Šta je novo?

Studijski monitori

FJCharlie

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
345
elem trebaju mi studijski monitori, sad cena je problem - nisam pun para, a opet ne bih totalni krsh...
prvenstveno mi je recheno da gledam po sluhu ali mi je sluh skup :d tako da kao utehu mi je dosta ljudi reklo "kupio ti monitore od 200E ili od 2000E ti i dalje morash da se nauchish da ih slushash"
sad kad smo to rekli, ja sam recimo hteo behringer truth seriju (aktivne) ali ispostavilo se da su sve sem iskreni, tako da sam odustao... preporuchen mi je M-audio koji je relativno jeftin (bili su polovni sa garancijom bla bla bla 160E) ali moj problem je bio taj shto su ti monitori bili sa 5" wooferom, tako da ni od njih nishta, mada na kraju sam se odluchio da ih uzmem i niko nije odgovarao, ne sretni ja.
e sad primetio sam ovo http://www.player.rs/product.php?ID=2038
mishljenja su vishe nego dobrodoshla...naravno i predlozi za neshto drugo, ali ne preterujte sa ciframa i bez onog dodaj josh 20% i uzmi ovo... drzhimo se onog "jeftino a dobro"
unapred hvala svima koji bar neshto korisno napishu :wave:

Svi monitori za 200 evra ce da te lazu, pa i oni dosta skuplji ... nije to samo pitanje monitora, zavisi i u kakvoj prostoriji radis ... preopsirno je pitanje da bih ti ja sad u jednom postu rasvetlio sve ...

nadam se da se administracija nece ljutiti ako preporucim coveku www.rumski.com/forum - profesionalni audio forum, jer pro monitori i nisu pitanje za ovaj forum.

Idi tamo imas dosta tema i o jeftinim monitorima i o laganju i o mnogo skupljim i dobices dosta saveta sta ti je ciniti ...

Ja sam slusao m-audio, truth nisam ali kazu i za jedan i za drugi da ulepsavaju zvuk tj. da su vise hi-fi nego monitorski zvucnici, ali sobzirom na pare koje si spreman da izdvojis i nisi u stanju puno da biras ...

Imas i reveal tannoye stare, oni imaju koliko toliko monitorski zvuk, tj. coveku naviknutom na hi-fi ruzno zvuce i ljudi ih ne vole, ali opet naviknes se na jedne i na njima cepas i to je to ... ili skupljas pare za neke bolje pa onda kupis (na koje ces opet morati da se navikavas, sve i da su 10k evra) ...

Znam da ti nisam nista rekao i da je post konfuzan, al' ko god ti da brz jednostavan i konkretan odgovor na ovo pitanje znaj da malo zna o ovoj temi ...

Aj poz :)

Nazad
Vrh Dno