Šta je novo?

Sub Rip pitanje?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,
imam par pitanja vezano za Sub rip.

1. Kada skidam prevod sa nekog dvd filma pojavi mi se prvo prozor u kome upisujem sto mi se pojavi na ekranu. Ali onda mi se odjednom pojavi ovaj prozor(slika).
http://img75.imageshack.us/img75/692/untitled18vt.jpg

Pa me interesuje da li se to i vama pojavljuje ili ne?

2. Na kraju dobije dobro sihronizovani film, ali neka slova ne valjaju. Tacnije umesto ć meni piše c. Umesto slova I meni pise broj 1.

Pa me isto interesuje da li i vama pokaze tako slova.

pozdrav

1. Nista neobicno, desava se kod odredjenog broja DVD-ova u nekim delovima filma da SubRip nije u stanju da iz nekih razloga procita postojece BMP-ove tj. slova, tako da je samo potrebno manuelno uneti ono sto pise. Nije strasno ako se pojavi i vise puta u toku filma. Nema leka, radi se o samom DVD ...

2. Sto se tice I -> 1 , tu pokusaj da stvari sredis sa opcijom fix errors (ili tako nesto) sto se pojavi nakon ripovanja titla kao opcija u donjem delu prozora, ikonica je u vidu carobnog stapica koliko se secam. Opcija ce ti srediti i da umesto ' ' bude '' kao i jos neke stvari.
Sto se tice c, "slikovito" receno, pretpostavljam da kada te program pita u vezi č i ć, da kao č uneses è a kao ć uneses æ. Ako ovako uradis, ne bi trebalo da bude problema. Sto se tice ostalih nasih slova ne bi trebalo da bude problema jer kao š unosis š kao ž unosis ž itd.
Naravno u svakom slucaju bi trebalo prokontrolisati rip na kraju jer se potkrade po koja greska, ali je uglavnom sve OK

Pozdrav

Poslednja izmena:
1. Meni se uglavnom na svakom DVD-u pojavi po par puta da moram tako da unesem.

2. Ripovani titl mi i nije bas neki, imam dosta gresaka.

Najvece greske su mi sa ć i č. Kako onda u toku kucanja da napisem slova è i æ kako bi ispravio taj problem. Inace taj titl je na latinici i ja normalno u toku kucanja vidim ć i č. Da li je neophodno ukucati è i æ umesto ć i č.

pozdrav

Poslednja izmena:
1. Kao sto rekoh, nije do tebe...

2. Da, neophodno je da ukucas è i æ umesto odgovarajucih nasih slova, znaci potrebno je da vidis è i æ a ne nasa slova da bi bilo sve u redu kasnije tj. da ti ne bi umesto nasih slova svugde ispalo c. Mozes da uradis copy-paste, jer imas u onom prozoru gde te pita o kom slovu se radi da stavis svoje favorites slova, snacices se. Pa lepo onda tamo kliknes kada ti se pojave ć ili č.
Da ponovim, kao č uneses è a kao ć uneses æ.
Probaj i fix errors, da dodatno popravis titl.

Pozdrav!

To ces resiti sa Post OCR Spelling Correction:
clip0va.jpg

Hvala na interesovanu, ali jos nisam stigao da isprobam. Cim isprobam javljam da kazem rezultate.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno