Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

Probaj Kodi, ne treba više od pet minuta da namestiš to što tebi treba, tj. da dodaš Serviio kao izvor. Ja koristim SMB i deljene foldere na PC-u, a Serviio imam kao rezervu. Od dodataka sam ubacio samo OpenSubtitles da titlove mogu da tražim direktno u Kodiju i to je to.

edit: za Servio moraš u Settings/Services da uključiš UPnp/DLNA jer je podrazumevano isključeno.

Šta znam.. Kodi mi deluje preglomazno i prekomplikovano za ono što meni treba. Treba mi player koji pušta filmove sa mreže. Philipsov player koji je došao uz TV bi mi završio posao da hoće da pusti titlove. Zato sam i instalirao VLC koji radi ok, ali od pre neko veče krenuo je da pravi probleme sa titlovima. (Davno sam imao identičan problem na kompjuteru dok sam koristio VLC na Linuxu.) Video sam da hvale NOVA player, pa rekoh da probam, ali ne radi mi uopšte.
Sve to mozes i sa kodi. Nije uopste komplikovano. Ja tako koristim.

Verujem da nije komplikovano, ali cini mi se da je Kodi overkill za ono sto meni treba, kao da ubijam komarca cekicem.
Inace, isprobavao sam razlicite media servere i NOVA player nije hteo da pusta odredjeni fajl ni sa jednog od njih. U slucaju jellyfin media servera, NOVA nije uopste video fajlove. Windows media player server je ubedljivo najgori. Na kraju sam pristupio fajlovima preko SMB i cini mi se da to najbolje radi. Jedino nervira sto NOVA generise fajlove u folderima filmova koje sam pustao i sto ponekad nece iz prve da pusti film. Jos da probam KODI i da zavrsim sa ovom pricom.

Verujem da nije komplikovano, ali cini mi se da je Kodi overkill za ono sto meni treba, kao da ubijam komarca cekicem.
Inace, isprobavao sam razlicite media servere i NOVA player nije hteo da pusta odredjeni fajl ni sa jednog od njih. U slucaju jellyfin media servera, NOVA nije uopste video fajlove. Windows media player server je ubedljivo najgori. Na kraju sam pristupio fajlovima preko SMB i cini mi se da to najbolje radi. Jedino nervira sto NOVA generise fajlove u folderima filmova koje sam pustao i sto ponekad nece iz prve da pusti film. Jos da probam KODI i da zavrsim sa ovom pricom.
Definitivno probaj kodi. Ako nisi zadovoljan ostaje ti da probas i plex (ako nisi do sada vec koristio).

Koliko si izdangubio na ovo što si pisao mogao si Kodi u sitna crevca da podesiš, pri čemu nema potrebe jer za ono što tebi treba Kodi je skroz jednostavan - i za podešavanje i za korišćenje.

Na kraju, probah i KODI (v19). 2 stvari nisam uspeo, da pristupim fajlovima preko SMB (preko Serviio radi) i da podesim encoding. Za prvo izbacuje neku gresku, za drugo ne reaguje na promene u podesavanjima. Problem sa SMB mi i ne smeta sto ne radi, ali kuke i kvake u titlovima ne mogu da oprostim.
Instalirao sam i MX Player, ali nisam uspeo nikako da pristupim fajlovima na kompu, tako da je odmah bio deinstaliran. Pokusacu i sa reinstalacijom VLC, ali sumnjam da ce sta pomoci.

Verovatno nisi dobro serovao folder u mrezi pa ti zato ne nalazi sadrzaj kroz mrezu.

Kuke i motike imas zato sto nisi dobro podesio kodnu stranu za titlove.

Mxplayer ne moze da pristupi kompu iz istog razloga kao i kodi.

Ne radi SMB kako treba na v19, ja sam vratio 18.9 nije mi se dalo da se zamajavam sa podešavanjem. Za kuke i kvake se bira kodni raspored. Nisam sad pri Mi Box da vidim gde se podešava.

Ma nasao sam ja podesavanje za kodni raspored, ali nista se ne desava, i dalje izlaze kuke i kvake.
Taj folder koji KODI ne vidi, uredno vide preko SMB NOVA player i VLC, ocigledno je do KODI.

Možda u servisima u kodiju treba da podesiš smb veziju.
Settings, services, SMB, minimum and maximum SMB version. Kod mene su oba na smb3.
Inače, na novijim SMB verzijama, nije moguće dodati video source preko smb browse, već je obavezno korišćenje network location i namensko kucanje ip adrese računara i share foldera.
Tehnički, moguće je u win instlairati smb 1 i smanjiti u kodi verziju, ali to navodno nije bezbedno rešenje

Na Kodi forumu kažu i da je ukinut pristup preko guest naloga, tj. SMB share sada mora da ima user/pass.
Ja sam za to dodao odvojenog usera na win koji ima RW pristup samo media folderima.

ubr, nisam još probao 19cu. Zbog direknte podrške na LG TVu nekako mi je Plex postao jednostavnije rešenje.

Menjao sam minimalnu i maximalnu verziju SMB, ali bez uspeha. Preko VLC i NOVA normalno radi SMB sa user i pass od Windowsa. Dok sam cackao KODI, 2 puta mi se zamrznuo. Izgleda ova nova verzija (v19) jos uvek nije ispeglana.

Menjao sam minimalnu i maximalnu verziju SMB, ali bez uspeha. Preko VLC i NOVA normalno radi SMB sa user i pass od Windowsa. Dok sam cackao KODI, 2 puta mi se zamrznuo. Izgleda ova nova verzija (v19) jos uvek nije ispeglana.
na stranu zamrzavanje, da li si probao network location ili samo browse smb?
Takodje, moras da ubacis i shared folder lokaciju, to vidis u cmd kao "net share". Kucas info iz prve kolone

Pokušavao sam i sa network lokacijom, dodavao hostname, IP adresu, putanju do šerovanog fajla. Ništa..
Pokušaću i to sa net share.

Slab mi je fps u Plex-u ako pustam originalni kvalitet. Kada prebacim na "Convert automatically" normalan je fps. Setup:

-Windows 10 Plex Media Server najnovija verzija povezan gigabitnom lan konekcijom na ruter
-Mi Box S Plex AndroidTV najnovija verzija, povezan na 5GHz Wi-Fi tik pored rutera
-Ruter je rasterecen, Wi-Fi radi odlicno
-Video koji je u pitanju je 1080p Remux starije serije, ~5GB po epizodi, nista posebno

Nisam nista specijalno podesavao Plex, nemam Plex pass pa ne mogu da ukljucim hardware transcoding.

Ima li neko ideju sta je? Preko Kodi-ja sam pustao Remuxe od >100GB bez problema sa istim setupom..

Edit:

Probao upravo na Mi 10T Pro isti video, ne pada fps..

Edit2:

Probao upravo 2160p Remux sa 62Mbps bitrate i radi normalno, ali sa serijom obara fps. Sta da mu radim :D

Edit3:

Izgleda da je do formata. Serija je VC-1, film je HEVC. Kada je podesen originalni kvalitet za seriju, bitrate je 18.6Mbps, format je VC-1 i pada fps, a kada ukljucim "Convert automatically" radi Transconding VC-1 -> H264, bitrate je isti (18.6Mbps) i ne pada fps.

Poslednja izmena:
Može li se bilo gde nekako namestiti konverzija DTS > AC3 ili u bilo šta drugo?

@Heinz

Može na strani plejera, kod mene na WebOS TV-u u podešavanjima imaš da biraš audio kodek, konkretno kod mene je ponuđeno AC3, EAC3 I DTS, na drugim televizorima verovatno zavisi od kodeka koje podržavaju.

@ivanbass1 možda ti je do audio kodeka, ja sam imao sličan problem, gde je TV pokušavao direct stream zvuka ali preko kodeka koji očigledno ne podržava. Ako box već podržava direct play za hevc bezveze da radiš transcoding, probaj i ti da li imaš negde mogućnost da izabereš drugi audio kodek.

Ne podržava DTS, zato mi i treba konverzija na strani servera.

A imaš li u podešavanja plex aplikacije na boxu da biraš neki kodek?

Prilozi

• 16286771986594340881166450761152.jpg
    16286771986594340881166450761152.jpg
    137.3 KB · Pregleda: 42
Plex server je na PC-u.

Aj kad ste već oživeli temu, mene i dalje nervira to što neće da radi film sa nekim titlovima, evo npr sad se *****, skinuo sam remux la Haine - nema šanse da podesim da radi sa titlom bilo kojim. Pomogne nekad kada vratim na AC3 5.1 umesto TRUE HD ali ovde ne vredi pošto su audio opcije TRUE HD i FLAC 5.1.

Skinuo sam takođe remux big fish, ni tu neće da radi u tim uslovima ali hoće sa srt titlom, sa onim valjda integrisanim koji se biraju u plexu .psg - neće da radi čak i kad odaberem ac3 5.1.

Sve u svemu, pizdim od takvih stvari ne zna se :D

TV je Oled LG B9 65"

Hm, sve manje prevoda mogu da pustim, da nije problem u nekom kodeku tipa 265?

Evo skinuo sam The Green Knight, audio codec je ac3 5.1, bukvalno nijedan prevod ne mogu da pustim na tv-u?

Ima li neko ideju?

Zanimljivo otkriće na pomenutom TV-u koje daje odgovor na neka ranija seckanja, kada je audio format DTS-HD, film secka, trokira, prebacim na bilo koji drugi radi normalno. Preko plexa a i serviia.

Čisto kao info, možda nekome nekad pomogne.

Ništa gore kada se zavalim raspoložen da nešto gledam i krene neko smaranje, seckanje, pogotovu kada je učestalo.

Plex mi se raspada, ne mogu vise da ga trpim. Media Server puca cesto, aplikacija cesto ne moze da ucita strim pa moram da gasim i palim plejer, motanje je uzasno sporo, aplikacija je troma i losa generalno.

Ranije sam koristio Kodi i sluzio me je odlicno, ali me mrzi da podesavam. Jel postoji neko out of the box, free resenje kao Plex, ali da radi?

Meni radi dobro Plex. Jesi probao Emby?

Probao sam samo Kodi i Plex za sada. Plex se stvarno lako i intuitivno podesava, za 10 minuta gotovo sve, ali meni ocajno radi u zadnje vreme i nisam jedini sudeci po recenzijama.

Sad cu da bacim pogled na Emby.

Pa realno bolje da podesis kodi nego da se smaras sa plexom.

Nema tu puno sta da se podesi, titlovi, i network share ako vuce kroz lan mrezu,
plug-inove ne moras da koristis to i onako ni nemas na plex-u.

Da li neko koristi XPlay aplikaciju za LG tv? Nema mogućnost za download subtitlova sa Opensubtitles iako ih Plex server podržava.

Meni plex preko wifi da ne ureknes do sada sve sto sam pustao a vecina su bluray remux gazi bez problema sa bilo kojim audio formatom. Mada mogu da probam nesto specificno ako nisam do sada da vidim da li ima problema. . Sony android tv je u pitanju.

Meni radi dobro Plex. Jesi probao Emby?
Probao Emby danas.

Serveru je dosta vremena trebalo da skenira foldere, aplikacija radi bolje od Plex AndroidTV aplikacije, UI plejera je trom bas (ovo je moja profesionalna deformacija, ***).

Trazi da se plati subskripcija za strimovanje lokalnih fajlova, da sam ovo znao ne bih se ni mlatio sa podesavanjem.

Sve u svemu ne gine mi da se vratim na Kodi koji je jedini radio pouzdano i kompletno je besplatan.

Nazad
Vrh Dno