Šta je novo?

Strah???

• Začetnik teme Začetnik teme civi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mogu oni i da dube na glavi ako hoce...😀
Kako god okrenes,3 je bolje od 2,ili ti "tri losa ubise dva Milosa".😀

Poenta price je u tome sto taj triple core ili kako bi neki rekli "tripper core" radi skoro jednako dobro kao i quad, s' tim sto ce kostati kao dual core. I koga briga onda da li je jedno jezgro disejblovano. Pa Intel je sam prodavao Celerone, Pentiume 2xxx i Conroe 2M sa disejblovanom 1/2 L2 kesa. Neka naprave MCM modul sa jednim 1core i jednim 2core procesorom pa ce i oni imati tripper-core! :d
Ipak, mislim da tu mali problem predstavlja njihova FSB arhitektura, za to bi im verovatno opet trebao novi chipset.

Laki je malo nervozan.....

a shta ochekivati od intel-a ... u svakom obracanju AMD struchnjaka, nikada se ne blati dolazeci proizvod Intel-a, vec se spominju stvari koje su trenutno na trzishtu, dok ovi Ihtelovci vec tri godine pljuju po onome shto AMD tek treba da izbaci ...

chak, pljuvali su i Quad core po monolitichkoj strukturi, a sada i oni sami proizvode
isto ...

Slatko im je OEM tržište, svaki % je bitan. Nije ni čudo što se Intel okrenuo ovakvim forama, ja lično volim kad se borba rasplamsa što dovodi do jeftinih, a opakih procesora :d
Imam Intel, al' navijam za AMD, so shoot me 😛

Mogu oni i da dube na glavi ako hoce...😀
Kako god okrenes,3 je bolje od 2,ili ti "tri losa ubise dva Milosa".😀

Što je još crnje po Intel, AMD je izgleda rešio taj problem te je X3 priča zaboravljena. Za Intel tek predstoje crni dani zbog blama sa Microsoft VISTA-om i DX10 u njoj. Iskoristili su svoj uticaj i kojekakve sporazume sa Microsoftom gde su čipseti od 915 do 945 'upali' u DX10 standard, a kada su do tada sretni kupci, naročito sa integrisanim grafikama, pokušali da uživaju u Blue Ray blagodetima, shvatili su da je to jako teško čak i sa C2D procesorima. Sada u Americi Microsoft vraća gomilu para i plaća kojekakve odštete nezadovoljnim kupcima, i naravno svodi računicu gde je problem. Problem u većini slučajeva prave Intel drajveri za ploču i nVidia drajveri. AMD je posle onakvih Intel 'marketinških akcija' okrenuo list, a kao rezultat svega toga imamo DX10.1 ili pravi DX10 standard gde imamo punu HD i Blue Ray podršku što u punom svetlu ni novije verzije Intel čipseta i procesora nemaju, a zvanični su standard. Dakle strah je veliki i očekujmo gomile tekstova sa sadržajem kako kod AMD-a ne valja to i to iako kod konkurencije nema ni reči šta to dobro imaju (čitaj nemaju uopšte).

Jes' vala, Intel napunio gaće 🙂. Oni se brinu za svaki procenat tržišta koji konkurent može da im otme - to valjda normalno u surovom svetu ekonomije. Blaćenje konkurencije je stari dobri američki običaj.
Samo da sad ne krene priča kako će Intel da propadne u roku od 6 meseci - jer teško si ga nama ako AMD i Intel zajedno propadnu 🙂. Pošto AMD propada 100%, samo je putanje kad će 😉.

Poslednja izmena:
Neće oni propasti, sve ovo liči na sto gde sede AMD, Intel, nVidia i ATI, te da je sve ovo stvar njihovog internog dogovora dok se okolo ljudi iz ko zna kog razloga podeljeni u dva tabora (kao partizan i zvezda) lože i troše parice. Navodno je AMD po uzoru na Ferrari bolid F1 koji nema najjači motor i najbolje gume ili šta već, ali je kao sklop najbolji, krenuo da ponudi kompletno računarsko rašenje i za sada je cela priča više nego dobra. Lično smatram da bi AMD trebao da napravi par prezentacijica gde bi ljudima to bilo pokazano, ili neku reportažu u TV emisijama adekvatnog tipa.

Nazad
Vrh Dno