Šta je novo?

sto se knjiga za c++ tiche

cheda13

Čuven
Učlanjen(a)
17.12.2001
Poena
609
Kao sto se i ocekivalo ima mnogo pitanja tipa: koja knjiga je najbolja za ovo koja za ono. Ja cu iz licnog iskustva pokusati pomoci onima koji zele da nauce nacine programiranja i programiranje u c++

1). Znaci, po mom misljenju, apsolutno najbolja knjiga je sam Borlandov manual "Using Turbo C++" koji obuhvata kompletnu sintaksu c i c++ jezika na oko 1000 strana(po sistemu prvo te nauci osnovama c-a a zatim napredujes na c++). Doduse, ne znam koliko je ova knjiga dostupna sirim masama posto je ja imam na engleskom i to fotokopiju. (ako nekom treba...)

2). Druga knjiga je "Programski jezik C++", autor je covek koji je projektovao i realizovao C++ jezik - Bjarne Stroustrup. Knjiga nije dugacka, ima je na srpskom, i sluzi kao dopuna gore navedenoj.

3). Posle ove dve knjige kao poruceno dodje dobro poznato delo Dragana Miliceva "Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++". Knjiga predstavlja nacin oop projektovanja i samu realizaciju. Vrlo korisno

Nadam se da ce ovo nekome pomoci, takodje drugi bi mogli izneti svoje savete, misljenja kaoko bi pomogli onima koji zele da pocnu.

happyface:)

Samo da dodam da se knjige(u nesto sazetijem obliku) Dragana Miliceva nalaze na serveru katedre za RTI Elektrotehnickog fakulteta. Dakle, ako vam treba besplatna literatura na srpskom a imate poznanike na ETFu, zamolite ih za pomoc. Isplatice se, narocito ako vise volite maternji od engleskog jezika.

E ovako:imam i ja gomilu pitanja:
1. Imam knjigu Visual C++ for dummies.Da li je C++ borlandov isti kao C++Microsoftov?
koliko bi mi vremena trebalo da naučim solidno programirati(ako sad počnem)?
U vezi one knjige kako bi ja mogao doći do nje naravno preko neta?
postoji li još knjiga na netu u pdf-u i gdje?
Eh da gdje ima trial verzija Visual C++?
Hvala

Eagle eye je napisao(la):
E ovako:imam i ja gomilu pitanja:
1. Imam knjigu Visual C++ for dummies.Da li je C++ borlandov isti kao C++Microsoftov?
koliko bi mi vremena trebalo da naučim solidno programirati(ako sad počnem)?
U vezi one knjige kako bi ja mogao doći do nje naravno preko neta?
postoji li još knjiga na netu u pdf-u i gdje?
Eh da gdje ima trial verzija Visual C++?
Hvala

Po meni, najbolje je da za pocetak C++ radis u
Inprise C++Builder.
C++ je isti i kod Borlanda i kod Microsofta.
Visual C++ je mocniji u rukama profesionalca.
Vreme ucenja zavisi od predznanja...bar 1 godina.(po meni)

Sto se Inprise-a tiche to je kao da ucis delphi samo radis u c++. Odlicno je za pocetak ( ako neko hoce odmah da se baci na pravljenje malih programa - tipa audio player, kojekakve zezalice), ali ako stvarno hoces da naucis c++ uzmi visual c++ i neku knjigu za c++ od onih koje sam ja i neko posle mene naveo. (Thinking in c++ je odlicna i ima je svuda na netu).

Koliko god ucio, uvek ce postojati nesto novo da naucis. Gledajuci u godinama 1-2 (zavisi od vremena koje ulazes) ili realnije oko 2-3 komplikovanija projekta.

Trial verzija c++ kompajlera (borland) postoji na njegovom sajtu - www.borland.com. Ali ako ucis bolje uzmi nesto kompletno ( naravno piratizovano), tipa VC++ dok jos mozes.

Kada naucis da radis tako onda predji na free command line compiler.

Srecno

Nazad
Vrh Dno