Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

Ne znam što te zeza Plex. Ja ga koristim na Mi Box S i radi kao sat. Skoro da samo tu app i koristim :)

Crashuje server kao blesav (i ne restartuje se nego mora rucno da se ukljuci opet). Desava se da nece da ucita fajl dok ne odem back i otvorim ga opet (pri pustanju fajla ili pri seek-ovanju). Desava se iako je odabran titl da ga ne prikazuje dok ne odem back i otvorim plejer opet.

Sve u svemu, opsta katastrofa. Server crashuje od kako sam presao na W11 (clean install).

Nije crashovao, a za ove ostale probleme se ne secam.

Vrlo moguce da je onda nesto zbog win 11, meni stvarno radi odlicno, desi se retko ako gledam seriju da nece da mi pusti automatski sledecu epizodu kao nisam online ali cim je rucno otvorim radi, i titlove mi ucitava i one koje skinem na komp i one koje povuce sam.

Resio sam da mu pruzim jos jednu sansu. Reinstalirao GPU drajvere (danas izasli zvanicni W11 Radeon drajveri), reinstalirao Plex Media server i zamenio Defender antivirus.

Probao Emby danas.

Serveru je dosta vremena trebalo da skenira foldere, aplikacija radi bolje od Plex AndroidTV aplikacije, UI plejera je trom bas (ovo je moja profesionalna deformacija, ***).

Trazi da se plati subskripcija za strimovanje lokalnih fajlova, da sam ovo znao ne bih se ni mlatio sa podesavanjem.

Sve u svemu ne gine mi da se vratim na Kodi koji je jedini radio pouzdano i kompletno je besplatan.
Ne znam koliko foldera imaš ali kod mene je bilo prilično brzo slično kao na Plex. Ja kad sam ga koristio nije se ništa plaćalo.

Da ga ne ureknem, od utorka kako sam reinstalirao drajvere i Plex i zamenio antivirus nema vise nikakvih bagova.

Super vest, ja bas zbog toga sam izbegavao win 11, ali evo probacu i ja win 11 da vidim da li ce sve biti ok

Meni pod Parallelsom radi još iz developer faze i to verzija za ARM (pošto imam mac mini M1, mora ta verzija), skoro besprekorno. Doduše, ne igram se i instalirano je 5-6 neophodnih aplikacija, ali stvarno radi začuđujuće dobro. Prvo je bio W10 koji sam registrovao retail ključem (kupljen za par $ na poznatom i proverenom sajtu) i uradio update iz OS-a bez ikakvih problema.

Imam ja pitanje za sve. Imam TV Samsung 50 inca, 4K. Imam i jedan mali racunar koji mi sluzi kao neki storage za filmove, serije...itd. I TV i ovaj racunar su mi povezani na istoj mrezi. E, sad... Kako mogu pravilno da povezem TV i ovaj racunar, tj da filmove sa ovog racunara gledam na TV? Nesto sam bio uspeo, ali u pocetku kada pustim film nece da mi ucitava titlove, a posle sam nesto izgleda zeznuo i sad uopste na TV ne vidim foldere gde si mi filmovi vec vidim samo neke foldere iz My Videos u kojima nema nista i to je to. Ako moze neki savet bio bih zahvalan...

instaliraš neki od već spomenutih media servera, podesiš isti i onda bi trebaloda radi. moj savet je da titlovi idu u mkv

Pre svega share tih foldera gde ti se nalazi sadržaj, instaliraš neki od ponuđenih media servera(recimo plex), instaliraš app na tv-u i trebalo bi da fercera.

Mislim da nema Plex za Tizen. Serviio server, i radi Samsungov plejer.

Postoji imam ga ja na mom.

Ja sam sve ovo delimicno bio uspeo bez ikakvih media servera. Sve sam radio kroz onaj obican TV-ov operativni sistem i taj neki Samsungov integrisani player. Mislim da sam nesto zeznuo mozda oko share foldera...ali nisam siguran. Plex sam nekada pokusao, ali nesto nije htelo da radi, ne secam se bas dobro. Kopka me to sto kad pustim neki film sa externog HDD-a ucitava mi titlove normalno, a preko mreze sam jednom uspeo da pustim film, ali nije hteo da mi ucita titl. Jel moguce da titlovi ne rade preko mreze ili tako nesto...?

Imam plex na tizenu i sve radi bez problema, podesi se media server za par minuta.

OK, evo uspeo sam preo Plex-a. U principu sve radi samo sto ponekad malo duze ucitava...
Jel zna neko kako da podesim u Plex-u naše karaktere za titlove - slova Č, Š, Ž, Đ...itd?

Dodaš--> Settings-Agents-Plex movie legacy-OpenSubtitles.org
plextitl.JPG

OK, evo uspeo sam preo Plex-a. U principu sve radi samo sto ponekad malo duze ucitava...
Jel zna neko kako da podesim u Plex-u naše karaktere za titlove - slova Č, Š, Ž, Đ...itd
Pokusaj sa program Samsung Smart View, ne trebas nista podesavati ni skidati na Tv samo ovo nabacis na PC i radi bez problema.

Probao sam ovu opciju Agents u PLEX-u, ali nista. Opet mi ne prikazuje ove naše karaktere.

A ovu aplikaciju Samsung Smart Wiew ne mogu nigde da skinem... Nigde je nema. Cak ni na Samsung sajtu...

Probao sam ovu opciju Agents u PLEX-u, ali nista. Opet mi ne prikazuje ove naše karaktere.
Za Plex, titlovi moraju biti snimljeni u UTF8 ili Unicode formatu, da bi tv ispravno prikazao naša slova...mpc ili vlc na kompu nemaju taj problem, ali OS na tv aparatima nije toliko "spretan'...

Evo probao sam sve varijante koje ste mi predlozili i za svaku varijantu sam uspeo da dobijem sve karaktere osim Č, Ć i Đ. Nista strasno, ali jako iritantno :)

Ostalo mi je jos da probam Samsung Smart View kao sto je predlozio spotpala...

Kod mene sve moguće pomenute i nepomenute varijante nisu prikazivale naše karaktere u PLEX-u. Imam i neke plugine iz daleke istorije PLEX-a. Nište nisam uspeo.

Na android TV VLC player-u, u settings-u podešeno Eastern European (1250 kodni raspored). Ako ne prikazuje kako treba, proverim da li je titl 1250 ili ga konvertujem, npr. pomoću notepad++ i bude sve kako treba.

lepo titlove prebaci u utf-8 i šljakaće. ne vidim nijedan razlog zašto se i dalje prave titlovi u encoding-u koji nije UTF (8, 16 itd)

Ja sam imao problem kada prebacim titl u UTF da neće Plex da pusti film ako je odabran taj titl.

Dokon sam danas i opet probao titl u UTF-u i ne vredi, mislim za PLEX. VLC može, PLEX ne može kako treba.
Kod mene je kodni raspored 1250 neka podrezumevana vrednost jako dugo za našu latinicu.

Skinuo sam Jellyfin i titlovi rade kako treba bez da sam išta podešavao, tako da mislim da ću da batalim PLEX.

Evo ja preko obicnog Notepada prebacim titl u UTF-8, ali opet nista. I dalje nema Č, Ć i Đ :) Ne znam vise sta da radim...

Vrh Dno