Šta je novo?

Subtitle latinica u cirilicu

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Zna li ko za neki programcic koji prebacuje regularni latinicni prevod u .srt formatu u isti cirilicni prevod (tj sa svim onim kukama w1251)?
Hvala unapred

Da li si probao preslovljavanje.com?
Meni je taj sajt jednom završio posao odlično, ali za neku drugu namenu, znači prost copy paste :)

Evo ti instaliraj ovo i radi šta ti treba...

Prilozi

• YuCirLat08.zip
    213.4 KB · Pregleda: 381
@ ivan555
Probao sam preslovljavanje, ali se prevod ne moze ubaciti (prosti paste) u srt fajl. Morao bih pojedinacno svaku liniju prevoda tacno da menjam, sto je zezancija velika.

@castor
Druze, tu nema sta da se instalira. Ima samo par dokumenata o kodiranju cirilicnih titlova.

Meni treba prost program kod koga mogu da ucitam .srt (ili srodan format) prevod i da latinicu konvertuje u cirilicu, i da ga sacuvam u istom (ili drugom) fajlu

Raspakuješ zip, otvoriš fajl sa imenom YuCirLat08.doc, ako ti 2003/2007 Word kaže da su makroi zabranjeni, kaži mu da ih dozvoli za taj dokument, odnosno u 2010/2013 Word-u mu kaži Enable editing/Enable content (dugmence u žutoj traci).

U dokumentu postoji dugme na kome piše "Instaliraj YuCirLat '08". Pojaviće ti se obavještenje da je alatka instalirana i gdje se nalazi.

Inače sve ovo piše u ovom dokumentu.

PS1: Ovo i prethodnu alatku koristim godinama.
PS2: Ovo menu radi na Word-u 2003-2013 na preko 400 kompjutera sa Windows-om XP do 8.1...

realno, ne moze da radi sa tagovanim tekstom jer ce <i> da pretvori u <и> i slicno, sto, doduse moze da se ispravi sledecom iteracijom vracanja <и> u <i> itd.

Moze da se skine Subtitle workshop, da se prevod ucita i sacuva kao MicroDVD, onda se odradi ovo gore...,pa se save i pa se opet ucita u Subtitle workshop-u i sacuva kao SubRip ili DVDSubtitle... :) i onda moze da se koristi...deluje komplikovano, ali ide to brzo :)

I ja koristim taj Word makro kad mi zatreba konverzija, a radim uvek sa srt titlovima. Za tagove mi do sada i nije palo na pamet, jer ih obično pobrišem, ali svejedno dobra napomena. Kome je baš problem, može lako da doradi makro u VB-u.

jasno, manje-vise radjeno je za svaki program i svaki jezik, od worda do indesigna, preko php-a, vb-a, javascripta, regexa...

Nazad
Vrh Dno