Šta je novo?

Subtitls i Cd covers za filmove

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
prvo: kako je moguce napraviti subtitlove (sa kojim programom) i kako ih posle ubaciti u film!!!
drugo: gde mogu da se nadju cd covers za filmove a da je naravno besplatno!!!

drugo: www.mega-search.net

Dosta dobar posao vrsi i daleko je jednostavniji od Workshopa i Time Adjuster. Naravno nema toliko opcija, ali za prilagodjavanje titla samom filmu, veoma jednostavan.

cheers

a moze li se pisati sa cirilicom ili bar cirilicnim fontovima???

vamosalaplaya je napisao(la):
Naravno da može. Samo posle u programu kojim puštaš film, promeniš skript fonta na ćirilicu.
kako to uraditi na primer u WMPlayer-u?

kako to uraditi na primer u WMPlayer-u?

Jedan od glavnih razloga za korišćenje nekog alternativnog plejera, jeste što WMP nema podršku za titlove. Sad, moguće je zbudžiti i u WMP (preko ffdshow-a npr.), ali jednostavnije je da koristiš neki drugi plejer.
Na gornjoj adresi gde je Subtitle Workshop, naćićeš ViPlay - odličan plejer, dobar je i BSPlayer. Samo im promeni skinove, jer su default ružni do bola.

Omote imaš na: http://www.cdcovers.cc/

ok, hvala brate!!!

Omote imas i na www.amazon.com to su orginalni DVD omoti koje jednostavno Download-ujes sa desnim klikom pa Save Image.
A ako hoces da ih podesis da budu dimenzija obicnog CD-a jednostavno skines CoverXP sa www.cdcovers.cc

-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
Omote imas i na www.amazon.com to su orginalni DVD omoti koje jednostavno Download-ujes sa desnim klikom pa Save Image.
A ako hoces da ih podesis da budu dimenzija obicnog CD-a jednostavno skines CoverXP sa www.cdcovers.cc
Mislim da je www.cdrLabel.com mnogo bolja varijanta za klasicne kutije (debele, slim i CD) 😉...

Ni CD Label Designer nije los. Nije kao cdrLabel ali je jako jednostavan za koriscenje.

pokusao sam da prepravim neke subtitlove, ali nikako ne mogu da ih stavim u cirilicu, menjajucu jezik?
nisam probao sa cirilicnim fontovima. da li je sa njima moguce?

cdrLabel nije los, nego velicina slike exportovanog fajla je mnogo veca od prirodne velicine diska. kako to da sredim?

pokusao sam da prepravim neke subtitlove, ali nikako ne mogu da ih stavim u cirilicu, menjajucu jezik?
nisam probao sa cirilicnim fontovima. da li je sa njima moguce?

Evo ti program za konverziju različitih varijanti latinice u razll. varijante ćirilice. Promenio sam njime par titlova u ćirilicu i šljaka bRez greške.
Nisi rekao koji OS imaš instaliran. Možda ti i nemaš podršku za ćirilicu?

ne ne ne. nisi me najbolje shvatio. imam ja konvertor sa latinice u cirilicu. nego kad to stavim u notepad i sejvujem. potom pustim film. mesto reci na cirilici stoje samo upitnici. kako da resim taj problem???
btw imam win xp.

OK, imaš XP. Koji plejer koristiš? Prebaciš titl u 'Ćirilica 1251', a u plejeru staviš font koji ima ćirilični skript... (Tahoma, Verdana...)

Evo ti primer. XP Pro + ViPlay. Ćirilica.

koristim Crystal player

Srbin do jaja je napisao(la):
cdrLabel nije los, nego velicina slike exportovanog fajla je mnogo veca od prirodne velicine diska. kako to da sredim?
Desni klik na sliku, pa nesto tipa "Size to Label"...

Crni je napisao(la):
...

Desni klik na sliku, pa nesto tipa "Size to Label"...
crni nisi me shvatio. ja importujem sliku u cdrlabel. namestim sliku na taj krug koji predstavlja disk. i sad treba exportovati tu sliku u jpg, bmp format. kad to uradim, i potom otvorim sliku sa acdsee slika je ogromna a u status bar-u kaze 100% size. sto ce reci velicina je daleko veca od prirodne velicine diska. mozda da postoji nacin da se stavi u razmeru pravog diska. e sad koje su razmere pravog diska??? exportovana slika ima razmeru 650:650.

koristim Crystal player

Znači, za Crystal player: odeš na meni 'Subtitles', pa na 'Select Font'. U donjem delu prozora koji ti iskoči, izabereš skript: 'Cyrilic'.
I to je sve...

probao al ne vredi 🙁

probao al ne vredi

Pa to je sve što treba da uradiš. Jedino još titl treba da ti je na ćirilici... Ja probao i RADI i u tom Crystal plejeru... 😕

Srbin do jaja je napisao(la):
...

crni nisi me shvatio. ja importujem sliku u cdrlabel. namestim sliku na taj krug koji predstavlja disk. i sad treba exportovati tu sliku u jpg, bmp format. kad to uradim, i potom otvorim sliku sa acdsee slika je ogromna a u status bar-u kaze 100% size. sto ce reci velicina je daleko veca od prirodne velicine diska. mozda da postoji nacin da se stavi u razmeru pravog diska. e sad koje su razmere pravog diska??? exportovana slika ima razmeru 650:650.
Ne razumem zasto bi uopste exportovao sliku kad mozes da stampas direktno iz cdrLabel-a sto mu je i osnovna namena 🙂

Nazad
Vrh Dno