C
CRUISER
Guest
Uceci C++ uz pomoc raznih literatura naisao sam na jedan problem. Kada prekucam doslovno delove koda iz "C++ Izvornika" i iz "Osnovi jezika C++" by Lippman kompajler mi pravi problem tj. nalazi gresku. Napominjem da je "C++ izvornik" pisan po ANSI/ISO standardu (valjda bi sve distribucije C++ -a morale da ga postuju) i da Lippman u predgovoru knjige "Osnovi jezika C++" pise da je izvorni kod u knjizi sa uspehom kompajlirao u Microsoft-ovom (Visual 6.0) C++ kompajleru.
Da vas ne uplicem u problematiku programa koji pravim napisacu vam primer koji sam pokusao da kompajliram u Borland-ovom Turbo C++ 3.0 i u Visual C++ 6.0 console application (empty project...) i greske koje mi prijavi:
#include <string.h>
void main()
{
string ime;
}
Turbo C++ 3.0 :
Error test.cpp 4: Undefined symbol 'string'
Visual C++ 6.0:
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2065: 'string' : undeclared identifier
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'ime'
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2065: 'ime' : undeclared identifier
Error executing cl.exe.
Unapred zahvalan.
Da vas ne uplicem u problematiku programa koji pravim napisacu vam primer koji sam pokusao da kompajliram u Borland-ovom Turbo C++ 3.0 i u Visual C++ 6.0 console application (empty project...) i greske koje mi prijavi:
#include <string.h>
void main()
{
string ime;
}
Turbo C++ 3.0 :
Error test.cpp 4: Undefined symbol 'string'
Visual C++ 6.0:
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2065: 'string' : undeclared identifier
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'ime'
d:\projekti\visual c++\test\test.cpp(4) : error C2065: 'ime' : undeclared identifier
Error executing cl.exe.
Unapred zahvalan.