To zavisi od grada do grada koliko dele subvencija i koliko firmi radi u tom mestu. U Bgd su prošle godine podelili 200 subvencija i čini mi se da je minimum bio 26 ili 28 bodova i isto je bio u većini ženski svet, ove godine nisam pratio. Sećam se da je dosta išlo na obuku dok nije počelo sa virusom pa su preostali prijavljeni za obuku završili online kao sada i nije bilo veliko interesovanje, malo njih je otpalo.
 
Nazad
Vrh Dno