Šta je novo?

Stremio

U tom slučaju je obavezno, nego pričamo o premium oled modelima poslednje generacije koji nemaju podršku za sve aktuelne formate. Sad gledam neki Philips koji je realno srednje, niže klase i podržava sve moguće formate. Isključivo biram najmasnije fajlove kada gledam nešto 😅

Ne mogu da verujem da sam za stremio cuo pre par nedelja prvi put. Extra je stvar. Koje add onove preporucujete za instal?

Ne mogu da verujem da sam za stremio cuo pre par nedelja prvi put. Extra je stvar. Koje add onove preporucujete za instal?
Iz mog ugla, što manje adona, to je sve bolje i prostije. Treba ti: 1) Nešto za dobavljanje sadržaja putem RealDebrid-a ili Usenet-a (ima o tome ovde dosta više kako se sve namešta); 2) Nešto za titlove poput OpenSubtitles; 3) Ako bi da sinhronizuješ podatke sa Traktom - onda i to; 4) Eventualno nešto za predlaganje trendova sa drugih platformi; I to je otprilike to.

I jos dodaj i Streaming catalogs i Top streaming. Mozes da sortiras po streaming platformama i zanrovima. Naravno Real Debrid /Torrentio obavezno.

Kako Real Debrid poboljsava uyitak u odnosu na free varijantu? Torrentio i the pirate bay imam od add onova, isto i openSubs.

Zadnje vreme mi stremio secka na nvidia shieldu pogotovo veci fajlovi sa real debrida i ima ne usaglasene titlove, dok na kodiju radi eksta sa istim linkovima RD

Kako Real Debrid poboljsava uyitak u odnosu na free varijantu? Torrentio i the pirate bay imam od add onova, isto i openSubs.
Učitava ti filmove instant, čak i 4K REMUX fajlove od 60+GB.

Stremio je kod mene prilicno nestabilan.
Pukne u pola filma redovno i to na par boxova.
Gotovo potpuno sam presao na Kodi i Elementum.

Kod mene do sada i free opcija radi dosta korektno. Naravno nisam pustao 4k ali na 1080p je sve ok

Real Debrid je u suštini servis koji sadržaje (sa torenta ali i šire) koje želiš da gledaš skida na svoje servere i onda ih sa tih brzih servera daje tebi da ih skidaš ili strimuješ. RD je naročito zahvalan kod remuxa i drugih velikih fajlova kojima je zapravo potreban visok i stabilan protok (naravno tu je i dobar net preduslov), kao i kod nepopularnih ili mrtvih torenta.

Ideja je da se zaobiđu usponi i padovi sidera i donekle i izbegne situacija da ne možeš ništa da gledaš kad popularnost torenta opadne. Ili recimo ako imaš neki fajl (npr. program) sa privatnog hostera pa njega skinu, kopija koju ste ti ili Pera ili Hans tamo nekad skinuli, ostaje dostupna na RD i ti pretragom fajla možeš da dođeš do njega. Slično je i za torent fajlove, pošto RD čuva sadržaj koji su članovi skinuli na svojim serverima, može da se desi da preko njega pustiš nešto što preko torenta više ni ne možeš da skineš.

Naravno ovo je pojednostavljeno dosta ali tako otprilike funkcioniše. Razlika je dosta manja ako želiš da gledaš aktuelne filmove jer je danas tu interesovanje. Ali ako bi npr. da pogledaš neki dokumentarac od pre 5 godina preko torenta, good luck. 🤣

Međutim, pošto cena stvarno nije neka čak i za naše pojmove, kod dosta ljudi se isplati ta fleksibilnost i ideja da će u 99% situacija da radi savršeno na klik.

Jel vam se desava u zadnje vreme da na webOS, interni player preuzima svaki drugi stremio stream i pokusava da ga pusti i ne moze. Kao da se setovao kao default app.

Da, zato sam i odustao od webOS-a i uzeo Android box.

Moja pretpostavka je da se dešava sa fajlovima koji imaju Dolby Vision profil 7 ili DTS audio, koje TV ne može svakako da pusti, pa prebacuje na interni plejer, kao fallback, da proba iz njega da ga pokrene.

Firestick 4k max ne pušta HDR+ sa DV, tj. ide samo zvuk, a pušta HDR sa DV. Ubogi tcl c655 pušta oba.

Smart (webos, android...) TV nikada neće biti kompatibilan sa dostupnim formatima kao Android BOX. Nema TV koji može sve formate da pusti dok ima nekoliko boxova koji to rade već godinama. Plus proizvodjači TV neće da plaćaju licence.

Kod mene izlaze na Torentio RD samo filmovi u 3D formatu, u Configure addonsa Torentio, nije mi cekiran 3D i nemam nijedan 4K film, ali zato 3D koliko hoces. Reinstalirao, podesavao opet, ali cim se na moj account ulogujem, sve isto, neverovatno????

davno sam podesavao, mozda bi trebalo da cekiras onda sve suprotno od toga kako ti je trenutno. Znam da je bio neki ***** oko toga davno.
edit:
da sad gledam, cekiras one koje ne zelis da dobijas u pretrazi.

Poslednja izmena:
Mene u poslednje vreme zezaju prevodi za neke starije serije na primer. Pre sam mogao kada prevod žuri/kasni da ga namestim u onim podešavanjima ali sad šta god da uradim ne pomera prevod ( i kada izađem iz tog podešavanja i vratim se on ga automatski vratio na 0 već)

Da li se nekome slično dešavalo ?

Mene u poslednje vreme zezaju prevodi za neke starije serije na primer. Pre sam mogao kada prevod žuri/kasni da ga namestim u onim podešavanjima ali sad šta god da uradim ne pomera prevod ( i kada izađem iz tog podešavanja i vratim se on ga automatski vratio na 0 već)

Da li se nekome slično dešavalo ?
To se deava i meni posle zadnjeg apdejta.

Nazad
Vrh Dno