BerakD
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2004
- Poena
- 604
Pozdrav svima!
Zanima me samo da čujem mišljenje nekog ko se bolje od mene razume u mreže od mene... Molim vas, nemojte da vam je mrsko čitati...
Opet, koga mrzi, neka preskoči "citiran" deo... 
Naime, problem je sledeći:
Aktuelni problem:
1. Gore navedeno, isti ~20m kabel, tester kaže da je OK, a i dalje je nemoguće ostvariti kontinualnu konekciju - kako to rešiti?! Bolji kabel? Merenje otpora kabela pa da vidim šta dalje? Da zapalim sve i ćao?!
2. Da li smem da drugu (dalju) prostoriju povežem ovako:
RUTER => 8-PORTNI SWITCH (portovi: 1-ruter, 2-7-računari, 8-linija ka drugom switch-u) u maloj prostoriji => 16+1-PORTNI SWITCH => 10 računara u velikoj prostoriji
Zanima me samo da čujem mišljenje nekog ko se bolje od mene razume u mreže od mene... Molim vas, nemojte da vam je mrsko čitati...
Naime, problem je sledeći:
Istorija problema:
7 računara u dve prostorije:
1. prostorija - 1 računar i ruter, Huawei - od telekoma;
2. prostorija - 6 računara i switxh, TP-link, 8 portni.
Pitanje, ZAŠTO ruter i switch:
- NEĆE da se kontinualno povežu (samo na tren se ostvari veza i odmah pukne i tako u krug, ciklus traje oko 10 sec - taj connect - disconnect...) kada ih povežem kabelom dužine ~20m, ručna izrada, cable-tester kaže da je kabel OK;
- HOĆE da se povežu kada ih povežem kabelom ~6m, ručna izrada, cable-tester kaže da je kabel OK?!
Problem je prvobitno, "višim silama" rešen, računari su premešteni u prostorije koje su bliže jedna drugoj, ali se pojavio ponovo, pošto uvlačim 10 novih računara i u dalju prostoriju iz koje su iseljeni.
Aktuelni problem:
1. Gore navedeno, isti ~20m kabel, tester kaže da je OK, a i dalje je nemoguće ostvariti kontinualnu konekciju - kako to rešiti?! Bolji kabel? Merenje otpora kabela pa da vidim šta dalje? Da zapalim sve i ćao?!
2. Da li smem da drugu (dalju) prostoriju povežem ovako:
RUTER => 8-PORTNI SWITCH (portovi: 1-ruter, 2-7-računari, 8-linija ka drugom switch-u) u maloj prostoriji => 16+1-PORTNI SWITCH => 10 računara u velikoj prostoriji