Šta je novo?

Stremio [nije tema za alternative]

Kako sad na Stremio podesite titlove za naša slova? Nema više te opcije. Nije valjda ostala samo mogućnost pokretanja u drugom plejeru?

Poslednja izmena:
Jel to više ne radi Opensubtitles v3 addon. Instalirao sam neki AI subtitles ali nemam titlove za sve, čak ni za ono što sam započeo da gledam nema više titlova.

Ima titlove, al nema kodiranje za naša slova (central eu, ili win 1250), preinstalirao sam ga i sad ova nova verzija nema te opcije da prebacim regiju. Nemam više ć, š, ž i sl.

Na firestick-u u dnevnoj (prethodna verzija) ne nudi uopšte subtitles (radilo sve normalno do pre neki dan). Na telefonu (nova verzija) nudi samo engleski. Deca mi spavaju u spavaćoj pa ne mogu proveriti na chromecast-u 😃

Instalacija ovog adona rješava problem naših slova, ako povuče titl sa sajta.
Ako nema titla i ručno dodam titl onda ne radi, stremio nema više opcije za enkoding. U novoj verziji je ukinuta.
1780928511379.webp
Dodam ručno i nema slova, moram titl prebaciti na UTF-8 ili gledati u drugom plejeru.
1780929146372.webp
U starim verzijama ta opcija je postojala. Sad je nema.

Poslednja izmena:
Instalirao novu verziju Stremia na mobilni i na TV TCL, sve radi ok za sad.

Sad kad je konkurencija krenula da uvodi sve te fjučerse, setili se i oni.. i to uz novčanu naknadu..
Odlučili da se samoubiju. Što bi iko plaćao ovo, kad sve ovo već postoji na ostalim aplikacijama koje pritom i bolje izgledaju.

Pa s obzirom koliko im je skocila popularnost uopste me ne cudi da su presli na ovako nesto. Nije jednostavno podrzati milione korisnika na mesecnom nivou.
Vidim da su i dalje ostavili kao besplatnu opciju, samo je pitanje sta ce sa njom moci da se radi i koliko ce biti upotrebljiva. Sad naravno treba i da dokazu da placenim korisnicima mogu da obezbede nesmetano koriscenje. Jedino smatram da su trebali nesto manju cenu da stave.

Sve u svemu, videce se kako ce se ovo odraziti s obzirom da nisu jedini na trzistu.

Neka gruba procena je da ima 40 miliona korisnika (bivših/aktivnih). Zato kažem da bi sa lifetime pretplatom od 1$ završili posao.
Ovako su stvarno ispali bedni kad moram tako da se izrazim.
Elem, na jednom od naloga koristim isključivo PEZZHUB (ex Pezzotio), i on je prvi zapravo krenuo sa pričom od više profila.

Poslednja izmena:
Isteklo mi vreme za edit, pezzhub se inače gasi od 13. juna.. barem je takav trenutno stav developera, i teško da će promeniti odluku..

Pa s obzirom koliko im je skocila popularnost uopste me ne cudi da su presli na ovako nesto. Nije jednostavno podrzati milione korisnika na mesecnom nivou.
Vidim da su i dalje ostavili kao besplatnu opciju, samo je pitanje sta ce sa njom moci da se radi i koliko ce biti upotrebljiva. Sad naravno treba i da dokazu da placenim korisnicima mogu da obezbede nesmetano koriscenje. Jedino smatram da su trebali nesto manju cenu da stave.

Sve u svemu, videce se kako ce se ovo odraziti s obzirom da nisu jedini na trzistu.
sigurno ce reklame da natrpaju Free korisnicima. I to preko filma ili serije..
Da su stavili "Doniraj" i sam uneses iznos , sve bi bilo super. Ovako su ispali dosta jadni , cuti pa imamo boljih i besplatnim opcija

Samo ne znam sto zovu to Donation plan kad je to ustvari Subscription..
Totalno tačno da je pretplata a ne donacije koje daš u nekom rasponu samo onoliko puta koliko hoćeš. A ne kako su oni odredili sa tačnom cenom.
Odlučili da se samoubiju. Što bi iko plaćao ovo, kad sve ovo već postoji na ostalim aplikacijama koje pritom i bolje izgledaju.
Samo da i ostali ne dobiju istu ideju što nije ne moguće. Opet ostaje opcija da ako ne želimo da platimo da će neko uvek napraviti neku besplatnu aplikaciju,ali ćemo ih verovatno zato češće menjati pošto će i oni na kraju da se pridruže ovim što traže pretplatu.

Naprave ljudi nesto besplatno, pa posle dignu ruke od toga. Eto npr taj Hayduk je bas ekstra radio i samo jednog dana cao zdravo.

Ček, za nas sirotinju će sve da radi i dalje po starom?! 😉

Šta znam. Sa jedne strane razumem u potpunosti da razvoj traži resurse i da ništa ne može večito da traje. Ujedno sa druge strane mislim da bi više dobre volje bilo među rajom da su napravili neku javnu kampanju za donacije kao što radi Vikipedija, može i svake godine, pa neka da ko želi i koliko ima, nego da uvode odjednom ovu godišnju pretplatu od 40 dolara. 🤣

Stremio je sad u nekom čudnom položaju budući da je closed source pa se ni ne zna kako i šta rade, koliki je to tim ljudi, kao ni koji su realni troškovi niti čega sve tu ima iza kulisa. Ova vrsta pretplate sada otvara tu gomilu pitanja, i nadalje će morati da budu mnogo transparentniji, pa će se verovatno zbog ovoga izmeniti i način na koji rade. Sve to može da bude i dobro i loše. Očigledno je po broju funkcionalnosti koje sada nude da ovo pripremaju već neko vreme, ali ko što neko reče konkurencija tipa Nuvio mnoge od funkcija već ima i to skroz besplatno.

Uopšte nisam siguran da ova niša, sa ljudima koji realno preko debrida gledaju da uštede na pretplatama, ima želju da prihvati još jednu pretplatu, a nekmoli u iznosu koja je u rangu mnogo kompleksnijeg i zrelijeg komada softvera kao što je na primer Plex. Volim ja Stremio, al Plex nije. Ubuduće bi moglo da ih rehabilituje ako stvarno ispune ono što su napisali, a to je da te funkcije vremenom pređu i na besplatni tier. Realno jedino to bi i moglo da zaustavi uspon alternativa, koje se em brže razvijaju, em su od starta otvorenog koda i izbegavaju greške koje je Stremio napravio dok je bio relativno usamljen.

Daj njima daj za 1-2 debrid usenext servisa,još ko je uzeo debridio i tome slično što se plaća. Na kraju dođe da se vredi malo iscimati za pretplate za legalne striming servise preko Nigerije Egipata Turska itd. Pa čak ulazi i u zonu i da deliiš domaće pretplate za te pare.

Nazad
Vrh Dno