Šta je novo?

SubRip me zeza

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Koristim ver. 0.97b. Sve dobro uradim ali me zanima zasto program (kada sam mu lepo naveo da je "l" - "l" a ne "I") umesto "malog" slova "l" postavlja veliko slovo "I"? Da li neko zna kako ovo da resim? Tek sam sada video koliko se u nasem jeziku iskoristi malo "l". 🙁 Smorio sam se od ispravljanja.

Tesko, OCR engine je takav kakav je... znaci moras rucno da ispravljas.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jeli postoji mozda slican program koji radi istu stvar, mada sam sa ovim skroz zadovoljan osim sto postoji ovaj problem?

Ja ne znam ni za jedan sem ovoga...
Znaci i ti rucno ispravljas ovaj "problemcic"? Ili ga jednostavno ostavis kakav jeste? 🙂

Rucno, sve rucno 🙂
Mada obicno prvo odgledam film sa titlom koji subrip izbaci, pa zapamtim gde se zeznuo i onda mi je laksi search/replace 🙂

Rucno, sve rucno 🙂
Mada obicno prvo odgledam film sa titlom koji subrip izbaci, pa zapamtim gde se zeznuo i onda mi je laksi search/replace 🙂
O, katastrofa. 🙁 Covek dok ne pocne da ispravlja, ni ne zna koliko se puta upotrebi malo "l". Uf :wall:

E evo nasao sam resenje. Prvo sam skinuo posledju verziju SubRip 1.17.1 sa http://zuggy.wz.cz . Zatim nakon sto program odradi prepoznavanje karaktera, pre nego sto zelis da snimis odredjeni fajl u *.srt formatu izberes u donjem delu ekrana:
Corrections > Post OCR Spelling Correction i stikliras (ako vec nije):"Try to correct I and l (Use if they are confused). Nakon ovoga sve je savrseno. 🙂

Poslednja izmena:
ne mogu da verujem da je toliko ljudi odgovorilo da treba rucno a nisu malo procackali po jednoj od par opcija koje nudi program i koja resava stvar :wall:

twister je napisao(la):
E evo nasao sam resenje. Prvo sam skinuo posledju verziju SubRip 1.17.1 sa http://zuggy.wz.cz . Zatim nakon sto program odradi prepoznavanje karaktera, pre nego sto zelis da snimis odredjeni fajl u *.srt formatu izberes u donjem delu ekrana:
Corrections > Post OCR Spelling Correction i stikliras (ako vec nije):"Try to correct I and l (Use if they are confused). Nakon ovoga sve je savrseno. 🙂

Jeste, ima ta opcija, ali...ni posle toga nije sve savrseno. Ta korekcija je mozda pogodna za English, ali za nas (rvacki 🙂 ) i nije bas. Ako hoces da ti subtitle bude stvarno dobar, moras da ga prodjes licno i rucno da prepravis (pre snimanja na CD). Postoji uvek propusta tipa spejsova gde ne treba, greska sa ", i>I, l>I, % itd.

Maul je napisao(la):
Jeste, ima ta opcija, ali...ni posle toga nije sve savrseno. Ta korekcija je mozda pogodna za English, ali za nas (rvacki 🙂 ) i nije bas. Ako hoces da ti subtitle bude stvarno dobar, moras da ga prodjes licno i rucno da prepravis (pre snimanja na CD). Postoji uvek propusta tipa spejsova gde ne treba, greska sa ", i>I, l>I, % itd.
Ok, slazem se da nije SVE savrseno, ali ja sam ripovao Basic Instinct koji je bio za 200 din uz TV Novosti. Znaci nasa slova i sve je ok. Jedino sto sam primetio je da su sami izdavaci napravili par greski kod nekih reci. Mada, ovo je sada MNOGO bolje nego kako je meni izgledalo kada sam krenuo da u verziji 0.97b sva mala "L" ispravljam da ne budu velika "I".

Nazad
Vrh Dno