Šta je novo?

Strani host... ili domaci? Hm?

IvanziLLa

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
620
Da li je neko od vas imao iskustva sa zakupljivanjem stranog hosta! Trebalo bi mi nekih 300-500 MB, da ima podrzano MySQL,PHP,I da ima neogranicen mail tipa [email protected] ....bla,bla...etc!
Iskustva, predloge kako za strane i domace saljite ovde...THX

Tane

slican host ce i meni trebati u dogledno vreme,pa i ja molim za preporuke

Veratov nikako nije najisplativiji, a takodje skoro da i nije isplativ. O tome necu ni da pricam vise. Posle dosta muka sa njima presli smo na www.icdsoft.com (i vec imamo tamo 3 sajta) . Toplo preporucujem, support je skoro real-time, serveri brzi, dosta feature-a za relativno malu cenu. Imaju oko 40 000 sajtova i 2 paketa. Preporucujem za pocetak onaj od 5$. Mana je jedino protok - 5GB za 5$ po mesecu ili 15GB za 10$. Za neke osrednje sajtove moze odlicno da posluzi. Napominjem opet da su serveri dosta brzi. Ja sam samo jednom morao malo da dokupim protok kada su nam stavili programce na warez sajt. Mozete zamisliti koliko je protok skocio :( a program skoro 1MB

Ja najbolja iskustva imam sa domacim www.istanco.com, verat nikako...

Poz.

Preformulisacu: Veratov je najjeftiniji domaci hosting.

Hvala, Hvala dobri ljudi...
Ima li jos ko nekih iskustava sa tim stranim hostovima, ovo mi je prvenac od hostova na stranom trzisti pa reko' da ne zurim! Verat je najjeftiniji, ali nisu losi (s'obzirom koliko malo kostaju)!

Sajt je trenutno u izradi, vec koliko veceras ce biti potreban kontakt.

Dream Hosting je ok sto se tice mini paketa u ceni. Sve preko toga otpada.

P.S. Ja i dalje pored svega i dalje imam hosting paket kod njih. :cigar:

BTW, sajt novog hostinga je zavrsen i stavljeni su svi neophodni podaci.

Poslednja izmena:
Pogledao sam sajt hostinga za prijatelji :) i ne znam da li ti (pojedinac) ili vi (grupa) ovo mislite ozbiljno ili je u pitanju neka zafrkancija?

Elem, pošto nisam baš siguran da sam dobro shvatio moram da postavim konkretno pitanje. Recimo ako uzmem Advanced hosting paket da li to znači da bih mogao da imam bez problema audio stream od 128Kbps sa neograničenim brojem slušaoca pošto je ovaj hosting paket definisan kao Unlimited paket? (ovo pitam ozbiljno)

Nikad neveruj hostingu koji daje neograničen protok jer je to jednostavno nemoguće. Protok mora da košta i to mnogo, tačnije kod hostinga jedino to i košta. Tačnije i ostali paketi sa tolikim protokom po tim cenama su nemogući.

Kada neko daje neograničen ili toliko veliki protok znači da ima limititanu brzuinu internet linka na možda 1 Mbps što je više nego smešno jer onda protok jeste neograničen ali je ograničen broj korisnika koji može da pristupi tom serveru u jednom trenutku. :)

Interesantno je što je ta tabela - koja je ujedno ovde i ceo sajt :) - ukradena odavde: http://www.dream-hosting.org/hosting-paketi-linux.htm

Tako da nikako ne bih verovao u ovaj hosting.

A što se tiče toga što je neko pomenuo da je Verat najjeftiniji, to nije baš tačno jer www.dream-hosting.org ima Basic paket po ceni od 850 din sa kontrol panelom i td. dok je kod Verata najjeftiniji paket ja 1250+PDV = 1475 din. Ja sam prešao sa Verata na Dream Hosting i potpuno sam zadovoljan imam i kontrol panel koji kod Verata nisam imao i više mail adresa tačnije 5 (potpuno nezavisnih adresa) sa mojim paketom i to sa svojim mail serverom mail.moj_domen.com i POP3 i IMAP pristupom. Jednostavno se ne može porediti sa Veratom koji nema ni kontrol panel a uz to daju samo jednu e-mail adresu... :)

Ovako, prvo nijedna jedina stvar u sajtu nije laz. Prvo nema razloga za to.

U sve je ulozeno preko 15000$ investicija u dedicated servere i ugovore sa
svetskom firmom Maximum Host ciji smo mi zastupnici za nase trziste.

Ko ne veruje nek jednostavno proba usluge i videce da ce na sve zaboraviti.

A sto se tice unlimited, teorija pristupa ide ovako i ona je verifikovan od dobavljaca:

How do you offer "unlimited bandwidth" and "unlimited disk space"?

Technically speaking, there is no such thing as "unlimited bandwidth",
however, our co-located servers in our data center are on an unmetered
100mbps connection to the net. As for unlimited disk space, so long as
you follow our AUP, we will continuously upgrade our hard drives to
meet your needs.

M3ni je strasno zao sto vas buni cena, ako nekom je mala dogovoricemo se za vecu.

Sve ovo je jedan veliki marketinski proces kako bi se ljudi uverili u nase usluge.

Nasi serveri se nalaze na po 10-20kom 100Mbit konekcija na kojima se ne meri
protok tako da uvek mozemo da i vama damo protok koji vi nikada ne bi mogli
da iskoristite cak i da imate 1MB's download u sekundi.

Kome je zaista potreban ogroman povoljan hosting po ovim uslovima ce se
javiti i kupice i bice prezadovoljan. Ko me smeta nece se javiti i ostace na
gubitku. Mi tu zaista nista ne mozemo i sve to dalje ostaje na vama.

Na kraju mi recite samo ovo, ko jos zeli losu reputaciju govoreci neistine???

Ok, ali zasto ste uzeli tabelu sa Dream Hosting-a:
http://www.dream-hosting.org/hosting-paketi-linux.htm

To mi bas ne lici na ozbiljan biznis u koji je ulozeno 15.000$, ali ako stvarno jeste onda je to jos tuznije. Niste mogli da platite 500-1000$ za profesionalan sajt nego ste napravili sajt tako sto ste uzeli gotovu tabelu sa drugog sajta. Ja se izvinjavam ali samo sam primetio da mi je ova tabela poznata. Neverujem da se tako zapocinje ozbiljan posao ali dobro mozda ja neznam. :)

Te cene su nerealne i garantuju samo oko 99% uptime..
Izracunajte to u satima pa ce vam biti jasno...

Serveri imaju 100Mbit link... to je premalo... pogotovo za protok koji nudite..
izracunajte 10 korisnika koji vuku neki fajl od 1 MB ...
dzaba vam 100MB protoka kad ne mozete da ih ostvarite... zar ne...

ADVANCED paket : nemoguce je da nudite unlimited prostor i protok ...
to se zove reklamni paket na osnovu koga vi privlacite masu...

ne moze biti unlimited protok kad imate 100MB link :)

Ali ja bi obratio paznju na UPtime...
garantuju oko 99% uptime, sto znaci da ako recimo padne na 98% to znaci da server nije dostupan vise od 14 SATI za mesec dana :)
dzaba onda puno mesta ako niko ne uspe da vidi sajt...

Ej a i jos jedna stvar, kako se to registruje?!?!?
posalje se mail na gmail ili sta...
nazove se lik na mobilni, hahaha

smesno

a i sajt ne radi...

Poslednja izmena:
kako to da hosting kompanija koristi google mail kao sredstvo kontakta ?

edit: cineman me pretece

Poslednja izmena:
Mislim da ovo nije trenutno najbolje mesto ni vreme za ovaj razgovor i vec duboko ulazimo u offtopic.

Svako sledece pitanje se moze uputiti na mail.

Inace sajt je u izgradnji a ovo je samo privremeno resenje. Drugo, nikada vam se nece desiti da sajt ne radi tuze od par minuta.

Trece i najvaznije serveri se ne nalaze na samo jednom 100Mbit konekciji.

Hvala na razumevanju,

Poslednja izmena:
Sorry zemljak, ali ni meni ovo ne izgleda ozbiljno (sajt, domen...). Neću da vam se mešam u biznis ali mislim da malo trebate da oladite i sačekate dok ne budete u potpunosti spremni za javni nastup odnosno javnu promociju svojih hosting usluga. BTW 15k$ možda jeste velika kinta ali kao inicijalna investicija za neki ozbiljniji poslovni poduhvat predstavlja kiki-riki. :)

Poslednja izmena:
15000 USD :) Svaki ozbiljni hosting provajder u svetu nudi mogucnost za resellere i slicne discounte... sto se svodi na to da napravis (prekopiras) par stranica i prodajes necije usluge.... Sve je to ozbiljno koliko i ovi na pijaci stona kvantasu kupe dzak krompira pa na pijaci se ugrade i prodaju za 10-20% vise...

Uglavnom, nek rade ljudi sta rade... svako se snalazi kako zna i ume... Ono sto ja mogu je da preporucim na osnovu licnog iskustva su:

www.lunarpages.com - Sad ce godinu dana kako sam kod njih, nema maila koji je neisporucen ili delayed. Jednom sam ih uhvatio da ne rade (2-3 ujutro po njihovom vremenu), za 20 minuta je otklonjeno... Policy je 99,9% uptime, sto je ogromna razlika u odnosu na 99% uptime (na godinu dana to je 8,76 vs 87,6h - trecina dana u odnosu na 3 dana i vise...). Generalno drze jednu te istu cenu, ali stalno upgraduju i prosiruju plan. Nisu u fazonu da se izreklamiraju za nesto i onda cele godine te drze pod istim uslovima.

Moj prijatelj koristi www.sitelutions.com i veoma je zadovoljan, slicna je cena ali je paket dosta drugaciji... manji storage ali veci bandwith...

verio.com - je overpriced! Nisu vredni para jer sam vise problema imao sa njima nego sa lunarpages-om koji je mnogo pouzdaniji, bolji paket ima... tako da ne znam sta verio uopste prodaje osim svog imena... koje mi nista ne znaci...

A 7host.com zaobilazite, posle dve godine sam prilicno nezadovoljan kvalitetom usluge. Tehnicka podrska je sjajna i brza, ali ne volim sto sam morao regularno da ih cimam...

Nadam se da sam nekome pomogao, jer znam da je i meni muka bila dok nisam pronasao ok paket, i pouzdanog provajdera.

Ovo bi moglo da bude od koristi onima koji traže hosting >>> KLIK

Nazad
Vrh Dno