Šta je novo?

Stizu vrucine - temperature

Barton 2500 M @2.7Ghz 1.85V
Cpu idle 43
cpu ful 47
slk 900A vantec tornado 92mm
HD 26 c

duron 650@866 - 64 C u leru :rupa:

mada dobija veći napon nego što treba, moram to da pogledam pre nego što baš zagreje :crash: :smash:

Miroslav je napisao(la):
ja ne znam kako sa intelom postizete takve rezultate... meni radi na 49 u leru, a kad ga opteretim, evo juce bilo 72c :D inace mi se komp ne cuje pa je verovatno zbog toga, tako da uskoro uvodim i vodeno hladjenje :)

Kako mislis da u poslednjih godinu dana Intel-ovci priznaju da imaju vrućicu? Pa, jedan od glavnih argumenata za kupovinu Intel procesora je bio "malo grejanje". Ko će ono da kupi PressHota ?? :D

cpu Barton 2500+@2150Mhz 1.7V (fsb 195) 40C Tt7 3700RPM
mobo 8rda+ 35C
3 FAN'S 8-ica pozadi 9-ka napred i HDD fan (Svi TITAN-ovi)

notax je napisao(la):
Kako mislis da u poslednjih godinu dana Intel-ovci priznaju da imaju vrućicu? Pa, jedan od glavnih argumenata za kupovinu Intel procesora je bio "malo grejanje". Ko će ono da kupi PressHota ?? :D
??? ko te to lagao? :) pa ja koliko znam jedino se nortwood 1.6 do 1.8ghz-a nisu grejali. sa porastom frekvencije raste i temperatura... ali eto razlika je sto intel radi normalno na 80c a amd koci i na 65...

Miroslav je napisao(la):
??? ko te to lagao? :) pa ja koliko znam jedino se nortwood 1.6 do 1.8ghz-a nisu grejali. sa porastom frekvencije raste i temperatura... ali eto razlika je sto intel radi normalno na 80c a amd koci i na 65...

odakle ti to? svojevremeno sam terao 1700+ na 85C i hladio ga V7+. Sada je situacija malo drugacija:

[email protected] [email protected]
Epox 8rda3+

u zavisnosti od temperature sobe od 38 do 45 C u full load-u...

Poslednja izmena:
Jeste ali sa vodenim hladjenjem dostizes toliki o/c!!!

NTMcse je napisao(la):
Barton 2500 M @2.7Ghz...
...
Ti ocigledno nisi iz Srbije... :D

M3 je napisao(la):
Jeste ali sa vodenim hladjenjem dostizes toliki o/c!!!

pa sta onda? kao ne vazi se? :D Sta mislis kako su dostizali one taktove od 5 Ghz? kulerima?

CAR je napisao(la):
Ti ocigledno nisi iz Srbije... :D

Jesam Care iz Beograda sam, ali sam vec godinu i po dana u Parizu.
Ko sto vidis ovde se sve nadje.
Ako ti treba nesto posebno sto u bgd ne moze da se nadje mozemo da se dogovorimo

??? ko te to lagao? pa ja koliko znam jedino se nortwood 1.6 do 1.8ghz-a nisu grejali. sa porastom frekvencije raste i temperatura... ali eto razlika je sto intel radi normalno na 80c a amd koci i na 65...

imam P4 1.8 ghz northwood i u leru je oko 50...kada pokrenem neku igru...75,neki put i vise...Medjutim i pored toga nemam nikakvig problema i uopste ne koci...

kibob je napisao(la):
Ako vozis sve na default, sta ces ti u delu posvecenom overclocking-u ? :)
Pa da bi nagurao preko 5 postova dnevno. Za pola godine 1200 postova, mislim da je rekorder na forumu!

A da nema neka nagrada za preko 5 postova dnevno?

Ja mislim da bi trebalo da se i ploca navede jer se temperature prozesora razlikuju i zbog ploca.
Primer:Intel i Asus imaju razliku 5-10 stepeni.

P4C800 Deluxe 28C
P4 2.8 C 32C Zalman 7000A 2400rpm
Temperatura sobe oko 22-24C.

NTMcse je napisao(la):
Jesam Care iz Beograda sam, ali sam vec godinu i po dana u Parizu.
Ko sto vidis ovde se sve nadje.
Ako ti treba nesto posebno sto u bgd ne moze da se nadje mozemo da se dogovorimo
E, pa bas sam na to i mislio! OK, mozes ti da budes iz Srbije, cak i Beograda :)... ali to sto ti imas kod nas se ne moze naci.
Nego, koliko si platio taj mobilni Barton? I jesi li ga lako nasao (u tom istom Parizu, pretpostavljam)?

Imam te u vidu za neke buduce akcije...

Ljudi pa sta da ja radim??

:mad: Ljudi pa sta da ja radim??
barton2500+,abit nf7-s,titan11+,dve8-ce uduv-izduv,chiftec 420w sa 2 culera ,itd
magis.200mhz
multi.10.5
cpu1.65v po difoltu
titan na 3800 obrtaja - 53stepena
na 4800 obrtaja - 49stepena
meni je to mnogo , a vama ??, kao da oladim Bartona
HVALA :mad:

radec je napisao(la):
barton2500+,abit nf7-s,titan11+,dve8-ce uduv-izduv,chiftec 420w sa 2 culera ,itd
magis.200mhz
multi.10.5
cpu1.65v po difoltu
Dokgod nista ne blokira i ne puca, boli te uvo...

NTMcse je napisao(la):
Barton 2500 M @2.7Ghz 1.85V
Cpu idle 43
cpu ful 47
HD 26 c

Da se pridruzim Caru sa istim pitanjem :D

Kolko kosta to 2500 Mobile zadovoljstvo, i koje su sanse da stigne koji komad u SRIC ?

Alo, bre... ako nesto bude dolazilo kod nas, ja biram prvi!!! :d:d

radec je napisao(la):
magis.200mhz
multi.10.5
cpu1.65v po difoltu

Probaj sa nekim drugim kulerom koji ima neki vent 8-cu i sl. Proveri da nisi mozda naneo previse termalne paste na procesor i time zarobio oslobadjanje temperature.

Mobilni Barton je oko 95e za 2500+ verziju, 2600+ je oko 115 i 2400+ je oko 80e.
Pazite ovako mogu u principu da narucim i da posaljem sve to u Srbiju, to nije problem verujem da cete morati da platite carinu.
Kad sam bratu slao nesto slicno platio je carinu, ja necu jos par meseci u bgd sigurno,tako da ako je nekom hitno mozemo da se dogovorimo da saljem postom preporuceno.
SLK 900a je 36e
Vantec Tornado 92mm je 15e
Ako vas jos nesto zanima pitajte, i jos nesto SLK u odnosu na tt12 skida preko 10 stepeni.

Poslednja izmena:
NTMcse je napisao(la):
Mobilni Barton je oko 95e za 2500+ verziju, 2600+ je oko 115 i 2400+ je oko 80e.
Pazite ovako mogu u principu da narucim i da posaljem sve to u Srbiju, to nije problem verujem da cete morati da platite carinu.
Kad sam bratu slao nesto slicno platio je carinu, ja necu jos par meseci u bgd sigurno,tako da ako je nekom hitno mozemo da se dogovorimo da saljem postom preporuceno.
A koliko bude krajnja cena? Kad se sve to sabere... otprilike neka cifra, imas li predstavu?

Mislim, da nas ne oderu paceri na carini za 50 evra... :mad:
NTMcse je napisao(la):
SLK 900a je 36e
Vantec Tornado 92mm je 15e
Ako vas jos nesto zanima pitajte, i jos nesto SLK u odnosu na tt12 skida preko 10 stepeni.
Pa tesko da je bas 10... ;)
Ali skida sigurno.

BTW, *MNOGO* je dobra cena za SLK!!!!

Provereno 10 .Nisam puno testirao TT12 ali kad sam ga podesio na 2500 rpm i vanteca na 2500 i sve to prajmovao sa tt12 je isao na oko 57 dok sa SLK ide na 47, 48 sa AS5 naravno.
U svakom slucaju tesko je porediti kuler od 80 i 92mm. pogotovo sto vantec pravi 119cfm na max loadu (i ogromnu buku) tt12 je pristojan kuler i nista vise od toga.
U svakom slucaju slk+tornado je duplo skuplja varijanta tako da je u tom odnosu tt12 sasvim ok
Drugo procesor je na 2.05 isao na 2.9Ghz(11.5x250 DFI Lanparty NFII Ultra, 2x 512 Corsair 3700) ali se jako puno grejao pa sam ga spustio na 2.7 gde ga SLK drzi na 43.

A da nemam predtavu koliko ce nas odrati na carini jer mislim da to rade proizvoljno a i sumnjam da su dovoljno kompetentni da procene vrednost komponenti, kako mu se ucini otprilike to je pravilo.

CAR-e, ti si stvarno lud ako te interesuje ova kombinacija i petljanje zbog 100-200Mhz!
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
CAR-e, ti si stvarno lud ako te interesuje ova kombinacija i petljanje zbog 100-200Mhz!
Pozdrav!

nije 100-200 mhz. covek rece da ga tera na 2.9 Ghz, a to je slozices se mnogo za bilo kog bartona.

genijalcin@23 je napisao(la):
nije 100-200 mhz. covek rece da ga tera na 2.9 Ghz, a to je slozices se mnogo za bilo kog bartona.
Da ali CAR ima takodje odlican primerak T-bread-a B koliko je znam i ide na oko 2.5Ghz. Ko ce da mu garantuje da ce i taj primerak mobilnog Bartona da ide na 2.9Ghz? Jedino ako ga covek tamo proba pa posalje. Znas i sam da je bilo mnogo T-breadova koji su jedva mogli oko 2.1Ghz, za razliku od tvog kojem je to sala.
Pozdrav!

Shone je skroz u pravu ne mogu nista da garantujem, cpu porucujem preko neta tako da nema govora o odabiru steppinga.Moj je kupljen pre 3 meseca,
Siguran sam da svaki ide na 2.2 vecina na 2.4-2.5 Ghz
Jedino sto garantujem je da ni kintu nikom necu da uzmem preko cene koja je na netu+ postarina.

NTMcse je napisao(la):
Provereno 10 .Nisam puno testirao TT12 ali kad sam ga podesio na 2500 rpm i vanteca na 2500 i sve to prajmovao sa tt12 je isao na oko 57 dok sa SLK ide na 47, 48 sa AS5 naravno.
U svakom slucaju tesko je porediti kuler od 80 i 92mm. pogotovo sto vantec pravi 119cfm na max loadu (i ogromnu buku) tt12 je pristojan kuler i nista vise od toga.

To ti je zbog devetke. Prilicno je velika razlika u protoku izmedju 92 mm i 80 mm ventilatora ;)
Sa tom devetkom, hladjenje mu dodje kao da si uperio onaj veliki ventilator sa buvljaka pravo u kuciste! :d

Jedino merodavno poredjenje bi bilo da si testirao oba coolera sa 8-icama. Ili devetkama (mada bi to malo teze islo na TT12). Onda bi tacno znao razliku medju coolerima, tj. za koliko bolje hladi SLK (za koliko mu je bolje telo).
Mislim, vidis i sam po specifikacijama... 119 CFM kod Vantec-a prema 73 CFM kod TT12 na max RPM. (buka ostaje po strani ovom prilikom ;)

NTMcse je napisao(la):
Drugo procesor je na 2.05 isao na 2.9Ghz(11.5x250 DFI Lanparty NFII Ultra, 2x 512 Corsair 3700) ali se jako puno grejao pa sam ga spustio na 2.7 gde ga SLK drzi na 43.
E vidis, ovo se meni jako svidja! 2.05V, to je prava voltaza... ;)
A i odgovarajuca CPU snaga pritom. Tacno bih ga i ja tako drzao, 250 FSB, mnozilac sto vise...
Reci mi samo, jel' tih 2.9 giga bilo potpuno stabilno? OK sto se fan dere... ali, jel' bilo stabilno 100%?
I ovih 2.7 giga... to drzis svakodnevno?

shone190 je napisao(la):
Pozdrav!

Shone... radoznao sam! :D
Ne, stvarno, voleo bih bar da probam tako nesto... ovi Bartoni sto idu na 2.6 giga me ne interesuju ni malo, isto to ja imam vec godinu dana iz ovog 1700+...
A sa druge strane, tako nesto nije moguce pri nekim normalnim obrtajima coolera, vec iskljucivo na max RPM! A to je... ubistvo.

Ovo je vec interesantno, 2.7 giga sa niskim naponom, koji bi opusteno mogao da se ohladi (s tim sto bi mene vise interesovala ona krajnost, od 2.9 giga - ili koliko vec izvucem! ;) - i 2.1V)... ipak je ovom mobilnom Bartonu default napon dosta nizi od klasicnih Bartona (bese 1.45V, jel' tako NTMcse?), sto automatski povlaci nizi RPM coolera.
A kada se uzelim malo brzine... i buke :d... imam rezervu!

Tako ti kazem, voleo bih bar da probam... aj' ti teraj tamo simpson i Uzelca da nabave koji komad, pa da mi daju da probam :d... dosadio mi vise ovaj 1700! :D

Nazad
Vrh Dno