Šta je novo?

STP Reloaded (MP3)

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Neki od vas se sećaju STP playera koji je napravio još davno onaj Rus, i koji je naročito bio cenjen na mašinama sa slabim CPU i veoma zgodan zbog specijalnih komandi levim i desnim klikom (dvoklikom, troklikom...) miša, te posebnim načinom pojačavanja i smanjivanja jačine zvuka pomoću tastera miša. Rus je digao ruke i tim programom se već godinama bavi neki Francuz, koji manje-više ništa nije uradio. Sve do sad.

Sad je Francuz doživeo prosvetljenje i napravio čudo. Još uvek izuzetno mali (program ima oko 350 kB), ali podržava MP3 gain, streaming, pluginove, freedb, upload w2file na server, tooltips i još 300 čuda. Osim toga, moguće je podešavati milion parametara (izgled, format tooltipova, naslova itd.)

Programu nedostaje izvesno usavršavanje (recimo, tooltips znaju da nerviraju kad se pojave i kad ne treba), ali ovakav razvoj jednog malog playera zaslužuje ozbiljno interesovanje.

Nisam još isprobao da li baš sve radi.

http://systrayplay.free.fr/ang_index.html

streaming i freedb je imao i originalni yourijev stp.

s vremena na vreme sam isprobavao francuzove verzije, evo i ovu sada, ali on ne resava glavni stp-ov problem/bug, mempry leaking (sto duze svira, jede sve vise memorije).
ovi ovde --> http://systrayplay.land.ru/download.htm
tj. ovde --> http://stp.byteact.com/
su resili taj problem u toj 4.5a verziji, ali nakon toga se, evo vec godinama, nista vise ne desava.

ovi francuzovi skinovi, tooltipi itd. se meni uopste ne svidjaju.
youri je na pocetku imao u zip fajlu, uz stp.exe, readme, history itd. i jedan "never.txt" u kome je pisao da stp nikad nece imati vizuelizacije, skinove i ostale bespotrebne zahebancije.

on je, u sred razvijanje programa, otisao u neki rat/vojsku/sta li i kada se vratio presao je na linux i rek'o da vise nece da radi na stp-u, ali je source stavio na sourceforge.net.
to je tamo stajalo jedno godinu-godinu ipo dana i samo se jedan covek, koji je bio voljan da to razvija, prijavio, ali je trazio jos neciju pomoc.
medjutim, niko se vise nije pojavio i taj projekat je propao.

hebi ga, svi ti mali, dobri, brzi programi, pisani u c-u, c++-u, koje zavolim, dozive neku qratu sudbinu, k'o i nPOPQ, Small CD-Writer itd.

streaming i freedb je imao i originalni yourijev stp.
To sam već i zaboravio. Verovatno zato što te opcije nikad nisam ni koristio.

s vremena na vreme sam isprobavao francuzove verzije, evo i ovu sada, ali on ne resava glavni stp-ov problem/bug, mempry leaking
Baš me je zanimalo da li je to rešio. Znači nije. 🙁

Ove verzije za koje daješ URL-ove... Ja verovatno već imam sve verzije ali tu se napravio toliki haos da više ne znam koja je koja.

ovi francuzovi skinovi, tooltipi itd. se meni uopste ne svidjaju.
Elementarni skinovi su postojali i u originalu, tooltipi su pomalo zamorni, ovako kako su napravljeni.

on je, u sred razvijanje programa, otisao u neki rat/vojsku/sta li i kada se vratio presao je na linux i rek'o da vise nece da radi na stp-u, ali je source stavio na sourceforge.net.
Otišao je u vojsku, pa su svi mislili da mu se nešto desilo, a onda je on objasnio da se u Rusiji vojska služi, ne znam ni ja, 2-3 godine. I, naravno, razjasnio da ga Windows programiranje više uopšte ne zanima, kao što si rekao prešao je sasvim na Linux.

...........
Ove verzije za koje daješ URL-ove... Ja verovatno već imam sve verzije ali tu se napravio toliki haos da više ne znam koja je koja.
......

http://systrayplay.land.ru/files/STP45.zip

probaj ovo.
sta ja znam, koristim ovo vec nekoliko godina i ok je.
to je ta verzija gde je resen problem sa memorijom.
autor je neki andrew miller, valjda.

ne mogu sada da se setim, a mrzi me da isprobavam, ali neki yourijevi sitni bugovi su ostali.
ne znam, valjda kad iskljucis stp u cd modu, pa posle ubacis audio cd u drajv, a ukljucen ti je auto-run, on se startuje u mp3 modu, ili tako nesto.
znam i da je bio neki problem kad ostane ukljucen shuffle mod.

no youri je uvek i pisao da je stp prvenstveno mp3 player, a da je audio cd sekundarna funkcija.
ja sam ove probleme sa bugovima resio tako sto imam 2 stp.exe-a u 2 foldera i jedan sluzi za mp3, a drugi za audio i to tako funkcionise.
napravio sam i razlicite one kao skinove, da bi znao sta se desava.

nemoj da te buni sto je ova verzija gore 600 KB.
to je zato sto nije upx-ovana (kad se upx-uje, smanji se na 200 KB).
sve yourijeve, a i sve verzije ovog francuza su upx-ovane.

sad me mrzi da isprobavam ovu novu francuzovu verziju, ali probacu je jednom.
ja sam se pre jedno 2 godine toliko iznervirao da sam bacio njegov link iz favorites-a.
to je, u toj nekoj verziji, bila tolika lepeza bugova da to nije bilo normalno.
settinge namestis samo prvi put i posle vise nece da se promene, moras da bacis ini, pa sve ispocetka.
pa onda, npr. ukljucis onaj mini bar i vise nece da se iskljuci, moras da editujes ini fajl rucno ......... i tako, svakakve jos neke bugove je proizvodio.

...... i tako, sve u svemu, stvarno je steta sto je ovaj sjajan player doziveo takvu sudbinu.

to je, u toj nekoj verziji, bila tolika lepeza bugova da to nije bilo normalno.
settinge namestis samo prvi put i posle vise nece da se promene, moras da bacis ini, pa sve ispocetka.
Ma da, znam, i ja sam ga totalno zaobilazio. Možda je naučio da programira u međuvremenu? 😀

Ja uglavnom koristim foobar2000 na kompu, ponekad i Winamp. Meni su ovi mali playeri potrebni za USB stick, tako da tu još nije pala odluka šta će se koristiti. OK, imam i na USB sticku foobar2000 (zapravo, imam tamo čak i Winamp), ali ajd, da ubijem vreme nečim što nije politika. Tako sam i za vreme bombardovanja 1999. ubijao vreme, dovlačeći milijardu freeware programa pa ih testirajući. :smoke:

pa onda, npr. ukljucis onaj mini bar i vise nece da se iskljuci, moras da editujes ini fajl rucno
Konkretno, za minibar sam sad probao uključivanje i isključivanje desnim "multiklikom", radi bez problema.

stvarno je steta sto je ovaj sjajan player doziveo takvu sudbinu.
Da, prosto je neverovatno to koliko niko nije bio zainteresovan da nastavi razvoj.

Nazad
Vrh Dno