U glavnom je tako, da nema odredjen program za odredjenu masinu.
Vise odredjen program / setting za odredjenu komponentu. Nadam se da
znas malo engleski. Potrazi internet za HowTo´s na primer za prime95.
Memtest mozez da koristis direktno sa USB Stika / CDa da vidis dali ti je
pokvaren jedan ram modul. Sa primom testiras overklok i stabilitet u operativnom sistemu.
Ja bih koristio 64bit vers na 64bitnom sistemu. Ima diskusija gde neki kazu da je neka starija versija
od prima95 bolja odnosno i ja sam video da ce neka druga versija prima95 ranije da mi da error. To je bilo
davno i neznam vise tacno koliko je to aktualno.
Ja bih uzeo najnoviju verziju. Sto se tice koliko dugo da testiras ce neki da ti kazu sat vremena a neki 12 sati
.... a neki cak i 24 sata haha. Sto se tice mog misljenja 6 sati bi trebali da budu vise nego dosta.
"1344k and 1792k FFTs are used most often because many SB systems seem to fail fastest on these particular tests.
Anyway, make sure you have SUM(INPUTS) error checking and Round-off checking both enabled under the advanced menu, then for the stress tests themselves use threads equal to your logical cores (four), the same min and max FFT size (1344k for one test, 1792k for a separate one), set memory usage to about 80-90% of the physical memory in your system (you need to leave a buffer so paging doesn't interfere with the test), and test each FFT for 3-5 minutes.
After you do those two FFTs, I'd recommend at least several hours of the default small and large FFT tests as well. Errors aren't limited to 1344k or 1792k, nor is testing lots of physical memory always the most stressful on every part of the CPU."
http://www.overclock.net/t/137251/prime95
Internet ti je pun sa iskustvima drugih Ljudi, tako da bih bilo najbolje da uzmes malo vremena, sednes i
citas.. tek kad imas malo bolju predstavu mozez mnogo bolje da postavis pitanja vazana za sta ti treba
i kako da podesis svoj sistem.
Ako si lenj da citas a imas overkill masinu, nisi je zasluzio.. salim se