Šta je novo?

StyleXP problem

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Ваљда иде под "Оперативни системи"...
Често када ми се систем стартује, загуби ми се стил прозора који сам поставио ( оно у Display/Properties/Apperance ). Што је најгоре, не могу да провалим када се то дешава, а када не, тотално је хаотично. StyleXPService.exe је стално у листи активних процеса. Јел имао неко сличан проблем?

3MaJ je napisao(la):
Ваљда иде под "Оперативни системи"...
Често када ми се систем стартује, загуби ми се стил прозора који сам поставио ( оно у Display/Properties/Apperance ). Што је најгоре, не могу да провалим када се то дешава, а када не, тотално је хаотично. StyleXPService.exe је стално у листи активних процеса. Јел имао неко сличан проблем?
Probaj da instaliras ovaj patch i resices taj problem.
http://georgeh123.blogspot.com/2005/11/desktop-visual-styles-uxtheme-multi.html

da ti ja makar odgovorim na pitanje.verzije xp style 3.x imaju dosta problema i prilicno su nestabilne,za razliku od starijih i to verzija 2.x !pretpostavljam da je tvoj xp style 3.x,to ti preporucujem downgrade,ako te bas stvarno nervira bagovanje,ali ces biti uskracen za prilicno nebitne opcije koje 3.x poseduje.

Bas lepo izgela taj xpize, bas cu sad da ga dlujem

To je redovan Bug kod style XP-a. Mada se meni iz nekog razloga ne desava vec nekoliko meseci.
Lepo izgleda ovaj XPize, predpostavljam da ne moze da radi zajedno sa StyleXP-om. Downlodujem ga sutra, pa javljam sta se desava.

Umesto StyleXP-a bolje koristi Windows Blinds. Nije bas ni on operisan od bugova ali bar nije toliki krsh kao StyleXP.

Jesam je ja to nesto ubugovao ili mi middle klik u ffu ne radi od kad sam stavio ovo xpize

Zoni, reci mi koliko XPize jede memorije, posto bih ga stavio na 600MHz i 160 Ram-a, na w2k? On nema svoj theme service, a bacio bih neku temu na njega da lepse izgleda.

A ovaj drugi, (i prvi) da li mogu da se iskopiraju teme iz windows/resources pa da mu se "umetnu" ili sta vec?

Jer ja, recimo ne instaliram nijednu tu glupost za teme, nego sam iz vista transformation pack-a pocupao teme sto je instalirao u windows/resources, iskopirao, pa kada reinstaliram win samo ih kopiram nazad. I teme rade perfektno, bez ikakvih instalacija i tako mi odgovara. Ne volim da instaliram nista sto mi nije potrebno.

I kako se zove windowsov servis za teme, gde moze da se skine i koliko jede memorije?

dr.Tiristor je napisao(la):
1. koliko XPize jede memorije

2. posto bih ga stavio na 600MHz i 160 Ram-a, na w2k?
1. paaaa... prakticno nista... XPize samo zameni postojece fajlove, tako da ne koristi RAM...

2. nece da moze ;)

XPize is a GUI enhancer for Windows XP and above. It replaces most of the non-XP icons, avis and bmps that Microsoft has always overlooked.

The installer simply automates the process of replacing resources in critical system files, making your XP's look better.

XPize is compatible with any version (except x64) and any language of Windows XP (Home, Pro & MCE) and 2003.

Ma moram da drzim StyleXp (a da je krsh to je cinjenica) instaliranog zbog nekih dll-a (mrzi me da trazim kojih), jer dlb2 (tema) nece da radi bez njih. U svakm slucaju sam zadovoljan izgledom, i ispostavilo se da ne mogu da skinem Xpize (zbog velicine). Gledajuci screenshotove ocekivao sam nesto vise, ovo su uglavnom neke sitnice u pitanju.

Meni Style XP nikada nije pravio probleme, a koristim ga duže od godinu dana.

Naleteo sam na sajt http://www.wincustomize.com/
na kojem se mozhe natji gomila thema, bootskinova, ikona, kursora, wallpapera, Windows Blinds skinova i josh gomila stvari, a za svaku vrstu dodatka postoji i link ka besplatnim programima s kojima se dotichne stvari mogu "instalirati" .

Djordje:)

ZoNi je napisao(la):
2. nece da moze ;)
Pa sta onda da stavim na tu konfu? Neka temica lepo da izgleda?

Prilozi

• XPize.jpg
    XPize.jpg
    16.1 KB · Pregleda: 48
Pa instaliraj .net sto je to problem. Ja ga instaliram uvek samo zbog side bar-a, inace mi nikada ne bi zatrebao.

Ma nemam pojma ni čemu služi, niti zašto bi mi trebao, ali ajde, probaću...

GeorgeT je napisao(la):
Naleteo sam na sajt http://www.wincustomize.com/
na kojem se mozhe natji gomila thema, bootskinova, ikona, kursora, wallpapera, Windows Blinds skinova i josh gomila stvari, a za svaku vrstu dodatka postoji i link ka besplatnim programima s kojima se dotichne stvari mogu "instalirati" .

Dobro nisi naleteo na Google pa dao link prema istom. :d
George, nov si ovde, treba da znas da nisi dosao nedj ljude kojima su racunari, net i sve sto se tice toga nepoznanica. Wincustomize je jedan od tri najpoznatija sajta na netu sto se tice teme vizuelne customizacije Wina i ne mislis li da je vec poznat ljudima ovde....

Marti Misterija je napisao(la):
Wincustomize je jedan od tri najpoznatija sajta na netu sto se tice teme vizuelne customizacije Wina i ne mislis li da je vec poznat ljudima ovde....

NE. Na sajt sam naleteo sluchajno trazhetji neke wallpapere oko Nove Godine, dok sam josh koristio 98-cu. Nov sam po pitanju XP-a i ne znam koliko je dotichni sajt "poznat". Nisam imao loshe namere nego zhelju da pomognem. Jel' to neki problem? :smoke:

ZoNi je napisao(la):
Klikni Zoni

Sad vidis zasto, tako da mi treba nesto za w2k. Doduse sada ima jos 122MHz vise i 32MB rama vise :d ali to nece promeniti situaciju :crash:

dr.Tiristor je napisao(la):
Klikni Zoni

Sad vidis zasto, tako da mi treba nesto za w2k. Doduse sada ima jos 122MHz vise i 32MB rama vise :d ali to nece promeniti situaciju :crash:
aha... pa, ja sam filmove lepo gledao na XP SP1, Celeron 433 i 192MB, uz ffdshow i BS Player...

sve u svemu, sta god dodatno da stavis na taj komp i W2k, nece to biti najsrecnije resenje!

bottom line: uzivaj u w2k izgledu! ;)

GeorgeT je napisao(la):
NE. Na sajt sam naleteo sluchajno trazhetji neke wallpapere oko Nove Godine, dok sam josh koristio 98-cu. Nov sam po pitanju XP-a i ne znam koliko je dotichni sajt "poznat". Nisam imao loshe namere nego zhelju da pomognem. Jel' to neki problem? :smoke:

Ako ti se toliko dopada wincustomize, sta ces tek da kazes kad vidis deviantart.com
:)

Ja imam XPstyle 2.14, pa opet me zeza (doduse ne uvek) prilikom startup-a. Doduse, koristim ga samo iz vizuelnih razloga...no, koja mu je inace druga svrha!? :D

@ZeeGerman
Uzmi 3.0 verziju, jos nije ociscena od svih bugova, ima ih mnogo manje, a sto se tice start-upa mnogo manje pravi probleme. Ja sam skinuo neku sa oznakom 3.0 male (?!).
Javi se na pm ako imas problema posle instalacije, nije isto kao i kod 2.x ;)

Nazad
Vrh Dno