Šta je novo?

Stucanje u win2000 i Xp-u

Oklop

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2002
Poena
609
Naime, kod mene na 2000-arci se desava da neke igre (tipa Chicken Invaders-a i nekih zezalica koje sam radio u Delphi-u) nenormalno seckaju iako masina moze bez problema da ih pusti, sto inace i radi u 98-ici. Do pre koji dan sam mislio da je problem samo kod mene, medjutim ispalo je da se kod jednog mog ortaka na Xp-u desava ista stvar. E sad, masine su dosta slicne (Maticne sa VIA cipsetom, XP-ovi, GF 4-orke, instaliran SP3 kod mene i SP1 kod ortaka itd), i na obe se nalazi multi boot (98 i 2000 ili XP).
Unapred zahvalan.

Proveri da ti neki nepotrebni serivis ne uzima previse resursa pa ga deaktiviraj. A mozda su te kokoske jednostavno glupe :eye:
Jos nesto, xp i 2k su gladni za memorijom i ako nemas bar 256 jao tebi!

e pa neka neko objasni kako da se vidi koji servis sta zauzima i kako da ga se odje**

Imam 256-icu, imam Hyperion, a sto se tice servisa-pogasio sam sve sto sam mogao, i opet zeza. Mozda je u pitanju multi boot :? .

P.S.
Servis menadzer se otvara preko Start->Programs->Administrative Tools->Services

Sigurno multiboot ne pravi problem, ja sam imao win98 winxp i linux na pI 233Mhz, a da li ti je masina klokovana? xp i 2k imaju slican kernel pa im mozda to malo smeta.

Masina radi na nominalnom taktu. Sto se tice multi boota-ne znam da li sam pre bio jasan, ali na masini imam instaliran Win98 i WindowsXP (zamenio sam 2000-arku pre dan-dva). Inace, i na XP-u zeza kao i pre.

Vrh Dno