Šta je novo?

Stop Killing Games

• Začetnik teme Začetnik teme DusaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
855
Ne znam da li pratite SKG kampanju? Mislim da je red da imamo topik

tldr
"Stop Killing Games" is a consumer movement started to challenge the legality of publishers destroying video games they have sold to customers. An increasing number of video games are sold effectively as goods - with no stated expiration date - but designed to be completely unplayable as soon as support from the publisher ends. This practice is a form of planned obsolescence and is not only detrimental to customers, but makes preservation effectively impossible. Furthermore, the legality of this practice is largely untested in many countries.

Sakupili su nekih 1,3 miliona "potpisa", potrebno je bilo milion. Tako da se sada idu pred EU parlament.

konferencija od juče

malo pričaju šta, kako i tako.
I dalje deluje sve malo gikovski, gejmerski, iskreno rekao bih. Tako da se nadam da će stvarno biti nešto.

Izlazio mi ovih dana ovaj video, ali me mrzelo da pogledam.
Ako neko jeste, moze neki TLDR? Moze i za ovu konferenciju od juce.

Izlazio mi ovih dana ovaj video, ali me mrzelo da pogledam.
Ako neko jeste, moze neki TLDR? Moze i za ovu konferenciju od juce.

powered by google ai:

The video provides an update on the "Stop Killing Games" campaign, which aims to prevent publishers from destroying video games that customers have already paid for. The speaker expresses confidence in winning this fight due to the law being on their side

Ne igram, niti sam ikad igrao takav tip igara tako da me iskreno govoreći nešto nije ni briga ako ih zabrane ali problem je u tome što su 1) u potpunosti promašili suštinu zbog koje to rade i 2) bojim se da se u slučaju pozitivne odluke to ne vrati kao bumerang donosiocima odluke pošto bi se u tom slučaju moglo očekivati pokretanje silnih kampanja "Stop ovo, stop ono..." za koje neće biti teško sakupiti milion i više potpisa...

Na kraju krajeva, killing games ne znači da će bilo ko ko ih igra postati masovni ubica, kao i da nekom ko ih nikada nije video u životu neće nešto kvrcnuti u glavi zbog čega će se "Lača matiti" i pobiti silan narod.

killing games ne znači da će bilo ko ko ih igra postati masovni ubica, kao i da nekom ko ih nikada nije video u životu neće nešto kvrcnuti u glavi zbog čega će se "Lača matiti" i pobiti silan narod.
Jel ti uopste znas o cemu je Stop Killing Games?
Evo i u postu iznad tvog pise ovo: "which aims to prevent publishers from destroying video games that customers have already paid for".

EDIT: Mrzim AI ali za ovakve stvari je dobar (jer sam mrzov):
(ali "nepucljiva cigla" HAHAHAH)
Screenshot 2026-02-26 151854.png

Tnx, ja sam to povezao sa kampanjom da se nakon masovnih ubistava u školama u USA zabrane igre u kojima se ubija uz obrazloženje da one utiču negativno na one koji ih igraju i pomislih da to nije došlo među EU dušebrižnike...

Zato sam umesto "Ne ubijajte igre" ja to preveo u glavi kako "Zaustavite igre u kojima ima ubijanja"...

Mea culpa...

Nazad
Vrh Dno